Skocz do zawartości

Jak zaindeksowac wiecej stron?

FlashT

Rekomendowane odpowiedzi

Yahoo nie wywala nieaktualnych podstron - tak jak robi to Google...

W Yahoo pokazuje mi site 8840 dla jednej strony, z czego w Google mam ~900, a faktycznie jest gdzieś ~1300...

A jak Ci na dobre bot Y wejdzie na stronę to będziesz tracił kilkadzisiąt/kilkaset mb transferu na dzień :>

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jak Ci na dobre bot Y wejdzie na stronę to będziesz tracił kilkadzisiąt/kilkaset mb transferu na dzień :>

i jeszcze ci nic nie zaindeksuje

:]

Używaj Cuilla i Hakii

No to chyba sposobu nie ma, ja obecnie linkuje na podstrony i jakieś efekty są

jakie?

Tworzenie map duzo nie daje ale tez zauwazyelm ze Yahoo bot gubi sie na bardziej skomplikowanych adresach proste typu domena.pl/katalog/ dosyc ladnie indeksuje na kilka prob z jednym skryptem zawsze indeksowal mi na roznych stronach okolo 40-42 podstron i potem to stawalo w miejscu.

Używaj Cuilla i Hakii

Yahoo map nie chce u mnie nigdy "ugryźć". Żeby zaindeksować sporo stron w yahoo trzeba linkować do podstron... Teraz mam nauczkę, 3 miesiące linkowania z e-weba strony głównej sklepu ESCPartners dwoma tysiącami pkt., mapa dodana, i sklep ma... 44 strony w yahoo. Drugi, linkowany do podstron dwoma tysiącami punktów w sumie, mapa również dodana > ma po 3 miesiącach 4 tysiące podstron zaindexowanych. Z kolei, google bez map sobie nie radzi... Pierwszy sklep, bez mapy, linkowane do strony głównej dwoma tysiącami - 600 stron w indexie po 3 miesiącach, drugi sklep, linkowane do strony głównej 1 tys. pkt. e-weba i 1 tys. pkt. do mapy w html, mapa strony w xml dodana do googla > 14100 podstron po 3 miesiącach. Wnioski widać jak na dłoni.

Za mały ten test żeby można było wysnuć takie wnioski, bo może to być przypadek, a już w ogóle się nie zgodzę, że G. sobie nie radzi bez map.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

dziwny ten yahoo

narazie testuje rozne warianta ale jak narazie jakichs konkretnych wynikow to nie mam

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Mi już drugi dzień A1 Sitemap Generator generuje mapę dla googla i yahoo. Robot jest w tej chwili na ok. 310 000 podstronie a mi już dawno się znudziło czekać.

Do yahoo jeszcze nie dodawałem mapy ale mam tam konto więc pewnie pójdzie jak po maśle. Ciekawe ile jeszcze czasu zajmie robotowi indeksacja domeny krowiorz(dot)com :) Idę na coffee. Pozdro.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności