Skocz do zawartości

Czy macie sposoby na szybsze wyjscie z filtra?

Picero

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też jestem w podobnej sytuacji, która utrzymuje się od ponad miesiące. Jestem poza pierwszą 300-tką.

Reasumując, mam nadal linkować i nie zawracać sobie tym głowy, a wszystko wróci do normy? ;) Czy jest sens dodawać stronę do katalogów/preselli, czy należy zadbać o bardziej wartościowe linki?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oczywiście, że nadal. Zadbaj o lepszej jakości linki - bardziej wiarygodne.

Nagłe akcje typu, mam filtr ściągam linki ;) to dopiero pokazanie kombinowania.

Przywal 5 razy tyle co dałeś skoro wpadłeś w filtr mówisz 300 pozycja. Kup 50 K pkt na msc, przywal - jak nie pojdzie do gory to masz pewno jakiegoś filtra którego mi się nigdy nie dostało. Ja jednak jestem przekonany że jak przywalisz 50 K to podniesiesz się z tej pozycji.

Nic Ci nie szkodzi dowalic z 50 K weblinka skoro masz jak mówisz filtr. Tylko nie 2-4 K tylko 50 K.

Ostatnio z Fobim rozmawialiśmy na temat filtra, też był przekonany że go dostał ;) - jak widze zakombinował, potestował i filtra już nie widac, bo bryka na 7-8 pozycji na hasło o wysokiej konkurencyjności.

na to Ci odpowiedzieć nie potrafie, bo nie znam tego drugiego systemu.

A skoro go nie psułem :) to znaczy że jeszcze nie jest mocny. Jak zaczne psuć - testować :piwo: to znaczy że jego udział w rynku wzrasta.

Tak czy tak, przywal ile uważasz, jednak delikatnie to mija się z celem by osądzić czy to filtr.

Tak jak napisał/a ul. pogodna chciełem byś miał nagły/szybki przyrost linków, oczywiście możesz kupować linki w dobrych serwisach - linki z dobrych nawet sa konieczne. Tylko czy jesteś wstanie kupić.

Jak będziesz po testach, daj znać co z tego wyszło.

Akcja typu "ściągnij wszystkie linki" nie jest taka bezsensowna. W końcu sam Pan G mówi: poinformuj nas o brzydkich technikach jakie stosowałeś, usuń te techniki ze strony i żałuj za grzechy, a być może Pan i stwórca odpuści Ci wszelkie filtry/bany.

raczej mówi o banach :piwo:.

Wyobraz sobie że, firma xxx stawia sobie domene, sklada zapytanie do xxx, nie korzysta z oferty. Wiadomym jest ze pojdzie do innej firmy. Gdyby tak łatwo było umieszczac domeny na filtrach jak przez fakt przyrostu linków, to firma która miała zapytanie strzeliłaby 50 K weblinka, wiedząc że ta która przejmie klienta będzie siedziec w filtrach.

Często czytam że, 2 K to max dla nowej domeny, dawałem 200 K dla nowej i jakoś nic poza top1 dla srednio trudnej frazy.

Oczywiście predzej jestem sklonny uznac iż owy filtr to poprostu nie zliczanie linków, czyli totalny brak mocy na linki z nagłego przyrostu.

Nie jestem zwolennikiem naglego sciagania, nie dajmy się zwariować :) wszystkiemu co piszą inzynierowie wyszukiwarek.

Ostatnimi czasy zauwazyłem nawet wieksza podatnosc na linki, strony nie zwiazane tematycznie dobijaja sie do top20 nawet na trudne hasla.

wyjscie z filtra - oczekiwanie (nawet 9 miechów w moim przypadku). a spróbuj przekierowac na sedo.com i poczekac kilka ... tygodni :piwo: -zawsze to inny content do indexacji.

BTW: te 50k w Eweblinku przenaczyłbym z okazji walentynek na frazę "kocham szooka" :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bardzo szybki przyrost linków nie jest wcale niczym nienaturalnym, ważne jest by przyzwoicie zróżnicować anchory. W końcu pojawienie się nowego dobrego serwisu powinno powodować w fazie początkowej lawinowy przyrost linków, który mocno z czasem spada.

Jeśli chodzi o technikę "ściąganie linków", to samemu ją dopiero niedawno zastosowałem i czekam na efekty. Moim zdaniem ma to w teorii większy sens niż pozostawienie strony bez zmian. W końcu za coś dostało się filtr i jeśli nic się nie zmieni to nie ma co liczyć na cuda.

Ja proponuję takie techniki. Jeśli ma się domenę w którą się włożyło naprawdę dużo wysiłku to warto dalej dokładać linki, szczególnie mocne. Jeśli natomiast domena jest mocno napompowana przez systemy wymiany linków, szczególnie rotacyjne, to warto wycofać się z tego i sprawdzać zachowanie domeny.

Ja czekam z jedną stroną ok. roku na wyjście z filtra. W yahoo, msn i onet mam 1 miejsce na daną frazę, a w google jest to 5-6 strona.

Wnioskując po tych danych to jest typowe przeoptymalizowanie (tak wiem nie ma takiego słowa)

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności