Skocz do zawartości

Podstrony a redirect

bormen

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam domene .com teraz nabylem takze .pl i chce aby to ona byla domena podstawowa. Strona posiada zaindeksowanych ponad 800 podstron. Jesli zastosuje przekierowanie 301 to czy poza indexem automatycznie przemienia sie takze wszystkie podstrony czy tez podstrony te beda musialy byc jeszcze raz indexowane z inna domena??

Np. czy www.moja-strona.com/maron.php

zmieni sie samo na

www.moja-strona.pl/maron.php

Znaj moje serce;)

<?

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); 

header('Location: https://docelowy-adres.pl'.$_SERVER["REQUEST_URI"]);

header("Connection: close"); 

?>

Oki. Wielkie Dzieki!!! ;)

Jeszcze upewnijcie mnie bo nie chcialbym stracic pozycji w Google ani zaindeksowanych podstron.

Czyli jesli zastosuje ten kod i skieruje na niego plik index.php z domeny .com (lub zamieszcze kod na poczatku pliku index.php) to po kilku dniach moja strona zostanie na tym samym miejscu co jest tylko domena zmieni sie na .pl i wszystkie podstrony rowniez pozostana na tych samych miejscach tylko zmienia sie domeny.

I jeszcze jedna rzecz:

Jesli bede posiadal na stale te dwie domeny to czy linki ktore juz teraz prowadza do .com bede musial zmieniac na .pl czy automatycznie pozostanie to w pewnym sensie przeniesione? i bedzie liczylo sie jakby prowadzily zarowno do .com jak i .pl (pozycja w zadnym stopniu nie ulegnie zmianie).

Wielkie dzieki =D>

• 3 tygodnie później...

Ja nie tworząc nowego tematu zapytam ;)

Jeśli mam stronę o adresie

www.adresstrony.pl/podstrona.htm

i chciał bym go przekierować na adres

www.adresstrony.pl/podstrona

Jest na to jakiś sposób :?: :roll:

Z góry dzięki ;)

Pozdrawiam

EDIT:

Przedchwilą znalazłem prypadkowo coś takiego:

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.adresstrony.pl/podstrona.htm$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.adresstrony.pl/podstrona [R=301,L]

To będzie dobre :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności