Skocz do zawartości

Kilka map a szybkość indeksowania

Powiadam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moja strona posiada ok 450 adresów url.

Zależy mi na tym aby podzielić mapkę na:

1 - Adresy, których treść jest stała i googlebot nie musi "do nich zaglądać" zbyt często. (jest ich ok 400 )

2 - Istniejące adresy, których treść się zmienia codziennie i zależy mi na jak najszybszym indeksowaniu.

3 - Jeszcze nieistniejące adresy, które bedę wprowadzał codziennie i zalezy mi na jak najszybszym zaindeksowaniu ( ok 10 adresów na dzień )

Ta częsć mapki będzie zmieniała sie bardzo często.

Aktualnie utworzyłem 3 osobne pliki xml oraz jeden "sitemap index", który dodałem jako w moim koncie w google.

Aktualnie niestety nie jest spełnione moje założenie z punktu 3, googlebot - indeksuje wszystkie 3 submapki równocześnie.

Moje pytanie:

Czy można wprowadzić 3 osobne mapy (nie używać pliku "sitemap index") - wówczas mógłby "Ponowniac zgłaszać" mapke z pkt 3 codziennie zaraz po uaktualnieniu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności