Skocz do zawartości

Nauka języków obcych metodą SITA

730_1482544644

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie wielu z Was zna języki obce. Chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś z Was korzystał do nauki z systemu SITA. Tak się stało, że muszę się w dość krótkim czasie nauczyć hiszpańskiego i nie wiem czy opłaca się korzystać z tej metody.

Może polecacie coś innego, będę wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące nauki.

Pozdrawiam

1) Ja bym polecił zapisanie sie do dobrej szkoły jezykowej

2) Samoorganizacja i zaparcie do nauki bo samo sie nie nauczy

3) Realna potrzeba posiadania wiedzy z zakresu jezyka, najlepiej stały kontakt z jezykiem :jezyk1:

Wg mnie SITA jest dobra metoda nauki jezyka i potraktuj ją jako dodatek do samodzielnych cwiczen. A najszybciej nauczysz sie jezyka w szkole jezykowej.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Albo oglądając Tv Romantica :jezyk1:

Ale tak na prawde najszybciej uczymy sie czegos czego potrzbeujemy - ja angielski opanowalem grajac w rpgi ze słownikiem jak byłem mały. Co prawda kazda moje pozniejsza praca pisemna w podstawowce (a mielismy ang od 1 klasy) zawierala slowa w stylu" sword, axe, kill, dragon.. ale moge powiedziec z cyzstym sumiemiem - najwieksze podstawy angielskiego uzyskałem w betrayal at krondor czy innym falloucie :(

najszybciej to nauczy się języka nie w szkole, ale w Hiszpanii

tak szczegolnie jak nie zna w ogole, jedzie do hiszpanii i nagle zonk. nic nie rozumiem. jak sie sam nie bedzie uczyl nie wazne czy jest w hiszpani czy polsce, nic to nie zmieni. dlaczego mnostwo polakow w uk po kilku latach wciaz nie potrafi sie dogadac?

uczylem w szkole kilka lat angielskiego i choc sam nie mialem stycznosci z sita, kilku moich uczniow zakupilo i nie byli zbytnio zadowoleni.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

"Umieć Angielski" a umieć Angielski to 2 różne sprawy,praktycznie każdy kogo spotykam uważa że ten język zna na dobrym poziomie.Gdy przychodzi co do czego gdy słyszę akcent brak umiejętności używania słów,składania zdań...porażka.Najlepsza metoda znajdż dobrego nauczyciela angielskiego i pisz dla niego eseje po angielsku raz w tygodniu na ciekawe tematy słuchaj angielskie podcasty a podczas rozmowy z nauczycielem poznawaj nowe słowa sentencje i próbuj je wykorzystać w mowie.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Znajdź sobie fallouta 1 i 2 po hiszpańsku, przejdź obie gry i można powiedzieć, że hiszpański już znasz.

Dzięki falloutowi zdałem maturę z angielskiego :(

/ed

"Umieć Angielski" a umieć Angielski to 2 różne sprawy,[...] słuchaj angielskie podcasty ...

"Znać polski" a znać polski to 2 różne sprawy :jezyk1:

Co do nauki języka to powiem na własnym przykładzie nauki angielskiego. 6 lat nauki w szkole + dodatkowe korepetycje (skończyłem na poziome upper intermediate). Pół roku po zakończeniu szkoły (liceum) poszedłem na kurs. Musiałem go rozpocząć od poziomu pre intermediate, doszedłem też do poziomu upper intermediate i zrezygnowałem, ponieważ taka nauka na prawdę gó...no mi dała.

Najlepszy przykład miałem po tym jak pojechałem do Egiptu, że rozumiałem to co do mnie mówią, ale nie potrafiłem dobrze złożyć zdania.

Na temat SITA, jest wiele różnych opinii, ale większość jakich znalazłem to takie, że tam podczas nauki fajnie się zasypia :jezyk1: więc chyba nie jest to godne polecenia.

Pozostaje więc chyba sumienna nauka w domu i korzystanie od czasu do czasu z pomocy jakiegoś nauczyciela. Ogólnie nauka języków to kwestia indywidualna, jedni opanują je szybciej, drudzy wolniej.

Może jeszcze inni userzy coś Ci napiszą na ten temat :(

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Muszę tutaj potwierdzić to co napisał Buncol odnośnie zasypiania. Moja znajoma "uczyła" się za pomocą SITA i efekty były marne.

Równie dobrze, możesz zasnąć z książką w łóżku. SITA na pewno jest dobrym dodatkiem ale gramatyki nauczysz sie cwiczac pisanie a rozmowy cwiczac rozmawianie inaczej chyba sie nie da ! A bez praktyki i tak ci z głowy wyleci połowa z tego co się nauczyłeś.

...

• 2 lata później...
Muszę tutaj potwierdzić to co napisał Buncol odnośnie zasypiania. Moja znajoma "uczyła" się za pomocą SITA i efekty były marne. Wielokrotnie zasypiała, podobnie jak inni. Jeśli chcesz się wyspać, to SITA jest dobrym rozwiązaniem.

Uczymy się na lekcji biologii o budowie pantofelka. Po co? Nie wiem. Bardzie przydałyby się zajęcia wyjaśniające procesy zachodzące w naszym organizmie. Nasz mózg emituje różne fala, w trakcie aktywności fale beta, w trakcie snu fale theta, w trakcie relaksu fale alfa. Naturalnie i w bonusie od Matki Natury stan alfa mamy dwa razy dziennie, na chwilę przed obudzeniem i na chwilę przed zaśnięciem. Pracując z urządzeniem SITA osiągamy stan relaksu, czyli nasz mózg emituje fale alfa. Jeśli jesteśmy niewyspani to dla naszego organizmu jest to zachęta do snu. Co należy zrobić? Wyspać się zanim przystąpimy do nauki, zmienić porę nauki na taką, gdy jesteśmy bardziej pobudzeni, uczyć się w pozycji siedzącej zamiast leżącej. Warto się do tego zastosować, gdyż nasz mózg emitując fale alfa pracuje synchronicznie, to znaczy zwiększa nasze naturalne możliwości zapamiętywania. Ucząc się więc w tym stanie w krótszym czasie zapamiętujemy większą ilość informacji. A jeśli mi nie wierzysz, bo niby czemu:) to możesz skorzystać z bezpłatnej prezentacji metody SITA. Zadzwoń albo wypełnij zgłoszenie na stronie internetowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności