Skocz do zawartości

linkowanie autostron

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stworzyłem sobie nazwijmy to farmę automatycznych stron opartą o ten sam silnik. No i mam teraz problem, bo polinkowanie wzajemne tego wszystkiego między sobą i aktualnymi zapleczami zaczyna stanowić nie lada problem logistyczny. Pytanie brzmi - mimo, że autostrony mają unikalny content, ale oparte są o ten sam silnik - czy bezpiecznie jest linkowanie ich między sobą? (nie chodzi tu o link A-B B-A tylko o losowe linki między autostronami) - czy google nie wywąchają tego, że strony ce######e pewne podobieństwo?

Pozdrawiam.

Edit:

I dodam jeszcze: Każda ze stron ma inny szablon HTML. Podobieństwo sprowadza się do tych samych działów tematycznych i CMS'a, treść jest inna.

ale numer - wycięliście mi środek słowa autocenzorem :)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jeśli są na osobnych domenach i content unikalny to nie powinno to stanowić problemu. Najlepiej pomieszać trochę linki, czyli autostrony linkują do innych stron zaplecza a jeszcze inne zapleczówki do autostron. No chyba że masz same takie strony :)

Nie, nie tylko takie, mam różne i też tak czynię (czyli linkowanie między innymi zapleczami + dodawanie do katalogów + systemy wymian linków). Niestety aby zapewnić optymalne linkowanie w obrębie własnego zaplecza musiałbym mieć sporego flipcharta do rozrysowania linków, tych autostron mam kilkadziesiąt.

Dla ułatwienia chciałem przyjąć taki model linkowania między autostronami:

piersza autostrona linkuje autostrony 2-6, druga 3-7, trzecia 4-8 itd. Wtedy linkowanie dosyć łatwo zrobić i człowiek się nie pogubi.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ja robie to na zasadzie Projektów i Kategorii w swoim systemie ze stopki. A za schemat linkowania przyjąłem zmodyfikowany na własne potrzeby projekt Adama Krywko.

Dane strony wewnątrz kategorii ( 4-8 witryn ) linkują między sobą głębokimi linkami.

Poszczególne kategorie nie mają ze sobą kontaktu w postaci linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności