Skocz do zawartości

[prywata] znikanie wiadomości z Outlook Express

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem. Dość dużo wiadomości w folderach magazynu, ale skrzynki odbiorcze nie przekraczają pojedyńczo 800 MB. Wiem że problem jest gdy przekroczą 2GB.

Ale do rzeczy: w jednym z folderów skrzynki odbiorczej wycięło mi maile z 6 miesięcy. Od sierpnia 2007 do 17 stycznia 2008.

Czy ktoś się spotkał z takim problemem lub wie jak takie utracone wiadomości odzyskać ?

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

Po pierwsze zrób kopie całego katalogu z plikami DBX a potem eksperymentuj.

Po drugie zrób Kopaktuj foldery

a dalej to już trzeba jakiego programu jak nie pomogło .

Jest kilka programów które naprawiają DBX-y (nie wiem czy coś darmowego znajdziesz)

jest tez program który konwertuje format DBX do MBOX (lub jakis inny linuxowy)

Wtedy robisz konwersje do formatu linuxowego a potem importujesz wiadomości do Outlook Express

https://mbx2mbox.sourceforge.net/

A to już nie czas używać Thunderbirda ?

Sprawdz jeszcze czy te wiadomości stare są jeszcze w plikach. Musisz otworzyc plik w edytorze. (czy pod win jest jakis program co otworzy plik 800MB to ja nie wiem , pod linux bez problemu) Wszystkie wiadomości widać w postaci tekstu.

Bo jak juz ich nie ma to wtedy koniec :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności