Skocz do zawartości

Problem z linkami

sensor

Rekomendowane odpowiedzi

Problem pojawił się się ok 3 tygodni temu. W wynikach google znikneły linki do moich stron (w podpisie). Na początku było tak, że pojawiały się i znikały w wynikach ale nie panikowałem. W końcu wszystko wcieło i nic się nie pojawia. Może to ktoś wytłumaczyć i dać jakąś radę na tę sprawę??

SensorStudio & Co.

Czekam na indeksację stron które sa pod linkorem, ale swoja drogą to linki linkorowe sa ostanio coraz mniej warte a wyszukiwaniu żadnych nie widzę. Zamiast mi przygryzac to dałbyś sposób by google szybciej zaindeksował katalogi paradomozowe. Zaindeksował mi 75 stron i flauta. Kierowałem linki do środka ale boot coś niechętnie się pojawia, tylko yahoo pohulał i przerzucił 3500 stron.

Dzięki zero, ale czy takie przeszukanie daje linki czy występowanie również w contencie danej frazy? Co w takim razie daje przeszukanie z link:... ?

SensorStudio & Co.

a ustaw może rel no fallow na DMOZOWE LINKI ;-) może za słaby LINK POWER mu dałeś :-)

Ja w życiu sie nie smieje, tylko uważam że mało widocznych linków masz, i nawet jak mówisz że jeszcze nie przeindkesował linkorowych stron ? to co on tak żadko indeksuje linkorowe strony ?

To troche badziewnie - bo powinny iść punkty za częstotliwość reindeksowania serwisu.

Bo później jeden z drugim stawia DMOZ którego Google Bot odwiedził raz czy 2, stron w indeksie 40000 linki owszem wyświetlają się wszędzie - tylko pytanie ile tych linków jest w Google Cache ? bo może się okazać że wchodząc z mega serwisem z dużym indeksiem np 10 tys podstron robiąc

site:domena.pl dostając pkt w linkorze a Google bot zreindeksuje te strony za 6 msc :-)

Więc dla mnie to babol wymiany linków.

Dla przykładu

https://www.google.com/search?hl=pl&rls=GGL...btnG=Szukaj&lr=

z tego idą pkt bo akurat na forum jest wyświetlany linkor.

Tylko pytanie czy site: jest odpowiednikiem ? ilość zaindeksowanych stron z linkorem - Ja powiem nie bowiem można przelecić setek stron przy tym site i ona nawet w cachu google nie są więc tym bardziej jak google ma widzieć linki z tych podstron.

Tak czy tak zaliczanie pkt z SITE: to niezłe podkręcanie amatorów i przybijanie sobie niezasadnie punktów

szookpl =D>

Moje wnioski co linkora są zbieżne. Pewnym wyjściem byłoby ograniczenie maksymalnej ilości punktów z jednej domeny ale to by pokrzywdziło serwisy trzaskane uczciwie, inne rozwiązanie to liczyć punkty za wizytę boota. Piszesz co prawda dość ciężko zrozumiale ale kładę to na karb slangu branżowego oraz zangażowania emocjonalnego ;) . O ile dobrze pamiętam z innych topików jesteś przeciwnikiem tego typu systemów.

Propozycja wabienia no follow to do robo.tex? Jeżeli tak to lepiej to sprostować bo ktoś przeczyta i uwierzy.

Power link to rzeczywiście oszczędzałem ale jak już wszedł to chyba powinien wrócić po resztę?

Może znasz sposób by dynamicznie generować domeny?

zero3 co to za próbka jak w niej nic nie ma? A kiedyś było :cry: . Forum przeglądałem i wiem, że info gdzieś jest ale wszystko staje się coraz mniej dostępne - szczególnie dla kogoś kto nie śledził tematu od początku (sorrki) natomiast nie przypominam sobie przypadku takiego zniknięcia wszystkich linków.

Pierwsze pytanie było raczej retoryczne. ;)

SensorStudio & Co.

Jeszcze a propo logiczności - nie tylko ja mam wątpliwości https://www webcenter.pl/forum/viewtopic.php?t=480&highlight=limit+punkt%F3w

Nie czepiam się Michał do twoich serwisów skoro masz ponad 8k wejść googleboota na serwis w miesiącu ale w obecnej postaci system wymiany linków nie dzieli po aptekarsku a nawet nie wyrównuje statystycznych szans na zaindeksowanie linku szczególnie małego serwisu.

Obciążeniem są duże serwisy ale jedynie takie które mają mało wizyt boota. Rację masz mówiąc o osłabieniu linkora przez usunięcie dmozów jeżeli mówisz o odwiedzanych ale nie sądzę aby szook nie zdawał sobie sprawy z różnicy.

A jeżeli znasz sposób by boota napędzić skutecznie na domoza to nie bądz zagryziak i daj cynk albo link. :roll:

SensorStudio & Co.

Proponuję lekturę wcześniejszych wypowiedzi albo lepiej dobrą drzemkę

Jezeli ja potrzebuje drzemki to ciekawe co powiesz o sobie? U mnie jest dopiero 22. ;)

Dobrze, co do logiki Twojej wypowiedzi:

inne rozwiązanie to liczyć punkty za wizytę boota

To jest zupelnie nie logiczne i niemozliwe do wykonania.

Problem jaki macie wedlug mnie wynika z tego, ze linkor jest klonem coop'a, a coop byl zrobiony *w celu wzajemnej rekalmy* i dalej jest tak nazywany i przez niektorych napalencow ta idea jest z uporem broniona.

Od siebie na temat tej dyskusji moge dodac tylko tyle, ze to dziala i to mi wystarcza narazie. Jak przestanie dzialac to powstala w wyniku tego luke trzeba bedzie zagospodarowac inaczej.

Jeszcze raz napisze, ze seo sie caly czas zmienia. Kiedys wystarczylo napakowac pelna <h1> i mialo sie pozycje, teraz to nie dizala. Jak linkor przestanie dzialac to inna technika sie pojawi, taka ktorej jeszcze nie wymyslilismy..., a dokladne zasady zliczania itp, nie sa mi potrzebne do niczego w tej chwili, bo jest jeszcze masa stron do stworzenia i katalogow do dodania i klientow do obsluzenia....

Dobra, ide niedlugo sobie zrobic drzemke, bo rano trzeba wstac....

P.s tematu z forum linkora nie moge przeczytac bo nie mam polaczenia w tej chwili z serwerem webcenter.pl.

Wyprzedziłeś mnie gdy edytowałem poprzednią wypowiedź ale nie będę się powtarzał. Dodam tylko:

A ja myślałem, że ty siedzisz sobie w Krakówku a nie w Hameryce.

Powiem jedno podoba mi się twoje praktyczne podejście do tematu ale nikt się jeszcze nie zdobył na taką rozbrajającą szczerość ;) (może to ja znowu nie znalazłem - ale wątpię) - wkurza mnie tylko, że boot google mnie jakoś unika :? - i stąd te rewolucyjne odłosy ;) .

Co do liczenia wejść boota to z całym szacunkiem don Corleone, nie zgodzę się z tezą (ale sam się nie podejmuję tego zadania - są bardzej zapaleni i naturalnie predysponowani). Jest to na pewno problem do rozwiązania ale zgadzam się, że ilość włożonego czasu i wysiłku może się nie zwrócić.

Na webcenter po prostu nastroje aktrjabskoje. - no nie to już przeleżałe nowości - jeszcze z marca

A drzemać już mi się nie opłaca bo za godzinkę mam wyjazd.

SensorStudio & Co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności