Skocz do zawartości

[prywta] hibernacja w XP

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wymieniłem w swoim Laptopie 1Gb RAMu (2razy po 512) na dwie kości po 1Gb, i przestała działać hibernacja,

po włączeniu pojawia się niebieskie tło, pisze trwa przygotowanie do hibernacji i znika, i wraca do systemu...

Spotkał się ktoś z podobnym problemem, jest jakieś na to rozwiązanie, bo jak wiadomo w laptopie bez hibernacji ciężko ;/

Nie wiem czy to dokładnie wina RAMu, ponieważ, po założeniu na starym systemie hibernacja działała,

ale byłem zmuszony odtworzyć system z recovery, i po kliku dniach zauważyłem, że nie działa.

Problem, w tym, że nie występuje żaden komunikat, oczywiście miejsce na dysku jest i hibernacja jest włączona.

Łatałem system KB909095, bo myślałem, że w tym jest problem, ale nie pomogło.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wyłącz hibernacje za włącz spowrotem.
Próbowałem, i bez poprawy.
Amoże nie masz juz miejsca na dysku na plik 2G?
Akurat mam, i to nawet z 10razy tyle co RAMu :/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Już tam szukałem, a ta poprawka jest dla systemów bez SP2, ponieważ on już ma te poprawki.

Jeszcze teraz zastanawiam się, czy może być problem przez to, że system nie był instalowany, a tylko przywracany z recovery...

Chyba czeka mnie sporo zabawy, przywracanie, może sprawdzić, czy na 1 kości pójdzie?

By potwierdzić, że to na pewno wina RAMu, choć tak jak pisałem wcześniej, w poprzednim systemie zaraz po wymianie działała.

Mar.

Format jest jak lewatywa, nie zaszkodzi a może pomóc ;)

Teraz działa tak jak powinno :)

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności