Skocz do zawartości

Wyniki uzupełniające - dyskusja na prośbę z PW

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Może podpucha. Chociaż wolałbym, zeby było inaczej. :)

Na kilku serwisach odczułe skokowy wzrost odwiedzin na początku roku, wiec być może ten człowiek ma rację - doszły wejscia z podstron bedących w SI i nie uwzglednianych poprzednio w SERP. Wiec przynajmniej długi ogon jest wykorzystany.

Eksperyment Discover.pl

A ja widzę taką zależność że komenda:

site:domena.pl/*

Pokazuje strony będące w głównym indeksie w momencie przeliczenia GTPR. Dla nowych domen, które nie dostały PR pokazuje mi brak wyników.

Yeden - również zaobserwowałem skok i może to być rzeczywiście powiązane z long taliem i SI.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Radek - nie zgodzę się.

Ja mam w site:www.strona.pl/* także nowe strony, które powstały po ostatnim update PR. Podobnie mam też podstrony, które wtedy powstały.

Problem jest taki, że jeśli ta komenda jest poprawna (a nie znam lepszej), to do SI trafia niesamowicie dużo stron całkiem poprawnie zbudowanych i unikalnych, które teoretycznie absolutnie nie powinny się tam znaleźć.

Co do długiego ogona: tak, to prawda, Google pokazują wyniki z SI od jakiegoś czasu, ale dopóki podstrona jest w SI, to nie będzie szczególnie wysoko. O ile kiedyś można było dzięki dobrej budowie sklepu zapewnić sobie dużo TOP3 w długim ogonie na nazwy konkretnych produktów (samym linkowaniem wewnętrznym), to jeśli ta strona jest w SI, ledwo będzie w TOP10.

Ja mam w site:www.strona.pl/* także nowe strony, które powstały po ostatnim update PR. Podobnie mam też podstrony, które wtedy powstały.

Nie upieram się, tylko u siebie mam taką zależność.

Yeden, zgadza się, ale dlaczego google w komendzie link:adres pokazuje też strony, które są w SI ?

Są dwie możliwości: albo zlicza normalnie linki ze stron w SI, albo wprowadza kolejne zamieszanie - taka podpucha, aby sie nie przejmować SI.

Wg mnie strony z SI nadal nie dają mocy lub dają minimalną moc, a mówię to na podstawie wewnętrznego systemu wymiany linków i analizie wzrostu pozycji w powiązaniu z obserwacją SI. A szkoda.

logosc.png

Jak szybko można wyjść z suplementu? ...

To chyba nie zawsze jest możliwe i zależy od tego co przedstawia konkretna strona.

Chociaż może ktoś próbował z jakąś jedną chamską stronką (mała zawartość tekstu, duplikat itp) , 'wyciągnąć' ją z SI ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Od dzisiaj zaczynam monitorować oprócz ilości podstron, również suplement. Na razie widzę jedno, G strasznie utrudnia sprawdzanie tego i od razu zakłada bana na IP z którego są szczytywane takie dane :/ Nie wiążę tego z jakimś wyrachowaniem, lecz ze specyfiką zapytania...

...

utrudnia sprawdzanie tego i od razu zakłada bana na IP z którego są szczytywane takie dane :/ Nie wiążę tego z

...

oj, to ile Ty tych stron sprawdzasz ? Ja od kilku miesięcy zbieram m.in. takie informacje o ponad stu swoich stronkach dziennie i jeszcze wielki G sie nie przyczepił.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie obraź się ale napisz mi jak sprawdzasz SI?

Nie obrażę się ;)

Sposób 1:

Komenda: site:www.strona.pl/* - pokazuje ilość stron, które nie są w SI (porównuję to z site:www.strona.pl)

Sposób 2:

Search.aol.com - komenda site:www.strona.pl

Aol korzysta z silnika Google, ale zawiera tylko indeks podstawowy, nie zawiera SI, więc zwraca tylko wyniki bez SI.

Zrobiłem taki test.

Mam stronę, która w/g powyższych metod jest zaliczona do SI.

12/02/2008 dodałem do niej link na nową domenę, na mało popularną frazę.

Domena nie była nigdzie linkowana.

Dziś (15/02/2008) ta nowa domena jest już w indeksie i pnie sie w gore

na pozycjonowaną (przez domenę rzekomo z SI) frazę.

Obala to moim zdaniem mit nieskuteczności pozycjonowania ze stron,

które (w/g dotychczasowych metod) zaliczone są do SI.

MG

Obala to moim zdaniem mit nieskuteczności pozycjonowania ze stron,

które (w/g dotychczasowych metod) zaliczone są do SI.

MG

Potwierdzam (mimo wcześniejszego posta - znów zacząłem obserwować linki z SI od 2 tygodni), też ostatnio obserwuję że linki z SI dają jakąś moc. Nie wiem na ile są silne, ale prawdopodobnie ma to związek z "uwolnieniem" long taila. Bo właśnie dla takich fraz linki z SI odnoszą skutek i to widoczny - mam już na tym polu nazwijmy to udokumentowane sukcesy z ostatniego okresu (jednoczesne pozycjonowanie kilkudziesięciu niszowych fraz ze stron co siedzą w SI) - większość z nich jest na pierwszej stronie.

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności