Skocz do zawartości

Przyjaciel na sprzedaz :)

hooli

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak tylko Polskie prawo daje wyjątkową możliwość odstąpienia kupującego od zakupu bez podania przyczyny, jeśli umowa jest zawarta na odległość
Będę wdzięczny za podanie paragrafu.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

tak naprawde sprawa musialaby miec rozstrzygniecie w sadzie moze cos ciekawego by z tego wyniklo

Dodatkowo ktos wreszcie moglby oskarzyc allegro o rejestrowanie pokemonow ponizej 18 roku zycia

Używaj Cuilla i Hakii

Tu jest interpretacja.
Nie prosiłem o interpretację. Proponuję zapoznać się z https://www.abc.com.pl/serwis/du/2000/0271.htm zwłaszcza z Art. 16.

Wielki Elektronik

Tu jest interpretacja.
Nie prosiłem o interpretację. Proponuję zapoznać się z https://www.abc.com.pl/serwis/du/2000/0271.htm zwłaszcza z Art. 16.

A możesz podać jeszcze punkt tego paragrafu, który by dotyczył tej sprawy ? Ja nie widzę żadnego podpunktu, który miał by zastosowanie w tej sprawie.

Według polskiego prawa kupujący może odstąpić od zawarcia transakcji jeśli ona następuję na odległości, czyli przez internet, telefon, fax itp Jest to jedyny przypadek w którym kupując, ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyny, a sprzedawca musi mu oddać pieniądze.
Art. 16. 1. Przepisów o umowach zawieranych na odległość nie stosuje się do umów:

...

10) sprzedaży z licytacji.

Wielki Elektronik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności