Skocz do zawartości

www.it-news.pl -> v2.0 szybki dostęp do informacji IT

cassius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

udostępniłem drugą odsłonę serwisu www.it-news.pl Poprawiłem algorytmy filtrujące i wyszukujące newsy, całkowicie zmieniłem szatę graficzną ... i dodałem kilka innych ulepszeń :).

Jeśli ktoś znajdzie chwiilkę aby napisać kilka słów oceny serwisu, co dodać, zmienić, poprawić ... byłbym bardzo wdzięczny za każdą sugestię.

Pozdrawiam wszystkich :)

Xann - witryna skierowana jest raczej do konkretnego profilu osób. Profil ten to mocno zaawansowani w technologiach użytkownicy zatem zupełnie pomijający aspekt graficzny (patrz newslettery DI, Chip.pl - tekstowe skróty informacji). Zgadzam się, że pomysłu na biznes w tym nie ma, ale pomysł na witrynkę jak najbardziej jest.

@cassius - może dao by się zmienić budowę witryny tak aby wykluczyć javę? Część osób (szczególnie Ci zaawansowani) najnormalniej w świecie ma ją wyłączoną więc niewiele z serwisu się dowie. Ciekawy agregat, dodałbym jeszcze tylko kanał RSS.

Xann - witryna skierowana jest raczej do konkretnego profilu osób. Profil ten to mocno zaawansowani w technologiach użytkownicy zatem zupełnie pomijający aspekt graficzny (patrz newslettery DI, Chip.pl - tekstowe skróty informacji). Zgadzam się, że pomysłu na biznes w tym nie ma, ale pomysł na witrynkę jak najbardziej jest.

Dokładnie :) to jest konkretny profil i konkretny cel: jak najwięcej informacji, w jak najkrótszym czasie. Witryna to moja własna inicjatywa, do tej pory żeby być na bierzącao z rynkiem IT musiałem przeglądać masę serwisów, bo to tutaj napisali o tym, tam o tym, a w jeszcze innym o tamtym, w zależności od profilu serwisu.

Pozstanowiłem zrobić jeden serwis, abym na jednej stronce miał wszystko :) Witryna się sama aktualizuje, ściągając rss'y najciekawszych portali informatycznych, i jeśli jeszcze jakiegoś news'a nie ma .. to wrzuca go na stronkę :)

@cassius - może dao by się zmienić budowę witryny tak aby wykluczyć javę? Część osób (szczególnie Ci zaawansowani) najnormalniej w świecie ma ją wyłączoną więc niewiele z serwisu się dowie. Ciekawy agregat, dodałbym jeszcze tylko kanał RSS.

Hmm... to był właśnie mój dramat :) Albo java i wszystko na jednej stronie, albo standardowe rozmieszczenie news'ów i tylko kilka (bo więcej się nie zmieści). Wybrałem javę, aby po pliknieciu na temat news'a pokazywała się jego treść. Co do kanału RSS ... to witryna składa się z kanałów RSS udostępnianych przez największe portale IT :) Nie jest to jakiś jeden duży kanal RSS, ale wiele pojedynczych połączonych w jedno :)

Dzięki za sugestię odnośnie tej javy nieszczęsnej ... być może udostępnie drugą wersję serwisu, bez tych javowych okienek .. jeszcze podumam jak by to rozwiązać :)

• 1 miesiąc temu...

w tym tygodniu udostępniona została kolejna wersja serwisu. Całkowicie przebudowany layout, zmieniona kompozycja, dodanie opcji wyszukiwania newsów i programów, możliwość wyboru prezentacji wiadomości (pełna/skrócona), nowe działy ... i jeszcze wiele innych.

Zapraszam serdecznie, tym razem była to największa modyfikacji od początku istnienia serwisu- myślę, że modyfikacja na lepsze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności