Skocz do zawartości

Czy google nie liczy klików?

Googielek

Rekomendowane odpowiedzi

Może głupia sytuacja ale napiszę w skrócie jak wygląda. Wczoraj pomagając kuzynowi kliknął mi w reklamę AdSense. Przychodzę po 3 godzinach do domu i patrzę, że jego klik nie został zaliczony. Dzisiaj nadal widzę, że wczorajszy dzień przyniósł 0 klików. Odczuliście kiedyś taką lub podobną sytuację?

Pozdrawiam

Grzesiek

To proste, nowe algorytmy google wykrywają czy jesteś spokrewniony lub spowinowacony z autorem strony (m.in na podstawie wcześniejszej aktywności i działaniu na stronie reklamodawcy) i nie zliczają takich klików.

:P

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

@Googielek to nie świadczy o Tobie tylko o odpowiadających. Tymczasem cała trójka "świetnie" odpowiadających nie będzie miała możliwości odpowiedzieć przez najbliższe dni.

Co do pytania to niestety nie znam odpowiedzi ponieważ nie działam z AdSense.

Ale czy to zdarzyło ci się po raz pierwszy? Inne kliki (naturalne) zlicza ci normalnie? Ja raz zapomniałem przypisac kanału do jednostki reklam i nie zliczało mi klików.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Ja nie mam przypisanego kanału do jednej stronki , i zlicza ale bez kanału , robię tak że jak zliczę wszystkie kanały i na dole pokazuje więcej to znaczy że tyle mam z tamtego.

Popularność zdrowych produktów zyskuje u Polaków, przede wszystkim olej kokosowy oraz chlorek magnezu sześciowodny robią furorę.  

kadzielawski : nie uważam że zakaz wypowiedzi dla tych osób jest stosowny.

Jak wiemy google tworzy coś co jest dla nas nieznane, jedynie głupie odpowiedzi z punktu widzenia mogą być tutaj poprawne. Ehh ... bo racjonalnego uzasadnienia w niektorych sytuacjach niestety nie ma :P

Więc czasem warto sprawe przemyśleć i zamilczeć niż chlapać głupoty.

co do pytania : czasem bywa tak. że kliki są na drugi dzień zliczane. :-)

A może kuzyn przez pomyłkę źle kliknął, lub, nie kliknął :-) ?

W jaki typ reklamy kliknał?

Moze to Ci pomoze: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=46265

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Google nawet może nam nie zliczać klików i nie będziemy o tym wiedzieć, bo po prostu nie możemy w nie klikać, a jak już to zrobimy i nie widać tego to wykryli jakiś związek z adsensowiczem... absurd.

O czym jest ten wątek?

O niezaliczeniu JEDNEGO kliknięcia w reklamę i to w dodatku kliknięcia od znajomego.

Google na pewno nie zalicza wszystkich kliknięć, akurat trafiła się taka sytuacja i już. Może to być spowodowane wieloma czynnikami - przecież nie znamy sposobu działania całego systemu i możemy się tylko domyślać.

Nie polecam natomiast "testowania" czy naliczanie za kliknięcia działa (szczególnie kilkakrotnie), bo może się to różnie skończyć.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności