Skocz do zawartości

onet indeksowanie stron

Pasja

Rekomendowane odpowiedzi

Na jakiej zasadzie Onet indeksuje strony? ile czeka na zaladowanie strony, jaka maksymalna jest waga? Google ladnie indeksuje, juz 32 tysiace podstron a onet stoi w miejscu. Od dawan juz wogole nie indeksuje podstron. Co moze byc przyczyna? Przeszukalem to forum ale o onecie jest malo informacji.

ogólnie onet to straszna kiszka - ja na niego mowie "inktomi na wiagrze" :lol: cieszko go zmusic do indeksowania czegokolwiek - tyle ze ostatnio dosyc szybko odswieza zmiany na zaindeksowanych juz stronach ale zeby indeksowal nowe to juz ciezka sprawa :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder2600, no wlasnie wiele osob juz sie zalilo ze onet to sam SPAM i nie warto sie o niego starac ale to nadal 28% PL rynku :/

skąd wziąłeś tę liczbę? bo na pewno nie z ranking.pl

Według chyba jedynych wiarygodnych badań (chyba wiarygodnych?), to 17,4% rynku wyszukiwarek. i idzie w dół. oby jak najniżej i niech weźmie ze sobą wp.pl.

wstyd żeby dwa duże portale miały tak idiotyczne wyszukiwarki. funkcja random mi zwróci wartosciowsze wyniki czasami :)

• 1 miesiąc temu...

Onet jak dla mnie jest łatwiejszy niz wp. Po dodaniu www była na czołowych miejscach w slowach kluczowych pod ktore nawet strona nie miała zamiaru byc. Macie racje ze onet to slamazarny portal na dodanie strony treba czekac około misecha ale wp kataolg nie jest za free :evil:

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dziwi mnie trochę, gdy wszyscy mówią, że Onet indeksuje / im indeksował miesiąc albo dłużej i ogólnie jest tam katastrofa i syf.

Onet złapał stronkę w moim przypadku w niecały tydzień; na Googla czekałem chyba... z 3 tygodnie? Równie szybko jak Onet złapał Netsprint, ale od tamtej pory chyba nie reindeksowali bo siedzą stare dane :).

Jeśli jest to robot Onetu to mnie dobija z transferem.

Inktomi Slurp 31589+1716 1.28 GB 17 Maj 2005 - 01:03

Przebił Googlebota.

Jak go poskromnic ?

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

zablokować.. :P pożytku żadnego.. udział onetu nie jest duży, poza tym mam wrażenie, że to zupełnie nieproduktywny i niewyedukowany trafik :P nawet w reklamy nie kliknie bo za głupi.

Wystarczy jak zblokuje go w .htaccess ?

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Inktomi Slurp

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności