Skocz do zawartości

Dwa adresy - jedna strona

pancho

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy witryne firmawa ktora dotychczas byla pod adresem https://www.XXX.katowice.pl/ - w googlu nie bylo zadnych prolemow...

Teraz mamy dodatkowy adres https://www.XXXYYY.pl/ ktory prowadzi do tej samej strony. Chcemy miec te dwa adresy - jednak google nie chce jakos "podlapac" jeszcze tego dodatkowego adresu....

Nie wiem czy poprostu trzeba jeszcze poczekac czy cos jest nie tak...

Chcemy aby te dwa adresy funkcjonowaly jednoczesnie...

Co zrobic ?

Poprowadzić jak największą ilość do nowego adresu, im więcej linków, tym większe prawdopodobieństwo, że google zindeksuje Twoją domenę.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Chcemy aby te dwa adresy funkcjonowaly jednoczesnie...

To chyba na jednym będzie trzeba zrobić przekierowanie 301 na drugi, żeby Google nie uznało tego za kopię strony.

Niech ktoś mnie poprawi, jeśli coś mówię źle.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Dobrze mówisz :)

nie na pewno, ale może własnie dlatego nowsza w indeksie domena nie chce się pokazać, bo została uznana za duplikat.

Zrobiłem 301 w .htaccess na www. mtlsystem.com.pl na www . mtlsystem.pl i PR oraz wynik wyszukiwania był dla nowej domeny już po tygodniu, płynne przejście możnaby rzec

pozdrawiam

101k

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności