Skocz do zawartości

Spamerskie strony a wpływ na inne na tej samym ip?

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

napisał bym, że jest to niemożliwe, bo jeżeli jest to możliwe, to stawiam spam na serwerach gdzie stoi konurencja, spam zgłaszam do G swój spam i konkurencja się zastanawia co się dzieje...

ale gdzieś tu widziałem temat, w którym autor zauważył, że z jednego IP ciężko się mu indeksuje strony (takie same strony gdzie indziej G łyka jak ciepłe kluski), wcześniej na tym IP stawiał dużo spamu...

i teraz albo to faktycznie IP, albo serwer na którym były strony miał czkawkę i G miało problemy z indeksacją akurat tych stron :lol:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Bo mam serwer dedykowany i mam na nim dwie bardzo dobre strony (żaden spam itp). I teraz stawiam trochę spamu więc wolałem się upewnić... Zawsze mogę dokupić IP, ale jeżeli nie jest to konieczne to po co...

Dzięki za pomoc ;D

ale gdzieś tu widziałem temat, w którym autor zauważył, że z jednego IP ciężko się mu indeksuje strony (takie same strony gdzie indziej G łyka jak ciepłe kluski), wcześniej na tym IP stawiał dużo spamu...

i teraz albo to faktycznie IP, albo serwer na którym były strony miał czkawkę i G miało problemy z indeksacją akurat tych stron :(

Zakupiłem dla testu kilkanaście tanich hostingów. Na każdym postawiłem identyczny spam (różne domeny) - łącznie 500.000 podstron na każdym. Wszystkie tak samo linkowane z tych samych witryn. Po 3 miesiącach różnice w indeksowaniu są kolosalne. Najlepszy wynik: ponad 100 tys. zaindeksowanych, najgorszy: 300 (tylko trzysta!).

Nie sądzę, by to wynikało z IP - raczej z faktu, że wiele hostingów wycina goglowskie boty (brylują tu polskie tanie hostingi).

To że strony się indeksują gorzej na jakichś ip to raczej bym upatrywał winy w gównianym hostingu który najzwyczajniej tnie boty a nie w samym ip. za spam może ci polecieć co najwyżej domena z subdomenami ale nie adres ip na którym stoi często kilkaset innych stron klientów danego hostingu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności