Skocz do zawartości

Plagiat czy błąd?

Irena

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Właśnie rozglądam się za wykonawcą strony dla naszego zakładu.

Kolega syna polecił serwis w którym ludzie wystawiają swoje prace.

Mimochodem tam zajrzałam, lecz to chyba nie dla mnie bo i tak musi być osoba kompetentna aby dostosować zakupiony szablon.

W międzyczasie przeglądam polski internet w poszukiwaniu firm oferujących usługi pozycjonowania.

Piszę tu dlatego, że natrafiłam na ciekawy przypadek,

proszę spojrzyjcie tutaj:

https://www.templatemonster. com/website-templates/2882.html

a teraz tutaj

https://www.inetmedia. pl/

Na templatemonster taki sam szablon figuruje jeszcze jako UNIQUE PRICE.

Tak więc jest to błąd albo ludzie z inetmedia dokonali oszustwa.

pozdrawiam

Irka

ale zdroworozsądkowo osoba która tą cenę zapłaci otrzymuje gwarancję, że sprzedaż szablonu zostanie wstrzymana.

Dla mnie zdroworozsądkowo wydawałoby się, że po sprzedaniu choć jednego egzemplarza nie jest to już oryginalny produkt, ponieważ można na niego natrafić w sieci.

Dlatego właśnie napisałam tutaj.

w templatemonster jest prosta zasada:

Kupując szablon masz cene za szablon i cene za wyłączność,

można także sprawdzić ile osób zakupiło szablon.

Znajdując szablon który jeszcze nikt nie zakupił i kupując go na wyłączność masz pewność żę używasz go tylko ty.

Lub jeżeli np. szablon został zakupiony przez 20 osób i ty kupisz go na wyłączność to szablon zostaje wyłączony ze sprzedaży.

Ja akurat uznaje szablony, bowiem można zakupić szablon i nad nim popracować dopasowując go do własnych celów - i wcale graficznie nie musi być identyczny.

Przy firmach które tworzą do własnych celów 100 stron zakup szablonu jest doskonałym rozwiązaniem pod względem ekonomicznym.

Np. wyobraźmy sobie że mała firma płaci za projekt od 3000 do 5000 zł

Mają piękną indywidualną stronę której prawdopodobnie nikt nie ogląda.

Firma nr.2 kupiła 10 szablonów stworzyła 10 różnie wyglądających stron - pozycjonuje je itd.

Zapewniam że zyski i większe korzyści ze strony będzie miała firma 2.

• 1 miesiąc temu...

Np. wyobraźmy sobie że mała firma płaci za projekt od 3000 do 5000 zł

Mają piękną indywidualną stronę której prawdopodobnie nikt nie ogląda.

Nie zgadzamy się z ty zdaniem. Jezeli jest inwestycja , to nie dla ładności ale dla przydatności. Jezeli jestes zainteresowany grafiką, wiadomo site o tematyce medycznej nie jest dla ciebia. Każda site jest ogladana przez ściśle określone grono i do nich jest skierowana. Robiliśmy projekty site o tematyce bardzo Narrow [ nie popularna] i ona spełnia swoje zadanie. Reasumujac , strony są odwiedzane w miare potrzeb , a wielkość odwiedzin nie świadczy o jej nie popularnosci .

good-bye Emil

• 2 tygodnie później...

Witam Panią!

Jeśli chce Pani dla swojej firmy stworzyć unikalną stronę to polecam zlecenie takiej pracy grafikowi. Jak sama Pani zauważyła, "i tak musi być osoba kompetentna aby dostosować zakupiony szablon", więc myślę, że przekazanie takiego zadania grafikowi, który stworzy coś unikalnego będzie najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności