Skocz do zawartości

problem z css w IE

dziobek

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem niedawno pewna stronke. Wszystko ładnie pięknie wygląda w operce i "ognisty lisie" a w IE jak zwykle problem, nie moge przebrnąć.

body

{

font-size: 11px;

font-family: Verdana, Tahoma, sans-serif;

background-color: #cccccc;

}

jest tu jakiś błąd czy tylko tak po prostu M$ sobie tak robi wszystko zeby innym utrudnić?

css przez IE jest interpretowany doskonale, tyle że pomija wielkość i rodzaj gdy jest to tekst.

Błędów w kodzie chyba nie mam, bo gdy selektorem jest link to wszystko działa, natomiast gdy się odnoszę dozwykłego tekstu to tylko kolorek jest poprawny.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

możesz sprawdzić czy wystarczy jak dasz zamiast "body" "body,div,td,p" - tak mi się kojarzy że IE czasem sobie na inne blokowe stosuje domyślne style jakieś....

Podaj link do strony

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

witam

za godzinke wracam do domu to sprawdze czy wasze porady zdaja egzamin.

link do stronki : www.dziobek.netstrefa.pl/obi

pozdrawiam.

ps. wie ktoś może jak zrobić żeby te ciemnoszare paski rozciągały się na całą stronę?

edit:

body *

działa tylko że przez to zmienia mi się całe tło i wogole wszystko na to co jest w tym znaczniku, a na stronce linki maja inne czcionki , kolory itp...ale to IE zaczyna reagować, to ju krok do przodu, dzieki wielkie, może coś z tego wydumam.

edit2:

EUREKA!

div*

{

font-size: 11px;

}

cały tekst wpakowałem do divow i jest ok.

edit3:

witam ponownie:

widzi ktos jakieś dziwne bugi na stronce?

jutro musze oddac , a juz tyle siedze przy niej ze ledwo widze czy cos jest ok czy nie.

https://www.dziobek.netstrefa.pl/obi

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności