Skocz do zawartości

spamowanie precli - zamykanie precla

bandzorno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolejny temat... ale ostatnio coraz bardziej popularny.

Mam ok 20 - 30 precli ostatnio są masakrycznie atakowane serią wpisów. Ręczna moderacja nie jest tak uciążliwa, że musiał bym siedzieć 3 godziny dziennie i sprawdzać wpisy. 80 % tych precli działa bez moderacji.

Najwięcej wpisów mam od superextrabajer - nie będę ujawniał danych co pozycjonuje aby nie robić problemów dla właścicieli stron jakie pozycjonuje.

Tolkeny powoli stają się nie skutczne więc nie będę się w to bawił - jedynie tolkeny matematyczne są jeszcze skuteczne - ale z tego co wiem już skrypty odczytuję równiania np. 2 +2 itp....

Dodawanie np. adderem treści linkującej do np. innych precli jest moim zdaniem OK i sam tak robię, ale ładowanie tego samego tekstu z różnymi linkami jest moim zdaniem tragedią.

Szkoda mi wpisów unikalnych na preclach ale chyba w miejsce precla postawię strony tematyczne

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

Może połącz jedno z drugim, i z tych kilkudziesięciu precli, stwórz precle moderowane tematyczne.

Moderacja tematycznych jest o tyle prosta, że jak widzisz że ktoś pakuje Tobie tekst o czymś innym, wywalasz go, nie bawiąc się już w sprawdzanie, czy tekst jest oryginalny.

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

w przyszłym tygodniu rozpoczniemy pozycjonowanie wspólnie z firmą poznaną dzięki forum :(

w miejsce spamowanych precli będziemy stawiać strony tematyczne oparte o system CMS z możliwością dodawania własnych wpisów. dziś z nimi rozmawiałem bo pozycjonujemy w tej samej branży więc mozemy sobie na wzajem pomóc.

Całość będzie oparta o system CMS z pełną optymalizacją pod kątem google - możliwe że ruszymy w tym miesiącu z pierwszym systemem.

Będzie to wyglądało tak:

strony tematyczne o meblach będą przyjmowały wpisy tylko o meblarstwie - reszta będzie odrzucana.

podobnie z innymi branżami ;)

głodne dzieci

może uda się odpalić cms-a jeszcze w tym tygodniu !!

na początek idzie branża meblarska, ale tylko dlatego, że samo odpalenie systemu + dodanie treści to kupa roboty - później reszta np:

- drewno

- stomatologia

- oprogramowanie

- uslugi

- motorysacja

- sprzęt agd

itp...

myślę, że to będzie naprawde fajna sprawa - tymbardziej, że system będzie działał na ponad 30 domenach (nie subdomenach). Domen pewnie będzie więcej, ale to zależy czy systemy te przynajmniej zarobią na doemny z reklam google - jeżeli tak to osobiście bym kupował domeny z historią i stawiał na tym systemy pozycjonujące.

głodne dzieci

uprzedziliscie mnie :) gdyby ni eurlop i MBA juz 2 meichy temu bym to odpalił :)

gratuluje pomysłu ale może się skuszę na swoje zaplecze w tej samej postaci :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

i tu Cię mam - nie będzie sensu robić własnego zaplecza :)

jeżeli będzie dobrze to wszyscy możemy współpracować i zrobić to razem - na pewno system CMS nie będzie dostępny bo nawet ja go nie będę miał - wystarczy zaparkować DNS-ami domenę na serwer gdzie będzie umieszczony nowy system. Serwerów będzie kilka więc IP się będzie różniło.

w poniedziałek zamieszczę link do testowego systemu :)

głodne dzieci

https://www.nemesis.com.pl/

jeszcze dziś mam opisać uwagi do systemu. Narazie jest pusto, ale jeżeli chcecie to możecie dodawać treść - baza danych się już nie zmieni. Jeżeli macie uwagi to napiszcie.

Idea jest taka:

- każdy może może dodać artykuł - ale tylko i wyłącznie związany z tematyką strony. Artykuły są moderowane tylko i wyłącznie po treści - artykuł musi być tematyczny i nie może mieć więcej niż 2 linki. Głównym systemem będzie ten z nemesis.com.pl - jeżeli ktoś doda do niego artykuł to dobrze by było gdyby dopisał się do newslettera - wszystkie zmieny będą z niego wysyłane.

- artykuły które będą miały link zwrotny przechozą do działy aktualności albo porady - na tych 2 działach działa RSS a niedługo mapa google w xml. Przejdą też ręcznie zmoderowane jeżeli są unikalne itp.

- idea systemu jest taka: mamy łącznie ok 30 - 40 domen - na każdej z nich będzie działał taki system. W każym systemie będą reklamy google które mają zarabiać na doemny. Oczywiście pozycjonowanie jest głównym celem.

Całość jest zrobiona tak aby wyglądało jak duży tematyczny serwis www - ilość takich serwisów będzie stale rosła - wszystko zależy czy pomysł się przyjmie.

głodne dzieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności