Skocz do zawartości

Konfrontacja: DreamHost vs HostMonster vs Site5

merti

Rekomendowane odpowiedzi

mozna ominąć tworzenie users dla baz SQL i w configach dawac zawsze główny login i hasło konta hostingu :)

nie wiem jak to jest z tymi hostingami bo narazie jak mi sie plumkali to "redukowalem" obciazenie (cache sklepow escpartner, poprawki w bazie danych itp ), a poza tym moj angielski jest zbyt slaby zeby z nimi pertraktowac ALE

moj kolega ktory ma tez konto w dreamhoscie po meilu od nich "ze ma ograniczyc obciazenie" odpisal im ze "on wywiazal sie z umowy placac tyle ile oni zyczyli sobie, to teraz niech oni sie wywiazuja i hostuja jego pliki" i chyba jakos to oni przelkneli i przestali go molestowac (tyle ze nie wiem tego napewno) ale mysle ze mozna ich cisnac bo tych ichnich limitow nie ma nigdzie podanych przy kupnie hostingu.

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

tak, wiekszosc ukrytych limitów nie mają podane i trzeba samemu ich męczyć przed kupnem i pytać o "hidden limits", szczegolnie o te co ZAWSZE są a nigdy o nich nie ma mowy, czyli maile wychodzące, limity SQL, limity plików (nieraz ilość, nieraz max rozmiary)

poza tym warto przed kupnem zawsze przeglądać TOS (warunki) tam też sporo mają wypisane brutalnej prawdy

po przeryciu od A do Z oferty HostGator to nie mają ukrywane zbyt dużo limitów i wyglądają ok (są opinie tu na forum też że wiszą ludziom na nich duze strony i fora BEZ problemów)

HostGator ma tylko:

- standardowo SQL "at once 1 second" 25 / 500

- maile 200 na godzine (wiekszosc ma nawet gorzej :) )

- max 50.000 plików na serwerze

Myśl i bogać się

W takim razie co wybieracie pod spamy i mniej wazne strony?

Ja podzielilem serwisy na trzy czesci:

1. Najwazniejsze wiodace stoja na Home.

2. Mniej wazne, na ktorych mi jednak zalezy stoja na Progreso / ale przejda na IQ lub KEI.

3. Reszta... No wlasnie. Co wybrac?

Polecam hosting ze stopki, obszerne faq: https://faq.1and1.com/

Korzystam pare miesięcy ale głownie na pliki nie na zaplecze, jednak mysle, ze warto sie zainteresowac. Ostatnio mieli spora obnizke cen :)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

spamom tutaj mówimy stanowcze NIE :)

aha ;) caly czas i namietnie ... ( a ilosc stron dodanych do weblinka rosnie ;) )

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

spamom tutaj mówimy stanowcze NIE ;)

Tak naprawde nie chodzilo mi o spamy w sensie jakichs gadu-gadu i tak dalej. Tez sie juz z tego wyleczylem, to teraz zupelnie nieskuteczne.

Jako spamy mam na mysli najmniej wartosciowe strony, pod subdomenami lub jakimis rezerwowymi domenami na ktore szkoda wydawac pieniadze na najlepszy hosting.

Przyklad: pojedyncze strony reklamujace jakis produkt w programie partnerskim.

NIE PRZESADZAJ jednak z tym nie dla spamow. Ciekawe skad sie biora setki tysiecy, nie mowiac o milionach, punktow w E-weblinku...

EDIT: Kulfik 3 minuty szybszy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności