Skocz do zawartości

Zdublowane reklamy, oraz dochody...

siker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Byla dyskusja na ten temat. W regulaminie nie ma tego wyjasnionego jasno.

Mam na stronie reklamy aukcji24 w adsense takze pokazuja sie reklamy aukcji24. Wyslalem list z nazwa strony zeby zaopiniowali czy powinienenm te raklamy wpisac do filtru, lub sciagnac banery.

Odpowiedz po 2 dniach, ze nie widza konkurencji ze strony baneru i moze pozostac jak jest.

Druga sprawa. Nie wiem czy to mialo cos wspolnego z wyslaniem zapytania. Ale z dnia na dzien (wlasnie wtedy) Klikalnosc skoczyla dwu krotnie, a CPM az 4 krotnie wzrosl.

Chcialem tez was spytac, czy taki wzrost zaobserwowaliscie u siebie??

A ja nie będe miał sygnaturki

Chcialem tez was spytac, czy taki wzrost zaobserwowaliscie u siebie??

Ja zaobserwowałem spadek CTR oraz CPM. (Mam nadzieję, że chwilowy...)

Przy okazji spytam się o jedną rzecz:

Czy jeśli CTR dla jakiejś strony jest bardzo wysoki (np. 25%), a strona jest w pełni zgoda z regulaminem, to moża spodziewać się jakiś problemów?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Przy okazji spytam się o jedną rzecz:  

Czy jeśli CTR dla jakiejś strony jest bardzo wysoki (np. 25%), a strona jest w pełni zgoda z regulaminem, to moża spodziewać się jakiś problemów?

Problemy nie muszą wystąpić, ale mogą, bo tak wysoki CTR jest nienaturalny i wskazuje na możliwość sprowadzania sobie na stronę jakiegoś "sztucznego" trafficu

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

Nie chcę nic mówić o Twojej stronie, bo jej nie znam. Chcę tylko zwrócić uwagę, że czym innym jest "sprawdzanie" strony przez Google, co zwykle oznacza po prostu zajrzenie na stronę i ocena jej wyglądu, konstrukcji i zawartości, a czym innym jest normalne monitorowanie trafficu i kliknięć. Dlatego niestety nigdy nie możesz być niczego pewnym. Ale oczywiście jeśli faktycznie Twój traffic jest całkowicie naturalny (tzn. pochodzi np. z wyszukiwarki), to raczej nie masz się czego obawiać.

Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl

• 6 miesięcy temu...

Podnoszę temat, nie bić! ;-)

Mam znajomego co ma stronę inernetową genialnie wypozycjonowaną (1 strona google, onet.pl, wp.pl) na bardzo silną frazę. Strona jest tylko opisem innych stron. Składa się z jednej strony głównej oraz sporej ilości tekstu plus obrazki. Reklamy Adsense ma trzy ustawione a CTR dochodzi czasami do 15%. Od ponad roku nie miał żadnych uwag ani zastrzeżeń od Google, sam monitował o sprawdzenie poprawności strony. Wg. mnie jeśli jest uczciwy traffic na stronie mimo wysokiego CTR strona spełnia swoje założenia czyli reklamuje strony będące niżej na pewne frazy. Sam spotkałem się ze stronami na których było kilka zdań plus trzy reklamy adsense i też ciągle je widzę wyświetlające reklamy. Trudna sprawa, bo wielu ludzi chcących zarobić na reklamach kontekstowych zakłada przy robieniu strony jej pewną ubogość, aby internauta po wejści na nią nie znalazł tego, czego szuka i poszedł dalej klikając na reklamę. I tu pytanie do starych wyjadaczy "adsense". Czy to jest legalne oraz czy to nie prowadzi do tego, że inetrnet jest zaśmiecany stronami bez konkretnych informacji a tylko reklamujących inne strony?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

AdSenseLab ten fragment bardzo dużo mówi a zarazem bardzo mało. Bardzo dużo ludzi robi strony właśnie tylko po to. Sam nie wiem jak to rozumieć, ale wydaje mi się że to chodzi o strony z samymi reklamami, bo jak odróżnić czy ja chce na niej TYLKO wyświetlać reklamy czy coś więcej?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności