Skocz do zawartości

Jeszcze raz o flashu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Prosze o rade, wczoraj spedzilam caly wieczor czytajac rozne artykuly i pomoce odnosnie pozycjonowania, Poustawialam sobie meta tagi, dodalam znaczacy tytul inne detale i nic...

Dodalam do google i nic...

Strona jest wykonana we flashu i teraz nie wiem czy robilam dobrze, bowiem czy te zmiany dokonane w pliku index.html sa widoczne?

Czy, jesli stornke wykonalam we flashu, publikujac ja jako swf i html, wrzucajac html na stronke, to wlasnie ona jest czytana przez pajaczka?

Czy jest inaczej, w przegladarce wyswietla sie swf?

Przepraszam za moje pytania, ale wczoraj naprawde nie znalazlam na te pytania odpowiedzi :)

W google w kazdym razie stronki nie ma.. :P

Najłatwiejsze sposoby zdobycia linków do swojej strony to dodawanie do wszelkiego rodzaju katalogów stron oraz dodawanie artykułów do precli (z linkami w treści do Twojej strony). Zaznaczam, że obecnie takie linki mają nikłą wartość.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Czy, jesli stornke wykonalam we flashu, publikujac ja jako swf i html, wrzucajac html na stronke, to wlasnie ona jest czytana przez pajaczka?

Zasada jest prosta: Pająk widzi tylko tyle ile może zobaczyć w źródle strony.

Jeżeli strona główna to index.html (.htm), a swf jest wstawiony poprzez <object> to spokojnie robot odczyta sobie meta tagi.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Zasada jest prosta: Pająk widzi tylko tyle ile może zobaczyć w źródle strony.

Jeżeli strona główna to index.html (.htm), a swf jest wstawiony poprzez <object> to spokojnie robot odczyta sobie meta tagi.

Nie do końca - googlebot czyta tekst z nieskompresowanych flashy.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

... oraz dodawanie artykułów do precli (z linkami w treści do Twojej strony). Zaznaczam, że obecnie takie linki mają nikłą wartość.

Możesz podać skąd masz/twierdzisz info, że linki z precli mają znikomą wartość?

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Co jakiś czas robie testy, jak różne techniki wpływają na poprawe pozycji w serpach. Największą wartość mają linki z wartościowych stron podobnych tematycznie. :)

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Zakladając ze mam dostęp do kilku tematycznych witryn i możliwośc wstawienia linku. Czy mam go wstawić poprostu w stopce czy podobnie do precelków w otoczeniu tekstu. Będzie miał większą moc ? I ile warto takich linków zostawić i na ilu podstronach? :D

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Zdecydowanie lepiej linki zawrzeć w tekście niż w stopce.

Co jakiś czas robie testy, jak różne techniki wpływają na poprawe pozycji w serpach. Największą wartość mają linki z wartościowych stron podobnych tematycznie. :)

To wiadome jest od kilku lat. Ale pisałeś o znikomej wartości w preclach. A moim zdaniem z dobrych precli siła jest niezła w dalszym ciągu. EOT

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Grzegorz Getka to lubi pierdoły popisać na tym forum, więc się, tezeusz, nie przejmuj. Siła każdego serwisu jest adekwatna do jego jakości, a nie do zastosowanego skryptu czy rozwiązania. Nieważne czy będzie to otwarty.mini, freeglobes, wordpress czy coś innego. Przecież to jasne, że czymś innym jest wordpress z minimalną liczba linków wyjściowych, dobrze linkowany z zewnątrz i z dobrymi wpisami niż katalog zapełniony syfem, tysiącem duplikatów i masą linków wychodzących a bez przychodzących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności