Skocz do zawartości

materiały o mechaniźmie Google

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dowiedziałem sie ze zmieniono mi temat pracy mgr z E-arketingu na.. seo a mechanizm google czyli to jak heheh wyniki organiczne sa niszczone przez złe z natury pozycjonowanie.

Osoby dezycyjne nie maja zielonego pojecia o nawet samym Internecie wiec walczyc nie ma co - musze dobrz przygotowac nowy temat.

Wymysliłem że opisze i przeprowadze testy - zwyklego pozycjonowania, efektow po jakim czasie co działa itp, sam mechanizm seo ale bardzo technicznie itp. algorytm na wyliczanie PR i jego zaburzanie takie tam. Dodatko chce opisać wszytskie nieetyczne techniki jak moga modyfikowac indeks i w sumie go psuć - cyzli wsyztskie farmy linkow, spamy, mfa, dorwaye, hidden text itp.

Wydaje mi sie jednak ze jest tego mało - szukam materiałów. Jesli macie jakiekolwiek linki do takich prac to podsyłajcie - inni userzy forum na pewno też skorzystają.

No i świetne by były tez opinie co w takiej pracy można by też zarzeć. Np mam okazje powtórzyć testy z tego forum - np zbadać jak <Hx> wpływa na pozycje, czy działa seo ez metatagów itp. Takie pomysly na testy też by sie przydały.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

algorytm na wyliczanie PR i jego zaburzanie

Przeciez to tylko wzór troche bardziej skomplikowany niz 2+2, gdzie tam zaburzenia?

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Masz problem. Brak materiałów. Wprawdzie w Polsce i na świecie jest szereg książek o seo, ale ich wartość merytoryczna jest mizerna. W większości to "pozycjonowanie dla początkujących" często z błędami. Jesli jesteś na wydziale technicznym to Twoją nadzieją jest przeprowadzenie testów, ba możesz nawet się postarać o grant na zakup domen, skryptów i hostingów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności