Skocz do zawartości

Kopie artów robione przez właściciela precla...

Druon

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli jeszcze chodzi o kopie to mi się przypomniało :)

umieszczając unikalny wpis na preclu gwarantuje nam to, że w sieci jest prawdopodobnie jeden taki artykuł, który został zassany przez google, ale jak właściciel precla wywali go i postawi w tym miejscy własną stronę (co jest normą) lub sprzeda domenę to już nie ma i nie będzie tego artykułu w sieci. Robiąc kopie nie wiem czy w przypadku "zniknięcia" pierwszego wpisu w to miejsce wchodzi następny zaindeksowany - nie wiem czy google trzyma historię serwisów które już nie isteniją np. dłuzej niż 365 dni.

Może trzymanie np. 5 kopii na różnych preclach nie jest takie złe? ale nie wiem jak to jest z historią

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

Z tym, że kopi w porządnych preclach nie przyjmą. Jest jedna najważniejsza, podstawowa rzecz, o której większość zapomina - podlinkowanie wpisów to podstawa idei precli.

IMO lepiej napisać jeden artykuł w dobrym preclu i dobrze podlinkować niż pisać 30 unikalnych w śmietnikach. Linki wyciągają z suplementu.

Ktoś tu wcześniej napisał "co tam się przejmujecie SI" z tego co się zawsze mówiło - a nie przypuszczam, że się to zmieniło - to linki z SI nic prawie nie dają. Więc jak już się napisało unikalny tekst to warto zadbać, żeby w tym SI nie wylądował i oczywiście moc tych linków przechodzi na wasze linki.

A i to że teraz się kopie indeksują nie znaczy, że za 3 miesiąc dalej będą. Możliwe, że już jest tak jak Yeden mówi, że jest obniżony rating dla linków z wielokrotnych kopii.

Yeden przypuszczam, że to połączenie indeksów głównego i SI, polegało głównie na usunięciu dopisku "wynik uzupełniający", żebyśmy nie wiedzieli, które strony siedzą w suplemencie. Z resztą "Stary Wyjadaczu" :D wiesz co siedzi w suplemencie i wiesz jak to sprawdzić :). Chyba, że może jakieś zmiany są dopiero w trakcie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ostatnio sprawdzilem troche precli: własnych publicznych, własnych prywatnych i obcych publicznych za pomocą komendy site;domena.pl/*. Musze powiedzieć, że bylem zaskoczony wynikami. Mały ułamek site był w głównym, co mnie zmroziło nieco i zniecheciło. Jednak zrobiłem jeszcze jeden test powtorzony kilkakrotnie: na prywatnym preclu miałem 11 w głównym na 250, więc łatwiej mi było wyłapać to co jest teoretycznie w SI. Skopiowałem fragment tekstu, dałem "" i w google. I w czterech przypadkach na cztery dostalem prawidłowe wyniki wlasnych podstron, ktore były niby w SI. To oczywiście za mało do wyciagania daleko idących wniosków, ale być może jest potwierdzeniem tego, że google bierze je pod uwagę w prezentowaniu wyników wyszikiwania. Nie oznaczałoby to automatycznego uwzględniania linków z takich podstron, bo to co innego. To wymaga osobnego sprawdzenia.

Chyba, że.... komenda..../* jest nic nie warta.

Eksperyment Discover.pl

Ostatnio sprawdzilem troche precli: własnych publicznych, własnych prywatnych i obcych publicznych za pomocą komendy site;domena.pl/*. Musze powiedzieć, że bylem zaskoczony wynikami. Mały ułamek site był w głównym, co mnie zmroziło nieco i zniecheciło. ...

Zerknij np. na dwa precle Adama AGP - ma około 20% i w drugim 30% w podstawowym indeksie - sądzę, że to dużo i niewiele precli ma lepsze wyniki.

Patrząc na swoje precle, to największy ruch i np. zarobek z Adsense jest na takim co ma 50% w głównym indeksie, przy czym mam od niego jeszcze starsze precle z większymi PR i niestety mają więcej w SI i nie ma na nich takiej ilości wejśc....

Chyba, że.... komenda..../* jest nic nie warta.

Sądzę, że aktualnie /* pokazuje prawdę biorąc powyższe moje obserwacje.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja sprawdzałem tą komendą i kopiowałem tekst tak jak Yeden, ale bez "" i nie znajdowało.

Trzeba też wziąć nawias na liczbę zaindeksowanych podstron wywoływanych na site: bo to zwykle jest zawyżona sporo liczba, chyba :P Poza tym nawet wyniki wyszukiwania w wp się indeksują i jak jest mod rewrite to nie wiem jak, ale też standardowe adresy indeksuje.

Jednak Yeden ma bardzo dobre wyniki w serpach na pozycjonowane frazy

Zakładając, że nie przesadzam 95% precli ma 95% stron w suplemencie to może jednak coś tam taki link daje, ale raczej na pewno mniej niż normalny. Trudno powiedzieć.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ja już to kiedyś pisałem, ale co tam, powtórzę się. Sprzedaż bazy z tekstami podpada prawdopodobnie pod złamanie ustawy o prawie autorskim, bo raczej autorzy właścicielom precli nie przekazują majątkowych praw autorskich.

Zapraszam na blog o użyteczności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności