Skocz do zawartości

Przyjaciel na sprzedaz :)

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
fajny sposob na zarobek

Jezeli koles wygra za 1mln to wiadomo ze tyle nie zaplaci ale formalnie wygrywa aukcje a sprawa trafia do sadu i jak wiadomo musi zaplacic bo jest to transakcja wiazaca, pamietacie sprawe tego slynnego samochodu terenowego ?

Bzdura z tym sądem. Przykład ze słynnym samochodem terenowym, całkowicie nie pasuje do tej sytuacji, tam sprzedający nie chciał sprzedać, tu jest odwrotnie. Według polskiego prawa kupujący może odstąpić od zawarcia transakcji jeśli ona następuję na odległości, czyli przez internet, telefon, fax itp Jest to jedyny przypadek w którym kupując, ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyny, a sprzedawca musi mu oddać pieniądze.

dzieciaki sie nudza a wy przezywacie. wiekszosc pewnie nie ma nawet 15 lat wiec o jakim tu sadzie mowic. poza tym jest to tak niedorzeczne ze zaden porzadny prawnik/sedzie by na to czasu nie marnowal.

https://allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php#1.4

Hmmm...

Ludzie naprawde nie wiedza jak wydawac pieniadze,lepiej by poszlo gdzies na browar;)

No właśnie ;)

Pozdro.

– Whose motorcycle is this?

– It's a chopper, baby.

– Whose chopper is this?

– Zed's.

– Who's Zed?

– Zed's dead, baby, Zed's dead.

Szczerze to ja bym odwołał tamtych nowicjuszy, zostawił jako wygrywającego andyXXXX (743) z ofertą - 1 000 000,00 zł i poczekał na zapłatę w przeciwnym razie - allegro, policja, sąd. Spokojnie wygra bo kupujący to doświadczony allegrowicz i zapewne nie ma 15 lat i wie co robił podbijając kwotę do melona :P

Ale ciekawa sytuacja ;-)

Pzdr

dzieciaki.......

ok, a ile jest dzieciakow porejestrowanych na allegro? regulamin, regulaminem, ale podejzewam ze wiekszosc go nawet nie czyta. sam mialem ostatnio akcje z kolesiem, kupil sprzet a nie chcial placic. okazalo sie ze to gowniarz, sprawa zalatwiona z rodzicami. no ale przeciez jest regulamin ze od 18 lat nie? to samo z adsense. co jakis czas sie pojawiaja info, mam x lat, nie mam dowodu ani nipu jak mam wyplacic kase z adsense? a przeciez jest rregulamin..........

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Bzdura z tym sądem. Przykład ze słynnym samochodem terenowym, całkowicie nie pasuje do tej sytuacji, tam sprzedający nie chciał sprzedać, tu jest odwrotnie. Według polskiego prawa kupujący może odstąpić od zawarcia transakcji jeśli ona następuję na odległości, czyli przez internet, telefon, fax itp Jest to jedyny przypadek w którym kupując, ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyny, a sprzedawca musi mu oddać pieniądze.

Aukcja jest aukcja nie chcesz kupowac sprzedawac to tego nie robisz, fakt tam nie chciano sprzedac ale tutja moze pojawic sie problem z kupnem a dokladnie z zaplata pieniedzy, nie wiem jak bedzie sie dzieciak tlumaczyc przed sadem ze on tylko ..... chcial zażartowac. Ja nie mialbym zadnych watpliwosci aby skonczylo to sie w sadzie.

Sprzedajacy napewno wyjdzie na tym na plusie.

Używaj Cuilla i Hakii

dzieciaki.......

ok, a ile jest dzieciakow porejestrowanych na allegro? regulamin, regulaminem, ale podejzewam ze wiekszosc go nawet nie czyta. sam mialem ostatnio akcje z kolesiem, kupil sprzet a nie chcial placic. okazalo sie ze to gowniarz, sprawa zalatwiona z rodzicami. no ale przeciez jest regulamin ze od 18 lat nie? to samo z adsense. co jakis czas sie pojawiaja info, mam x lat, nie mam dowodu ani nipu jak mam wyplacic kase z adsense? a przeciez jest rregulamin..........

No właśnie dlatego dałem link do regulaminu.

Jeżeli ktoś jest nieletni, a kupuje przez allegro to łamie regulamin tyle, że wtedy odpowiada za złamanie regulaminu allegro ale umowa na allegro zawarta go nie obowiązuje ponieważ nie miał prawa takiej zawrzeć. Nie miał prawa być użytkownikiem serwisu allegro.pl.

Tak mi sie przynajmniej wydaje.

– Whose motorcycle is this?

– It's a chopper, baby.

– Whose chopper is this?

– Zed's.

– Who's Zed?

– Zed's dead, baby, Zed's dead.

23.2. Umowa może zostać rozwiązana na podstawie decyzji serwisu Allegro w przypadku:

* bezskutecznego upływu terminu określonego w wezwaniach do zapłaty,

* łamania przez Użytkownika postanowień Regulaminu,

* działania na szkodę Allegro lub jego Użytkowników,

* innych działań rażąco sprzecznych z aktualną polityką Allegro.

I co? Nie bendzie milionuffff?

Case study jak pozyskać więcej leadów

na dzień dzisiejszy 56 aukcji o przyjacielu... Jeszcze wczoraj, jak aukcja była na 12k to gościu miał szansę zarobić, ale dziś raczej nikt mu nie zapłaci ponad 100 000 000, bo niby skąd? Zresztą kto z forum może się pochwalić, że stać go na taki zakup? :D A sprzedający wyraźnie zaznaczył, że aukcja jest na poważnie.

Kurde projekt lepszy niż ta strona milliondollarhomepage, czy jak jej tam było :) No i oczywiście tak jak w przypadku milliondollarhomepage pojawiło się już mnóstwo kopii :P

Edyta: O, wróciła normalna cena. 10 100,00 zł

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Aukcja jest aukcja nie chcesz kupowac sprzedawac to tego nie robisz, fakt tam nie chciano sprzedac ale tutja moze pojawic sie problem z kupnem a dokladnie z zaplata pieniedzy, nie wiem jak bedzie sie dzieciak tlumaczyc przed sadem ze on tylko ..... chcial zażartowac. Ja nie mialbym zadnych watpliwosci aby skonczylo to sie w sadzie.

Sprzedajacy napewno wyjdzie na tym na plusie.

Tak tylko Polskie prawo daje wyjątkową możliwość odstąpienia kupującego od zakupu bez podania przyczyny, jeśli umowa jest zawarta na odległość, więc o żadnym sądzie nie może być mowy. Sprzedający może na tej aukcji tylko stracić czas i tyle zwojuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności