Skocz do zawartości

Czy macie sposoby na szybsze wyjscie z filtra?

Picero

Rekomendowane odpowiedzi

z subdomenami nie miałem doświadczeń i zalecałbym ostrożność poza tym musiałbyś ten trick z 3sek zwłoką z przkierowaniem umieszczać na każdej podstronie bo chyba nie pozycjonujesz tylko jednej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Krótko, choćby sie nawet mialo wujka w Google, nie ma sposobu na wyjscie z filtra. Po prostu trzeba czekac.

I to są święte słowa , może nie tyle nie ma , a przynajmniej nikt z nas tego nie odkrył , dla mnie filtr jest najzwyklejszym bugiem w gooogle i tak do niego podchdzię , jak mi się zdarza to robie to co dalej robilem i nie zwracam na niego uwagi,

Marketing internetowy dla firm

sposób na flirt zawsze jest :) , najlepiej do tego znaleźć kobiete.

Ja tam filtry mam tylko w papierosach.

A jak już coś takiego kogoś dopadnie, to powinien dowalić 5 razy tyle linków + 30 razy tyle dobrych mocnych linków.

Flirty najczęściej są objawem braku linków - tzn. wydaje nam się że dodaliśmy do całych 300 katalogów i oczekujemy cudów na kiju, bo na początku strona była wysoko.

Często też spotykam flirty :P bo ktoś wypadł z top10, szkoda że nie skupił się nad analizą konkurencji, może poprostu ona zadbała o więcej poweru dla siebie.

Flirty najczęściej są objawem braku linków - tzn. wydaje nam się że dodaliśmy do całych 300 katalogów i oczekujemy cudów na kiju, bo na początku strona była wysoko.

Często też spotykam flirty :) bo ktoś wypadł z top10, szkoda że nie skupił się nad analizą konkurencji, może poprostu ona zadbała o więcej poweru dla siebie.

mi w filtr wpadlo w jeden dzien 7 domen w tym jedna byla na 1 pozycji na wiekszosc hasel a teraz jest na wszystkie hasla w okolicach 5 do 7 strony to samo z pozostalymi doemnami z tym ze byly w top10 ateraz wszystkie anwet na super latwe frazy sa na 5 do 7 strony

Najlepszym sposobem na filtr to jest w ogóle w niego nie wchodzić.

Jeśli chodzi o filtry, to jednak są one czymś bardziej wymierny. Moja strona poleciał na łeb w wynikach przed samą gwiazdką. Pod hasłami takimi jak "podręcznik" i "podręczniki" + większość przedmiotów + podrę...) zajmowała pierwszą pozycję. Była super dopieszczona. Poczekałem parę tygodni i nic się nie zmieniło. Nawet usunąłem dużą część linków dla uspokojenia sytuacji, ale strona nie drgnęła.

Od 2-3 tygodni trzymam parędziesiąt haseł 3-4 wyrazowych typu "gry matematyczne dla szkoły podstawowej" skierowane na podstrony i nic ani drgnie. Jestem między 40-50 pozycją na tak głupie hasła! Jak tu nie mówić o jakiejś karze??

Często też spotykam flirty ;) bo ktoś wypadł z top10, szkoda że nie skupił się nad analizą konkurencji, może poprostu ona zadbała o więcej poweru dla siebie.

Szooku nie zgodzę się z Tobą istnieje pojęcie alliananchor które nie jest co prawda supportowane przez google, ale wykazuje że ta sama domena nie istnieje nawet top100 a z komendą allinanchor istnieje top10. Co więcej, po wyjściu z filtra najczęściej jest na tej pozycji co w przypadku komendy allinanchor. Ale zgodzę się z tym, że jak się jest w filtrze to należy nadal linkować.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Radek istnieje czy nie oceniać nie będę, na tym forum lata świetlne temu było wiele powiedziane na temat tego rodzaju zapytania.

Jak dla mnie ono nic nie wskazuje wartościowego.

Ostatnimi czasy, skuszony wiecznymi dyskusjami na temat filtrów przeprowadziłem wiele testów od nowych domen, starszych domen, słabych fraz i trudnych - linkując od 50 do 600 K punktami z systemów, raz na 2-3 dni dając linki, raz na dłużej, a innym razem zabierając do cna. Wg. wypowiedzianych tutaj często słów - wszystkie te działania powinny przyczynić się do setek filtrów od 35 penalty do 69 czy jak je tam zwali ludzie.

Dbając o przyrost linków dobrych nie widze możliwości załapania takich filtrów.

Najbardziej zastanawia mnie wiele mitów:

Mit 1. musisz dodawać do max 20 katalogów - masakra

Mit 2. przyrost linków musi być równomierny - skąd takie pomysły.

Mit 3. Nagły przyrost linków równa się filtr - ciekawe

Radek istnieje czy nie oceniać nie będę, na tym forum lata świetlne temu było wiele powiedziane na temat tego rodzaju zapytania.

Jak dla mnie ono nic nie wskazuje wartościowego.

Tak, zostało ono na tym forum skompromitowane już dano temu, ja jednak obserwuję nadal użyteczność tego zapytania i stosuję je po to, aby przekonać się (jako jedno z kryteriów) czy fraza ma filtr czy nie. Nie jest wyrocznią (czasami fraza ma filtr a z allinanchor też jej nie ma), jednak jak z allinanchor domena istnieje a bez allinanchor jej nie ma to na 99% filtr (no trzeba przeczekać ze 2 tygodnie, bo może czkawka google). I w przypadku updatu BL i PR właśnie często domeny wychodzą na tę pozycję.

Najbardziej zastanawia mnie wiele mitów:

Mit 1. musisz dodawać do max 20 katalogów - masakra

Mit 2. przyrost linków musi być równomierny - skąd takie pomysły.

Mit 3. Nagły przyrost linków równa się filtr - ciekawe

Też tak uważam, tylko z zastrzeżeniem że dotyczy to starszych domen. Świeże domeny mają często bardziej pod górkę.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

moim zdaniem w filtr wpada się podczas inspekcji pracowników google.

Aby nie musieli sprawdzać całego neta samodzielnie skrypt za nich wyłapuje te strony na których zachodzą podejrzane akcje (np. nagły przyrost linków i wszystkie inne współczynniki wyżej wymienione) i generuje listę takich stron, posortowanych np. z ostatnich 2 godzin prac bota google.

Mając taką listę przeglądają ręcznie, być może mają jeszcze jakieś udogodnienia w panelu np. wyświetlające podejrzane strony. Jak bym pracował w google sam bym takie coś zrobił. ;)

Sens filtrów chyba nikt nie próbuje podważyć. Są one szybkimi mechanizmami obronnych, które chronią przed "manipulacją". Filtry nie są doskonałymi narzędziami, bo o wiele lepiej byłoby, gdyby nie było kar za np. dziwny przyrost linków, lecz po prostu dane linki nie zostałyby zliczone. Jest to jednak bardzo trudne. Filtry są osobnymi algorytmami, nie związanymi z głównym algorytmem G i pewnie uruchamiane są okresowo. Filtry powinny zostać włączane do podstawowych algorytmów G, o ile jest taka możliwość. Przeszkodą do tego może być np. zbyt mocochłonna analiza danych lub zbyt mała uniwersalność.

Filtry na pewno mają też swoją klasyfikacje. Filtry o wyższych priorytetach są uruchamiane częściej. Najczęściej powinny być odpalane filtry, które wykrywają techniki stosowane na wielu strona, te które skutecznie windują stronę na czołowe pozycje. Jeśli jednak uruchomienie filtru wymaga dużych mocy obliczeniowych lub ma małą skuteczność, to nie działa to na jego korzyć w kolejce do uruchamiania.

W Google oczywiście nikt nie sprawdza ręcznie stron. Procedura powinna wyglądać tak. Pracownicy Googla dostają zgłoszenia o nie uczciwych stronach lub posiadają je z własnych analiz podejrzanych zachowań/stron. Dzielą je oczywiście na kategorie. Następnie po wyseparowaniu danej kategorii/techniki, tworzą algorytm wykrywający ją. Następnie na małej (reprezentatywnej) losowej bazie stron sprawdzają skuteczność filtru. Przy zadawalającej skuteczności np. (błąd rzędu 5%, skuteczność wykrycia 80% techniki) filtr jest uznawany za skuteczny i rozpoczyna swój żywot. Od tej pory np. co dwa tygodnie robot rusza na główną bazę G i odhacza sobie strony używające danej techniki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności