Skocz do zawartości

sandbox sponsored by konkurencja

asteroth

Rekomendowane odpowiedzi

Za każdym jak strona wpada w filtr doszukujecie się przyczyny i zwala się sprawę dokładnie na wszystko, a co w wypadku jak strona ma dosłownie dwa linki do siebie prowadzące z wp.pl i onetu oraz jest w necie juz dwa lata i tez ma filtr ? jak coś takiego wytlumaczyc ?

Xann a skąd można wysnuć, że strona z dwoma linkami ma filtr? Ja filtr rozpoznaję po tym, że strona spadła i nie reaguje na dodanie np. mocnych linków. Inne dziwne zachowania to raczej uważałbym za jakieś błędy w G, choć bardziej jest prawdopodobne, że są one na samej stronie (np. nie domknięty jakiś znacznik, który sprawia, że G nie umie sobie poradzić z interpretacją strony).

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A nie mówiłem ... Pewnie to moja wina bo gdzieś tam pisałem o takiej mocy qlwebów :piwo:

A jak to mówią co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Teraz spokojnie możesz porzucić podręcznikowe metody.

1)Ustal do jakiej wersji prowadzą linki www czy bez www. Przekieruj (301) na tą wersję do której te bad linki nie prowadzą.

2)Przyładuj wartościowymi linkami ile tylko możesz, a jak nie pomoże to miej wartościowymi i systemami.

Uwzględnij oczywiście inne anchory.

3)Dwa tygodnie i powinno zadziałać.

nihil fit sine causa

Xann a skąd można wysnuć, że strona z dwoma linkami ma filtr? Ja filtr rozpoznaję po tym, że strona spadła i nie reaguje na dodanie np. mocnych linków.

A po tym ze strona jest poprawnie zbudowana, poprawnie zindexowana, ma monopol na swoje frazy (coś w rodzaju: producent bombek choinkowych Olsztyn) i poza pierwszą 30 a była przez rok czasu w top1 aha i nie jest to wyjątek bo takich wyjątków mam 4

PS. strona nie ma adsense

Marketing internetowy dla firm

i dlatego niech nikt nei mowi że zapychanie qlwebów wlasnymi wpisami do niczego nie prowadzi :shout: tak masz zabezpieczniee ( gumkę hehehe ) że cie nikt nie "ciachnie" na klikuset linkach dziennie.

aczkolwiek jak napsiano: dajesz 1M pkt w seo.net.pl na fraze i leciiiimyyyy :aniolek:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja tam sie nie obraze :aniolek:, jak ktoś chce testować naturalne www to zawsze może dowalić www.seoparty2k7.com - anchor Pozycjonowanie :shout: chce filtra. Obecnie wisi na 125 jakoś tak z przypadku, ale licze na filtr od testerów i dowalenie z weblinka i sieło neta i innych maści 50 tys qlwebow dziennie.

Za 2-3 tyg. ocenimy czy można zaszkodzić czy nie można.

Jak kolega pisał, walczył dość długo tak więc spokojnie można uznać że domena z historią.

Za każdym jak strona wpada w filtr doszukujecie się przyczyny i zwala się sprawę dokładnie na wszystko, a co w wypadku jak strona ma dosłownie dwa linki do siebie prowadzące z wp.pl i onetu oraz jest w necie juz dwa lata i tez ma filtr ? jak coś takiego wytlumaczyc ?

Moim zdaniem tak, że w Google pracują również ludzie, nie tylko algorytmy i to właśnie oni zakładają filtry, przynajmniej te nietypowe. Taka hipoteza. Pozycjonuję stronę na kilka fraz, po zmianie kodu i generalnym remoncie, strona wyleciała z indeksu 'gdzieś w kosmos' na wszystkie pozycjonowane frazy oprócz nazwiska i nazwy firmy.

ja tam sie nie obraze :aniolek:, jak ktoś chce testować naturalne www to zawsze może dowalić www.seoparty2k7.com - anchor Pozycjonowanie :shout: chce filtra. Obecnie wisi na 125 jakoś tak z przypadku, ale licze na filtr od testerów i dowalenie z weblinka i sieło neta i innych maści 50 tys qlwebow dziennie.

Za 2-3 tyg. ocenimy czy można zaszkodzić czy nie można.

Jak kolega pisał, walczył dość długo tak więc spokojnie można uznać że domena z historią.

Jeżeli wyrażasz zgodę to dowalę twojej stronie filtra ;) ?

126 pozycja

nihil fit sine causa

Dzięki za odpowiedzi.

Czy pomysł z 301 może wypalić? Pod tym kątem tego nie rozpatrywałem.

Bellois też tak na początku myślałem i nawet zaproponowałem by postarać się coś z tum zrobić. Jednak żyjemy w dobie liczydeł i nie mogę pójść na Policje i zapodać:

"Panie - jestem wysoko w serpach, a jakiś szczyl zapodał mi flooda na qlwebach z tym samym anchorem z addera i sandbox!"

To na bank on powie, że jestem jakiś je******y.

Narazie pójdzie Adwords, a ja pobawie się trochę tą domeną.

Za właścicielami qlwebów nie mam siły biegać, w ogóle jest zdemotywowany ;/

pzdr

Czy pomysł z 301 może wypalić? Pod tym kątem tego nie rozpatrywałem.

Logika by wskazywała, że 301 prazenosi stronę z całym jej bagażem,

czyli z filtrem też. Ale czy Google działa logicznie, to już inna sprawa.

Nawet jeżeli ktoś tu napisze, że on tak zrobił i mu pomogło,

to nie bedzie znaczyło, że pomoże tobie. Ale zdaje się, ze duzo

nie tracisz. Ale moze poczekaj jeszce 2 - 3 tyg. Moze Google sam

to jakos rozwiaze...

MG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności