Skocz do zawartości

poprawienie linkowania wewnetrznego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak mozna poprawic linkowanie wewnetrzne w witrynie ktora ma 10 podstron? Nie ma tam dziesiątek artykulów które mozna by otagować slowami kluczowymi, kategoriami czy related posts.. sa zwykle podstrony typu kontakt, produkty, historia firmy itp.. Nie chodzi mi tutaj o poprawienie indeksacji bo wszystkie strony sa zaindeksowane w google, tylko chodzi zeby linki wewnetrzne mialy wiekszy wplyw na pozycje strony w wynikach wyszukiwania. Moze linkować z jednych podstron do innych z linka umieszczonego w tekscie? Tylko wtedy to bedzie powtorzenie dwoch takich samych linkow z jednej podstrony do innej (link z menu + link w tekscie). Ewntualnie mozna dodać sekcję która bedzie wskazywać w którym miejscu w tej chwili jest odwiedzajacy, no ale ona tez bedzie powtorzeniem linkow z menu, czy takie powtorzenia linkow z takim samym anchorem do tej samej podstrony cos daja? Moze jakby byly z troche innym to mialyby jakas moc?

Macie jakies pomysly lub rozwiązania?

Ja tak mam zrobione i jest ok. Menu + linki do podstron w tekście. Linki w tekście mają dodatkowo słowo kluczowe. Napewno nie zaszkodzi ponieważ klient czytajac tekst dodatkowo "Kuszony" jest przejściem dalej wgłąb strony. Generalnie z moich obserwacji wynika ze wszystko musi miec umiar. Wiesz jak przesolisz zupe to... i odwrotnie. Ja często pytam zupełnych laików co by zmieniły na mojej witrynie odnośnie tekstu i nawigacji daje to dobre spojrzenie pod kątem uzytkownika. Ale czy ma to pozytywny wpływ na wzrost, nie zauważylem. Jak narazie stronka sie trzyma ale wiadomo to juz dzieki linkowaniu ale od zewnątrz ....

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Jak ma 10 podstron to nic nie stoi na przeszkodzie by linki do podstron wychodziły do każdej innej z danej podstrony. Anchor z słowem kluczowym temnatycznie do danej podstrony oczywiście. Czyli strona o zegarkach i linkj do podstrony z opisem asortymentu może brzmieć Zegarki - Nasza oferta czy jakoś podobnie to akurat zostawiam Twojej inwencji twórczej :D Linkuj także każdą podstronę z anchorem zgodnym tematycznie z jej treścią linkami zewnętrznymi.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

.... Czyli strona o zegarkach i linkj do podstrony z opisem asortymentu może brzmieć Zegarki - Nasza oferta czy jakoś podobnie to akurat zostawiam Twojej inwencji twórczej :D

taka funkcje na kazdej stronie to spelnia chyba menu...a my tu piszemy jak poprawic linkowanie wewnetrzne dodatkowymi linkami wewnetrznymi nie wliczajac w to menu..

Witam,

Jak mozna poprawic linkowanie wewnetrzne w witrynie ktora ma 10 podstron? Nie ma tam dziesiątek artykulów które mozna by otagować slowami kluczowymi, kategoriami czy related posts.. sa zwykle podstrony typu kontakt, produkty, historia firmy itp.. Nie chodzi mi tutaj o poprawienie indeksacji bo wszystkie strony sa zaindeksowane w google, tylko chodzi zeby linki wewnetrzne mialy wiekszy wplyw na pozycje strony w wynikach wyszukiwania. Moze linkować z jednych podstron do innych z linka umieszczonego w tekscie? Tylko wtedy to bedzie powtorzenie dwoch takich samych linkow z jednej podstrony do innej (link z menu + link w tekscie). Ewntualnie mozna dodać sekcję która bedzie wskazywać w którym miejscu w tej chwili jest odwiedzajacy, no ale ona tez bedzie powtorzeniem linkow z menu, czy takie powtorzenia linkow z takim samym anchorem do tej samej podstrony cos daja? Moze jakby byly z troche innym to mialyby jakas moc?

Macie jakies pomysly lub rozwiązania?

Jezeli roboisz to pod Google, to zrob mape strony i dodaj ja do "Narzędzia dla webmasterów" w Google.

Linkujac podstrony uzywaj

<a href=/fraza_na_ktorej_ci_zalezy.htm>fraza na ktorej ci zalezy</a>

zamiast

<a href=/jakis_przypadkowy_adres_np_hist8.htm>czytaj dalej...</a>

MG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności