Skocz do zawartości

Odpowiednik listy mailingowej...

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o skrypt lub program taki odpowiednik listy mailingowej do komunikatora gadugadu. Chodzi o to by zbierał numery a potem umożliwiał taka korespondencje seryjną do kilkudziesięciu numerów na raz z tej właśnie listy. Jest coś takiego...???

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

hm... spam na GG?

a jak masz newsletter (e-mail) w serwisie to też spam ? Jeżeli użytkownik dobrowolnie dodaje swój nr czy email to raczej nie jest spam. Uważałem Cię za rozsądną osobę :)

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

swego czasu na digarcie coś takiego było - jak ktoś skomentował twoją prace to przychodziło info na gg. skoro do jednej osoby mozna cos takiego zrobic to nie bedzie problemu z zapetleniem tego po liscie numerow :)

edyta:

na digarcie to dalej jest tylko mam wyłączone ;P

tak sobie myślałem aby odpowiednio przerobić ten program do spamowania gg... nie wiem jak on działa ale prawdopodobnie pobiera on listę numerów z jakiejś bazy. Może wystarczyło by skombinować odpowiedni formularz na stronie www który zapisywał by te numery do jakiejś bazy, a program pobierałby je właśnie stamtąd... Chciałem zastosować tak newsteller tylko zamiast newsy wysyłać na maila to żeby wędrowały one na gg... grupa docelowa pokemony bez maili :)

EDIT: Znalazłem coś takiego tutaj: https://www.70.pl/main.php?id=398

Może w php, jest do tego klasa anakina phplibgadu.

Przykład wysłania

<?php

set_time_limit(0);

$gg = new GG;
$gg->connect('nr_gg_osoby_wysylajacej', 'haslo');
$sender = 'gg_odbiorcy';
		//pobierasz sobie z bazy numery gg i pętelka 
		$msg='tekst_wiadomosci';
$gg->sendMessage($sender, $msg);

$gg->disconnect();
?>

Działa ;-)

logo-stat4seo-blue-small.png

@ tjay99 Jeśli to ma nie zbierać numerów tylko działać na zasadzie newslettera gdzie wpisują się osoby to uważam, że to bardzo ciekawy pomysł. Pamiętaj, że dobrze byłoby potwierdzić taki numer poprzez choćby wysłanie wiadomości z linkiem aktywującym. Podobnie w drugą stronę - musisz rozwiązać problem mozliwości wypisania się z listy przez GG. W przeciwnym razie będą Ci wpisywać losowe numery i narazisz się na oskarżenia o spamowanie. Jak uda Ci sie to opanować to daj znać. Chętnie protestuję i poszukam nowych zastosowań.

@ Stwor - mój rozsądek właśnie tym się objawił, że miałem wątpliwości :) Newslettery są mocno obwarowane (double-in, double-out, akceptacja regulaminu, możliwość łatwego wypisania się, zabezpieczenie bazy adresów na serwerze...) i nie jest to takie proste, że wpisujesz i masz.

Co do tego "czegoś" na stronie https://www.70.pl/main.php?id=398

Newsletter Gadu-Gadu to nic innego jak popularna subskrypcja czyli inaczej lista mailingowa tyle, że wiadomości rozsyłane są nie na adresy e-mail uzytkowników, ale na ich Gadu-Gadu.

Odwiedzający Twoją stronę mogą się mogą dodać swój numer Gadu-Gadu - korzystając z prostego formularza - do listy osób otrzymujących informacje o nowościach czy zmianach w serwisie. Ty jako właściciel strony sam ustalasz treść wiadomości, które zostaną rozesłane do użytkowników a jednocześnie posiadasz możliwość administracji adresami osób zainteresowanych otrzymywaniem od Ciebie informacji.

Newsletter Gadu-Gadu jest wyposażony w ochronę przed dodaniem niechcianych adresów - każde dodanie nowego adresu czy chęć usunięcia już dodanego potwierdzane jest przez nas wysłaniem wiadomości na podany numer Gadu-Gadu i dopiero po kliknięciu na link znajdujący się w tej wiadomości operacja zostaje dokończona. Chroni to internautów przed otrzymywaniem niechcianego spamu!

używał ktoś...? bo jak nie to wyśle dzisiaj sms i będę pierwszy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności