Skocz do zawartości

Pierwsza domena internetowa na świecie

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszą zarejestrowaną domeną była SYMBOLICS.COM puźniej chyba IBM, HP itp.

Ale co ciekawe design i grafe pierwsza domena ma wyrąbistom :/

Co prawda PR=5 ale chyba tylko i wyłącznie za wiek domeny :)

Ja byłem w szoku, szczerze.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Pisze o tym bo niektórzy z nas nie mają nawet 20 lat i o tym po prostu nie słyszeli.

P.S.

Kto śmiał po skreślać moje słowa z błędami ort. Skandal :)!:)!:)!:)!! nawet tutaj na PiO panuje cenzura. W tym kraju nigdy nie będzie wolności słowa :) gdzie każdy będzie mógł pisać co chce i jak chce. heheh

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Jeżeli popełniasz takie błędy, to zapewne nie ukończyłeś nawet gimnazjum. Ja akurat nie wiedziałem, że to właśnie była pierwsza domena, dlatego dziękuję za informacje :) A do moderacji: zamiast przekreślać, nie lepiej po prostu zmienić?

Pozdrawiam

Bo ona też znajduję się na pierwszym serwerze na świecie :)

A co do info to całkiem okej, ja też nie wiedziałem, że to pierwsza domena. Już wiem jaką grafę muszę robić, żeby PR5 mieć :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Kto śmiał po skreślać moje słowa z błędami ort. Skandal :) :)!:)!:)!!! nawet tutaj na PiO panuje cenzura. W tym kraju nigdy nie będzie wolności słowa :) gdzie każdy będzie mógł pisać co chce i jak chce. heheh

Pisz poprawnie to nie bedziesz miał takich problemów. Jaka cenzura ? Ze ktoś dba o poziom PiO Ty nazywasz cenzurą ?

Jak chesz sie wyszaleć ortograficznie to proponuje inne forum :)

Symbolics.com było pierwsze - 15 marca 1985.

Tutaj lista 10 najstarszych domen:

Symbolics.com ( 15 marca 1985)
BBN.com (24 kwietnia 1985)
Think.com (24 maja 1985)
MCC.com ( 11 czerwca 1985)
DEC.com (30 wrzesień 1985)
Northrop.com (9 stycznia 1986)
Xerox.com (17 stycznia 1986)
SRI.com (3 marzec 1986)
HP.com (5 marzec1986)
Bellcore.com (19 marzec 1986)

Tabele i statystyki piłkarskie wszystkich najwazniejszych lig europejskich

Aż strach zakładać nowe tematy ...

Symbolics.com było pierwsze - 15 marca 1985.

i ilekroc gdziekolwiek natrafiam na ta liste pierwszych domen, to tak sobie mysle, gdybym ja byl mogl zarejestrowac pierwsza taka domene na swiecie to wybralbym wsyzstko tylko nie SYMBOLICS.com...pierwsze co mi przychodzi do glowy, to ONE.com lub FIRST.com!!! symbolics.com - nadal nie potrafie zrozumiec dlaczego taka badziewna nazwa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności