Skocz do zawartości

[pomysł] Portal imprezowicza

zoozool

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

nie chciało mi się wszystkiego czytać.

ale...

chodzi o coś takiego jak wieczorem.pl - toruń?

jest wolna domena wieczorkiem.pl:)

bumfank - tez jezdze po wszystkich imprezach w kuj-pom 2 maja nawet na strongmanach bede

ale do rzeczy

będę pełen podziwu dla kogoś kto zrzeszy (ile jest miast w polsce?) - tyle redaktorów, tyle fotografów ile jest miast... Jak dla mnie będzie to wieeelki chaos - my już go mamy z 3ema miastami a co dopiero kolejne włączać, poza tym skąd weźmiesz hosting na taaaką ilość zdjęć? a może na subdomenach postawić i każde miasto we własnym zakresie? wyobrażasz sobie pozycjonowanie tego? kto da Tobie taaaką ilość legitymacji prasowych. Czy dasz radę obskoczyć w jednym mieście kilka imprez - porobić fotki? wątpię - na większe miasta potrzebujesz z 5 fotografów jak nie więcej! zapłacisz im? z czego:)

stargetować byś musiał na galerię zdjęć z danych imprez - bo to największy traffic zrobi, pieniądze wyłożyć na reklamę, kalendarze, bannery, plakaty i zalać tym cąłe miasto, a raczej całe wszystkie miasta.

bumfank ma rację co do właścicieli. niechętnie się dodają, z reguły myślą że ich strona którą mają wystarcza (wtedy wkraczam ja i proponuję zrobienie im stronki nowej od podstaw:D, ale to poza tematem:P)

z motyką na słońce to mało powiedziane...

Można pomyśleć nad tym z innej strony...

pogromadzić po 3-4 miasta, nad którymi jest jeden redaktor. on ma swoich ludzi którzy latają po klubach i zbierają info o imprezach (nie wszystko jest w sieci)

połowa klubów z głowy bo z reguły są te same imprezy.

redaktor główny (kilkuuu) którzy sprawują opiekę nad wszystkim i zajmują się public relations:)

spotkania, jeżdżenie znajdowanie ludzi

jesteście na to gotowi? jak tak to od razu proponuję swoją współpracę

73321314cb3.gif

blackmetal, czasami masz blade pojęcie o niektórych rzeczach ;) Wierz mi, użytkownicy są w stanie zrobić dużo. Po co Ci 5 fotografów? Zawsze znajdzie się jakaś osoba która będzie akurat na miejscu, a poza tym nie trzeba pisać o wszystkim. A z czasem powiększać zasięg. Nie od razu Rzym zbudowano. Czy ty myślisz ze obecne najwieksze portale to powstały i tak stoją do dzisiaJ? Gdyby nie uzytkownicy ktorzy nadsylają swoje materiały byłoby jedno wielkie gó**o.

ilgesu - problem w tym ze klubowicze srednio dziela sie swoimi zdjeciami, a jak juz to sa bardzo marnej jakosci, robienie zdjec na imprezach to nie fotografia w pelnym oswietleniu przy zarabiscie dobrych warunkach, wiec jesli juz ktos cos wysle to z 50 zdjec 5 zostaje dobrych...

Ilgesu niestety ty masz mgliste pojęcie o budowaniu większego portalu. Piszesz "nie od razu Rzym zbudowano". Po co budować go drugi raz od nowa jak jeden już stoi? Myślisz, że dzisiaj możesz wyjść i zrobić furorę z byle jakim badziewiem. Do nadrobienia masz lata. Lata przyzwyczajeń, wydatków, rozwoju i reklamy.

Pierwszy "portal imprezowicza" mógł być byle jaki i odnieść sukces. Myślisz, że gdzie dzisiaj zajdziesz z bylejaką kopią, fotkami użytkowników (niby po co mieliby je wrzucać na portal na którym nic nie ma?) i rozwojem od podstaw. Na stronach większych klubów już są rozbudowane fora i portale, kontent ląduje tam.

Blackmetal przynajmniej ma jakąś wizję takiego portalu który ma coś do zaoferowania. Ty piszesz "Black nie ma pojęcia co mówi, zróbmy 7162 hostink fotek a potem jakoś to będzie" :) Ty nie masz pomysłu na artykuły, skrypt, znajomości, kasy, pomysłu na jakąś nowatorską funkcjonalność, słowem niczego. Może inni startowali z tego samego pułapu, ale mieli kilka(naście) lat, żeby nadrobić braki.

Ależ proszę Cię... Ja tylko odniosłem się do danego pomysłu blackmetala. A nie przedstawiłem swojego stanowiska i swoich sposobów rozruszania takiego portalu.

Więc nie wiem w czym problem i nijak nie rozumiem tego co napisałeś i do czego się odnosisz ;)

Czołem.

Chwila narzekania:

1. Od 2 lat działam z sześcioletnim już https://www.clubbing.szn.pl.

Powiem tak...

Same kluby nawet nie potrafią profesjonalnie przygotować informacji o swoich imprezach. Co tam profesjonalnie. Rzetelnie.

2. Userzy wysyłają mało zdjęć. Ja mam "dwóch" trzech fotografów, a najwięcej robie i tak sam.

3. Menadżerowie klubów wolą wydawać kasę na druk niż na Internet, więc o kokosach zapomnijcie.

4. W "waszej dyskusji" widzę dwa wyjścia:

- albo macie mega pomysł, w którym Userzy będą tworzyli treść,

- albo macie mega dobrą markę, reklamowaną w całym kraju.

5. Dodając do tego ruchy takich grubasów jak Agora, czy lokalnie Głos Szczeciński, którzy zaczynają tworzyć serwisy imprezowe (mając swoich reporterów za friko)

nie wygląda to różowo :)

Ja mam w planach rozwój (następne miasta).

Na razie artykuły piszę sam. Stawiam na obiektywizm, opiniotwórczość i content. Siedzę w branży imprezowej od lat, więc wymyśliłem sobie że będę promować tylko dobre imprezy, a umieszczał w bazie wszystkie. Staram się dużo linkować.

Jeżeli ktoś chce dołączyć - nie widzę przeszkód:)

Dodam jeszcze że w zapyziałym Szczecinie, (mniej niż 400 tys mieszkańców) dodanie do bazy imprez na następny miesiąc zajmuje mi jakieś 3-4 dni.

Powodzenia B)

Pozdrawiam serdecznie

kov.

Radio internetowe: klub.fm

BankNews: bank news

clubbing.szn.pl: kluby szczecin

koval, jak to jest powazny serwis to ty chyba jestes niepoważny.

slawek22, jakiego pojscia po najmniejszej linii oporu? Zacytuj mojego posta bo ja cie wogóle nie czaje chłopaczku.

Ja tu otwarty do ludzi... z sercem na tacy, z radą. A tu taka odpowiedź. Poza tym zauważ że nie krytykowałem Twojego pomysłu.

Zero polotu.

Pozdrawiam serdecznie

kov.

Radio internetowe: klub.fm

BankNews: bank news

clubbing.szn.pl: kluby szczecin

gg-koval - pisz 7739107

portal fajny ale, ;) zawsze jest jakies ale:)

czemu jest wyswietlany do prawej pod ff?

ludzie zaczne jeszcze raz bo fajnie sie rozmowa rozwija:)

nie ma ogolnopolskiego portalu ktory by informowal na biezaco o klubach i imprezach.

zeby pociagnac taki portal trzeba wielu ludzi i kilku adminow z "boza reka" by ich kopac w du*e jak czegos nie robia.

zdjecia od userow? pfff - dostales kiedys takie? rozmazane, slaba jakosc, iso 1600 (ziarno jak ja pierdziele)

ktos kto robi zdjecia w klubach musi sie znac. tu nie chodzi o zalozenie w pizdziec hostingow. tu chodzi o to zeby dana osoba ktora wchodzi na strone mogla zobaczyc jak sie ludzie bawia w danym klubie CZY WARTO POJSC, kolejnymi osobami odwiedzajacymi sa ci ktorzy chca zobaczyc swoje fotki.

przypuscmy zaczynamy od czegos mniejszego (mieszkam w inowroclawiu - na tym sie opre)

otwieram domene clubbing, lub clubbers - cokolwiek co sie wiaze z clubbingiem

podpinam subdomene inowroclaw. stawiam portal, szukam redaktora (za free), ktory na biezaco wpisuje artykuly, ja robie zdjecia. dokladam subdomene bydgoszcz (jest duze pole rywalizacji w tym zakresie, lecz moze sie uda:)), dokladam zdjecia z dwoch klubow gdzie robie teraz fotki, artykuly na temat zespolow. otwieram 3 subdomene (po jakims pol roku dzialania) torun. z toruniem - zdjecia z klubow, z dyskotek, tak jak bdg i ino. mamy juz dajmy na to 3 fotografow - w kazdym miescie (ino jest za male, sam dam rade wszystkie imprezy obejsc), ale w bdg i w toruniu trzeba 3.

gdy obskakuja likend, w 3, mam zdjecia z kilku lokali. fotografowie musza byc uprzejmi!, po to by kazda kobieta dala sie sfotografowac:), widoczni, zeby ludzie sami chcieli fotki. W tym momencie mam odwiedzajacych wiekszosc facetow (pogapic sie na fajne laski w swoim miescie), oraz ludzi ktorzy dali sie sfotografowac. oni sa naturalnymi rozprowadzaczami adresu strony, wiec trzeba miec w gotowosci smyczy, wizytowki, kalendarze z logo strony. mozna nawet pomyslec o koszulkach.

dalej biegnac trzeba jednego na kazde z tych trzech miast ludzika, ktory od poniedzialku siedzi i obdzwania lub odwiedza kazdego wlasciciela lokalu. ustalasz z kazdym z nich miesiac z gory i w kazdy pn sprawdzasz czy sie plany nie zmienily (serwis MUSI BYC AKTUALNY!)

dalej podpinamy kolejne subdomeny (najlepiej na samym poczatku (by gogle indexowalo). po roku - 2 latach mamy juz jakis portal z ktorym mozna dzialac. jezdzimy do kolejnych miast, szukamy fotografow na imprezach zagadujemy i juz musimy miec oferte zarobku.

mam pisac dalej?

ja moge zaczac dzialac w tym kierunku. pieniadze z tego widze baaardzo duze, lecz na poczatek trzeba zmarnowac sporo swojego czasu

73321314cb3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności