Skocz do zawartości

[pomysł] Portal imprezowicza

zoozool

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

blackmetal

jak nie ma portali? spojrz na moje https://infoparty.pl ktore produkuje od lat 3 i jest dokladnie tak jak ty mowisz:

- wrzucenie informacji na caly miesiac trwa i tydzien

- problemy z profesjonalnym przygotowaniem newsow prasowych - jesli sa takie problemy to mowie zazwyczaj ze albo rozwina ta tresc newsa albo ona nie pojdzie i w 90% przypadkow jest tak ze poprawia newsy i jest gites

- tez posiadam 2 fotografow ktorzy jezdza po calej polsce i wykonuja zdjecia

jest wiele problemow z gnusnoscia klubow i organizatorow imprez ktore uwazaja ze stoja ponad wszystkim i wiele rzeczy ciezko z nimi zalatwic zadko sie zdarza ze tak naprawde klub proponuje wiecej niz ja potrafie zaoferowac

duze inwestycje: kupno sprzetu fotograficznego, dedyk, czeste wyjazdy po polsce, drukowanie ulotek, plakatow, wizytowek, pieniadze tzw reprezentacyjne czyli zalatwienie jakiejs laski zeby komus dobrze zrobila zeby ktos wielki sie zainteresowal itp itd.

nie ma sie z tego kokosow chyba ze jest sie https://ftb.pl ale z nimi jest bardzo ale to bardzo dluga i negatywna historia o ktorej nie warto tutaj pisac, reszta portali jakos leci.

koval, nie chciałem Cię urazić :) Sory, pewnie mam juz tak wypaczony mógz, bo ostatnio tylko duże projekty mi w głowie.

Szacun za prace, jednak przydaloby by się oszlifowanie. Bo szczerze nie przyjrzałem sie wogóle tylko powiedziałem. ;)

bumfank, niezły serwis!

Co do tematu, to każdy ma swoje sposoby i swoje patenty. Jednak nie wyciągajcie mi z ust wyrwanych z kontekstu słow :) Jesli odniosłem się do konkretnego pomysłu że jest zły i postawiłem maly zamiennik nie znaczy iż jest to moje stanowisko w ów sprawie. Bo to tylko kropelka w morzu potrzeb :)

Ja, żeby nie zaostrzać dyskusji się z niej wyłączam.

Sam miałem pomysł aby takie coś stworzyć. Jednak po dłuższym namyśle, doszedłem do wniosku, że będzie ciężko przebić się przez konkurencję. Podobnie jest z regionalnymi/miejskimi serwisami o imprezach. Bez kasy na reklamę będzie ciężko.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

bumfank - zmneiejszylbym okna logowania by baner nie wylazil poza strone

to bym na plasko porozdzielal:

# Ustaw jako stronę startową

# Dodaj do Ulubionych!

# Dodaj kanał RSS

# Odsłon Stron: 9313979

# Użytkowników: 4819 Dzisiaj: 3

najlepiej:

banner, pod spodem infoparty, szukaj, logowanie

i dodalbym kalendarz imprez

co do sprzetu i innych

mam d200, qmpel ma d300

od poniedzialku do pt jestesmy zawaleni. w pn Ira, wczoraj dzem, dzisiaj Hey, jutro kobranocka i roze europy, a w pt lady pank.

poza tym zakladamy grupe extremistow:D

znaczy sie fotografia extremalna, koncertowa.

niewielu fotografow jest sie w stanie pochwalic dorobkiem swoim z 3 lat w tyle co ja zrobilem wsio w 3 miesiace:D

73321314cb3.gif

najbardziej chodzi o to zeby portal był przyjazny użytkownikowi. nie moze wyglądać jak qpa (yoou.pl)

zachwalano mi te strone, że użyteczność, że coś tam. a na pół strony jest logo. żaden użytkownik - leniwy - nie bedzie przewijal strony bedac tylko na chwile sprawdzic jak wyglada strona.

dlatego mam jakies tam oko co robic by bylo w miare dobrze. niektorzy jednak mnie nie sluchaja i po d....ie dostaja:D

73321314cb3.gif

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie pół roku kłapania dziobami i nie widać żadnych efektów ;)

Czy może ktoś już z czymś ruszył ?

Ja po głębszej analizie stwierdzić muszę iż nie jest to łatwa sprawa. Ale najrozsądniejszą opcję ma blackmetal.

Z tego co się orientuję nadal nnie ma takiego portalu o ktorym mógłbym powiedzieć że jest dobry i zaspokaja większość odwiedzających. Głównie dla tego iż nie samą muzyką klubową żyje człowiek. Nie każdy słucha technom hause i electro a tylko to w swojej ofercie ma np FTB

BTW dlaczego z ftb jest taka negatywna historia ?

Pzdr

@Blackmetal: co do yoou.pl to faktycznie strasznie to wygląda. W IE7 strona się rozjeżdża, ładuje się to 15 sekund no i funkcjonalność zerowa. Na stronie wszystko się kaszani, wyszukiwanie informacji leży tak jak usability. Ktoś to zlecił nieodpowiednim osobom, jedynie grafik można powiedzieć że się popisał :angry:

Takie coś to tylko do przemyślenia i przepisania od nowa. Trzeba choć na chwilę się zastanowić zanim się zabierze za robienie portalu. A zrobienie portalu imprezowego to ciężka praca, dużo myślenia i czasu.

• 1 miesiąc temu...

nie jest duzo pracy od strony postawienia, i hostingu fotek. wiecej jest byc na biezaco z info w danym miescie - jak widac pewna strona juz upada: wieczorem.pl

portal imprezowicza... naprawde ciagle szukam osob chetnych do wspolpracy lecz kaszana sie robi z kazda osoba nowo napotkana. chodzi o to ze naprawde na danym miastem musialby ktos czuwac. a miast jest wiele. a na glowna strone dawac co wazniejsze imprezy i podzielic tematycznie. rock tekno jazzik mietal, imprezy plenerowe

mozemy zaczac szukac sponsora - wtedy na pewno kazdemu sie bedzie chcialo to robic bo beda pieniadze placone...

ja mam do wydania 2500 za wymiane migawki i matrycy w nikonie

zajefajnie prawda??:)

73321314cb3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności