Skocz do zawartości

wiarygodna strona to nie tylko sam wyglad i tresc ...

BD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Zdaje sobie z tego sprawe i dlatego teraz pracuje nad systemem pozycjonowania, ktory bedzie dzialal w przeciagu 5 minut. Jak to opracuje to moze dopiero wtedy zajme sie tym uslugowo.  ;)

Mysle, ze Bilowi zagrozisz na liscie najbogatszych z chwila jak opracujesz system o nastepujacych specyfikacjach:

Siedzisz za komputerem - jak pani w kasie. Przed okienkiem powinna byc duza kolejka chetnych do pozycjonowania.Kazdy stoi grzecznie z ksiazeczka (taka jak za czynsz) i po dojsciu do okienka wplaca abonament a Ty jednym kliknieciem go pozycjonujesz od reki na poczekaniu. :hello:

Zdaje sobie z tego sprawe i dlatego teraz pracuje nad systemem pozycjonowania, ktory bedzie dzialal w przeciagu 5 minut. Jak to opracuje to moze dopiero wtedy zajme sie tym uslugowo.  ;)

Mysle, ze Bilowi zagrozisz na liscie najbogatszych z chwila jak opracujesz system o nastepujacych specyfikacjach:

Siedzisz za komputerem - jak pani w kasie. Przed okienkiem powinna byc duza kolejka chetnych do pozycjonowania.Kazdy stoi grzecznie z ksiazeczka (taka jak za czynsz) i po dojsciu do okienka wplaca abonament a Ty jednym kliknieciem go pozycjonujesz od reki na poczekaniu. :hello:

Watpie zeby Billowi ktokolwiek zagrozil na liscie najbogatszych, w koncu wymyslenie systemu ktory pokazuje dosyc czesto niebieski ekran kiedy nie masz ochoty akurat go ogladac jest wynalazkiem ponad czasowym i nie do pobicia. ;)

Nie wypada sie ociagac i ja rowniez podziekuje Michalowi i Piotrowi za wciagniecie mnie na liste moderatorow

Bartku jestes naprawde na dobrym miejscu i to ja dziekuje.

Dobra, dosyc juz tego, bo robi sie tu za slodko ;)

Michał, Bartosz - ja też Wam bardzo dziękuję. Myślę że pare osób zagląda już do tej części forum regularnie, przypuszczam że będzie ich więcej :hello:

Pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych do brania czynnego udziału w dyskusji ;)

w koncu wymyslenie systemu ktory pokazuje dosyc czesto niebieski ekran kiedy nie masz ochoty akurat go ogladac jest wynalazkiem ponad czasowym i nie do pobicia.

Hehe, mówią, że programista powinien wieszać się razem ze swoim oprogramowaniem ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

W takim razie Bill powinien stworzyc armie klonow, zeby mogl sie wieszac za kazdym razem jak jego oprogramowanie sie wiesza.  :hello:

Nie kracz lepiej bo jak ta armia powstanie i zacznie pisac ...

Po czesci masz racje jednak zadaj sobie pytanie czy wchodzac naladna witryne sklepu internetowego nie masz wiekszego komfortu psychicznego robiac tam zakupy niz w przypadku paskudnej witryny. 

Tutaj jest podobnie jak z knajpka. Jest ladna i ma klimat to ludzie chodza. Natomiast nory wszyscy omijaja.

Masz 100% racji - z tym, ze ja napisałem, tak mało o wyglądzie, ponieważ jest to rzecz oczywista - która jednak jest warta dyskusji -

Ja BD bardziej skupiłem się na kwestiach (po wejściu na witrynę, która przypuszczalnie zdobyła zaufanie "z samego wygladu" :hello:

Natomiast, co do kwestii sklepów, tutaj liczy się przede wszystkim obsługa klienta (nawet nie tyle, co cena - bo te z reguły sa do siebie zbliżone) - Aragon.pl <<< moim zdaniem Ci ludzie odnieśli sukces warty naśladowania jesli chodzi o obsługę... (jednak znowu zazaczam, iż tylko w tedy, kiedy klient juz na samym początku zaufał witrynie m.in z tyt. wygladu.

Tomasz

iPressPlus

Natomiast, co do kwestii sklepów, tutaj liczy się przede wszystkim obsługa klienta (nawet nie tyle, co cena - bo te z reguły sa do siebie zbliżone) - Aragon.pl <<< moim zdaniem Ci ludzie odnieśli sukces warty naśladowania jesli chodzi o obsługę... (jednak znowu zazaczam, iż tylko w tedy, kiedy klient juz na samym początku zaufał witrynie m.in z tyt. wygladu.

Otoz to solidna obsluga, pomoc klientowi to przyciaga nawet przy wyzszej cenie. Zerknij na helion.pl i zobacz jak tam to robia - dla mnie rewelacja.

• 4 lata później...
troche duzo tutaj obowiazkow 

Nikt nie mowil, ze jest latwo :rolleyes:.

Jest bardzo duzo drobiazgow, ktore wplywaja na wiarygodnosc strony.

Na przyklad jezeli strona jest portalem i aspiruje do tego aby ja tratkowac powaznie to;

1. Newsy i artykuly obowiazkowo powinny by podpisane z imienia i nazwiska autora (moze byc dodatkowo ksywka).

2. Dzial kontakt powinien zawierac komplet informacji - dane redaktorow, informacje o ich e-mailach, w przypadku firmy rowniez adres siedziby firmy + komplet danych typowych dla firmy.

3. Witryna powinna dzialac pod wlasna wykupiona domena a nie jakims aliasem.

4. Portal winien zadbac o oryginalny wyglad i starac sie unikac stosowana darmowych publicznie dostepnych szablonow.

5. Jezeli portal prowaodzi mailingliste to winna byc ona prowadzona jako Opt-In oraz uzupelniona o regulamin i informacje jak beda uzywane adresy e-mail zgromadzone w bazie.

I tak dalej...

Niby drobiazgi ale wplywaja na postrzeganie strony.

W sumie sporo przydatnych rzeczy i nikt mnie nie prosił chyba o krytykę, no ale! Byłem czytelnikiem niejednego pisma i to czy się ktoś podpisuje imieniem i nazwiskiem czy xywką jest zależne od wielu czynników i dla mnie nie ma znaczenia.