Skocz do zawartości

Hosting na allegro ? Nie dla idiotów ! :D

ebociek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie pragnę tutaj podzielić się moimi przeżyciami z jedną z "firm hostingowych"

def. "hostingowa" - polega to na "zarezerwowaniu" / oddaniu do dyspozycji określonej objętości dysku twardego, na której można przechowywać pliki tworzące treść stron internetowych i / lub udostępnienie przestrzeni dysku jako miejsca dla plików "leżących" w skrzynce mailowej.

moja interpretacha "hostingu" w firmie o której mowa - Test na wytrzymałość, "po ilu wiadomosciach z adminem się uśmiechniesz ? "

Dobra przejde do rzeczy. Kupiłem super "hosting" na allegro za okolo 15zl (nie dlatego, że biadole a dlatego by mieć np. 10 tanich i 10 różnych ip) Fajnie wszystko chulało itd więc postanowiłem kupić jeszcze 10 :) dogadałem sie z "Właścicielem firmy :) " za pół ceny no i gitara. Wgrałem około 200 stron na te serwery (zdążyłem zagospodarować tylko 4 serwery) aż tu pewnego dnia patrze awaria. :| Zadzwoniłem do gościa kiedy zostanie naprawione zapewnił mnie że do 1 dnia (wiadomo jak to w takich przypadkach sie robi). Dzien minoł to do niego znowu pisalem ale już nie odpowiedzial, minoł tydzień to już zdążyłem pisac do allegro (wtedy odpisał dopiero)

UWAGA PARODIA - Gdy dzwoniłem do niego przed awaria zawsze odbierał telefony, potem jak sie okazało w rozmowie na gg nieodbiera telefonu ponieważ sie popsuł - z tego wynika, że hostuje telefon na swoich serwerach :P

Bulwersowało już mnie pisanie do niego maili (i tak nie odpowiadal) i dzwonienie (i tak nie odbierał) więc z głupot napisałem na gg i sie zdziwiłem ponieważ szybko "koleś" odpowiedzial.

Gadka szmatka i :

JA: Czy usterka została usunięta ?

Tak, (i podaje tam date)

JA: To czemu jak pytalem na maila to mi nie odpowiedziales?

Był przecież opis na gg

(niewiedziałem, że z "firmami hostingowymi" teraz kontaktuje się opisami na gg ;) )

Niby wszystko "działało" ale tylko glowne domeny, przy subdomenach dalej pisalo, że awaria. NA co dostałem odpowiedź

PRosze wgrać sobie na nowo

Na co odpowiedziałem, że ja niemam takiego obowiązku, że ja już to wgrywałem, a to on ma awaria i powinien zrobic backup (pisalo w opisie, że co 24h więc czemu z tego nie skorzysta ?) i czy wie ile czasu i kasy trace na kolejnym wgrywaniu strony ? (wtedy akurat mi google fajnie indeksowalo, w seo adderach mialem strony itd) Na co on mi odpowiedział :

Ja moge wgrać, tylko czy wiesz jaka jest cena godziny pracy administratora ?

No to tam sie jeszcze troche sądami postraszyli itd Wkoncu sie gościu wkurzyl i mi powiedział, że w regulaminie jest parafka iż administrator może usunąć konto bez podania przyczyny i usunoł mi wszystkie konta co ciekawe teraz

Oddał mi pieniądze (kit mi po pieniądzach jak ja mialem tam 200 stron wgranych i zaindeksowanych a reklame trafial ...) Teraz ciekawe ? Ile oddał no to sie uśmiejecie :D

Niop.pl zwrot zgodnie z odliczeniemkosztów poniesionych przez zu?yty transfer oraz miejsce

oddał około 70%

Pytanie do Was jak można zużyć miejsce ? przecież gdy wyżuca mnie z hostingu to miejsce sie zwalnia ?

aha wogóle zatrudnił jakiegoś kolesia chyba by naprawił mi moje strony, naprawił w 50% (2 domeny działały i hulały a 2 nadal nie) no i nie wiem czy nie umieli dalej czy co skłoniło go do takiego zachowania.

[cały post pisałem z głowy, niestety mialem formata i niemoge pokazac Wam orginalnej rozmowy aczkolwiek wyglądała ona prawdopodobnie tak jak tutaj pisze]

Może ów admin firmy NIOP.pl znajduje się na tym forum ? Jeśli nawet to i tak pewnie odpowie na swoim "zaczarowanym opisie" (i nikt nie będzie miał przyjemności )

ps. niebiadole tutaj ani nie prosze o rade co z nim zrobic tylko chciałem się podzielić jak firma niop.pl traktuje klientów.

lotto <- Zapraszam na moją stronę o lotto

Polski skrypt bukmachera na sprzedaż [DEMO] <- kontakt pw

Sebastian Piotrowski

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Post świadczy raczej o Twojej inteligencji. To tak jakbyś kupił 10 nowych samochodów po 100 zł każdy i później się śmiał (sam z siebie?), że sie rozsypują na drodze.

I zainstaluj sobie firefoxa, bo płakać się chce widząc: "nieumiecie" czy "minoł"...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A kto tu sie rzuca ? Ja tam sie z tego smieje, a Wy sie chyba smiac nieumiecie.

ja kupiłem hosting na allegro za 4zł za rok i odziwo sie utrzymał rok, i mam za free teraz całe konto, był moment, że cała baza poleciała w niebyt ale sam robiłem backup po każdej edycji plików. Czasem serwer i nie działał 2tyg, load na poziomie 10 ale i tak byłem zadowolony bo zapłaciłem tylko 4zł

sygnaturka.png

Ludzie powiedzcie mi co ja zrobilem zle ? :) No sory ale chyba po to cos jest zeby kupic nie ? A jak nie ma z kim gadac bo po drugiej stronie siedzi admin co daje opisy na gg z info o serwerach to mam sie z nim bic ? To juz wole sie chyba smiac ? Wiec nie wiem oco Wam chodzi. :/

lotto <- Zapraszam na moją stronę o lotto

Polski skrypt bukmachera na sprzedaż [DEMO] <- kontakt pw

Sebastian Piotrowski

Ludzie powiedzcie mi co ja zrobilem zle ?

kupisz malucha i tez będziesz narzekał, że nie ma 2s do 100km/h ?

A jak nie ma z kim gadac bo po drugiej stronie siedzi admin co daje opisy na gg z info o serwerach to mam sie z nim bic ?

a sam nie zauważyłeś, że serwer działa ?

bosko ;]

sygnaturka.png

Chłopak chciał tanim kosztem zrobić duże zaplecze (np. jest bezrobotny i chciał dorobić :) ). Napracował się (zrobił 200 stron), ktoś go wyrolował.

Oczywiście, że hosting za "10zł" nie może długo istnieć, ale dziwi mnie postawa forumowiczów. :P

sbvc, no sorry ale ile razy takie coś można tolerować, rozumieć? Nie bardzo wiem co mamy tutaj robić? Śmiać się wszyscy razem? Czy też składać kondolencje i narzekać 'ale te krzaki są be' (nie piszę tu o żadnym hostingu wprost, nie mam na myśli konkretnie niop.pl)? Nie wiem czemu (serio), ale przychodzi mi na myśl takie powiedzenie "Czemuś biedny? Boś głupi. Czemuś głupi? Boś biedny"... Po prostu jeśli się kupuje usługę za 1 zł miesięcznie, to człowiek musi sobie zdawać sprawę z jakości. A jeśli sobie nie zdaje sprawy, no to... dalej już nie chcę nikogo obrażać.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A kto tu sie rzuca ? Ja tam sie z tego smieje, a Wy sie chyba smiac nieumiecie.

Dobra koniec tematu bo tu nie ma z kim gadać.

żal...

Rzeczywiscie "nieumiemy" się śmiać z takich postów (widzę, że nie jestem sam).

Ładnie podsumowałeś temat, żal.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Witam,

niezły ubaw... :)

Co najlepsze :

Aukcja Allegro

to pozostawiam bez komentarza bo i tak każdy wie co o tych "stronach" myśleć :P

ale :

Serwisy sa caly czas dodawane automatycznie do katalogow (seo adder).

i

Wlozona praca : BEZCENNE (wiele nocy nieprzespanych poswieconych na katalogowaniu, linkowaniu, tworzeniu sitemap dogladaniu itd)

Jest więcej rodzynków na tej aukcji ale nie chce mi się wybierać, bo musiałbym zacytować całą treść aukcji ;)

Dzieciak myślący jak zwojować internet i nieźle na tym zarobić.

PS. łebhelp

/off dla Modów:

ten post jest moim poglądem na zadany temat, i osobę "ebociek".

Proszę o nie ingerowanie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności