Skocz do zawartości

Jaki dedyk na forum ?

h27

Rekomendowane odpowiedzi

VPS'a zdecydowanie odradzam. Za mało ramu na cokolwiek, jak chcesz kupić coś co ma choćby 512 to taniej już dedyka znajdziesz. Jak to forum stoi teraz na dedyku 2cpu, 2gbram to nie wiem gdzie i za ile dostaniesz takiego VPSa co go tym nie ubijesz.

Spróbuj jeszcze zoptymalizować bazę, przebuduj tabele, włącz sesje na plikach jak się da, jakiś prosty cache - szczególnie strony głównej (to bardzo łatwo napisać), etc. W sumie przejście na VB też powinno poprawić sytuację.

Na livenet niezła oferta. Ja jeszcze polecam hostgator.com. Co do ovh to gdybyś wykorzystał tego najsłabszego dedyka jako sam serwer SQL to powinien dać radę (i tak jest dużo mocniejszy niż niejeden VPS). Oddzielne konto pod www i pocztę na ovh i powinno dość dobrze chodzić po sieci lokalnej, chyba tam jest taka możliwość. Co do tego najsłabszego dedyka na ovh to innej możliwości nie widzę. Mają limit łącza 1mbit, prędzej ten serwer jajo zniesie niż przepchniesz tym 6gb dziennie. Następna oferta ma 5mbit limitu.

Co do tego najsłabszego dedyka na ovh to innej możliwości nie widzę.

Ja też, ale dlatego, że będzie za słaby (przede wszystkim za mało ramu)

Mają limit łącza 1mbit, prędzej ten serwer jajo zniesie niż przepchniesz tym 6gb dziennie. Następna oferta ma 5mbit limitu.

Bzdura. Do Kimsufi dają 2,5 mbit/s ze SLA czyli 25 GB dziennie przy wysyłaniu nonstop -- spokojnie powinno obsłużyć te 6 GB wraz z peakami. Chociaż przy Kimsufi bardziej chyba opłaca się wziać 100 mbit/s bez SLA.

INSANE - doradztwo, aplikacje bazodanowe, witryny internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności