Skocz do zawartości

sandbox sponsored by konkurencja

asteroth

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pamiętajcie, że są też specjalne wydziały do walki z przestępczością elektroniczną i oni się znają na rzeczy. Pamiętanie jak znaleźli człopaczka co wypozycjonował na brzydkie słowo stronę prezydenta? ;)

I nic mu nie zrobią - jeżeli firma wytoczyłaby proces cywilny, może i coś by się dało wykombinować, w przypadku spraw karnych nie działa wykładnia rozszerzająca*, więc nie ma paragrafu - nie ma wykroczenia.

* Polska, mieszkam w po po po... a więc wszystko jest możliwe mimo jasno określonych zasad

lolaxxx wyrażam :P 126 pozycja - seoparty2k7.com

Chcę filtra, chcę filtra.

Sam chętnie będę świadkiem wpływu zewn. osób na pozycje strony www.

Tak więc przyglądamy sie na przełomie 7-14 dni.

15.02.08

Pozycja : 143 - seoparty2k7.com - "pozycjonowanie"

Ale to jeszcze nie koniec :)

Moim zdaniem każde działanie czy to umyślne czy nie umyślne powodujące straty materialne jest karane.

Prosty przykład: Turysta w Bieszczadach rzuca niedogaszonego kiepa na stóg siana dla owiec i wywołuje pożar.

//starałem się wybrać adekwatny przykład :)

Ale przy pozycjonowaniu ciężko by było oszacować ewentualne straty i udowodnić czyjś wpływ na pozycje.

Jakiś miesiąc temu dostałem maila z prośbą o usunięcie wpisu z qlweba dlatego że "przypadkiem wpisałem niewłaściwy adres strony" :)

nihil fit sine causa

lolaxxx doszlo jeszcze z innych wlasnie, nie tylko linkorów :), by test na udupianie był skrajnie ogromny.

Ale tak czy tak, jak pisze Eddy potestować można, żal nie będzie a chociaż jakieś wnioski.

Zakręcony ;) tak ich wkurzam, że chcą dać filtra. A ja sam powiem, że chciałbym zobaczyć jak osoba postronna uwala stronę linkowaniem. Zreszta czy to postronna czy sama sobie.

Niech linki będa z nami :P.

Właśnie sam widzisz Lola ;) przybylo 1000 linków w pare dni, a ja jak czytam o filtrach to nie od 1000 linków a pkt już wpadają po 2 dniach.

Choć ja już testowałem ostatnio, jeden z PIOwiczow przelal mi na kilka dni 500 K poszlo na max i nagle uciete - nic sie nie stalo negatwynego, jeden pozytyw, nagle wejscia z przypadkowych fraz ktore byly w treści, czyli wzmocnienie treści linkami.

Szook trzeba było pytać to bym ci powiedział że można pakować ile linków się chce :)

Ważna jest jakość i sposób rozmieszczania. Jak zapodasz przekrój statystyczny z systemu który nie wybiera rodzynek z ciasta to nic złego się nie może stać.

Ja dostalem ostatnio kilka filtrow po 3 miesiecznym stalym linkowaniu system.

Oczywiscie nie musi byc tak samo w tym wypadku.

MG

Bo nigdy nie linkuje się samym systemem jeżeli nie możesz sobie pozwolić na zmianę domeny w razie w.

A filtra pewnie dostałeś za treść a nie za linki ;)

nihil fit sine causa

Ja niestety na początku mojej kariery w seo miałem same filtry :D

A to że ty wiesz to ja wiem :) , jak byś nie wiedział to bym był w strasznym szooku.

Dlatego prowokowałem byś go zapodał.

I będzie, a jak nie będzie to do Matta napisze i będzie ;)

nihil fit sine causa

Moim zdaniem tak, że w Google pracują również ludzie, nie tylko algorytmy i to właśnie oni zakładają filtry, przynajmniej te nietypowe. Taka hipoteza.
- też się ku temu skłaniam. Moim zdaniem są dodatkowe algorytmy, które "wyrzucają" "wątpliwe" strony z top10 do oceny przez człowieka - przykładowo - na popularną frazę wysoko w wynikach jest strona bez contentu - gdzieś tam w guglu włącza się alarm i pracownik leci dowalić filtra :)
Ja niestety na początku mojej kariery w seo miałem same filtry
- ja miałem lepiej - strona spadała w wynikach albo wypadała z indeksu, ale filtra nie złapałem :) (chyba, że o czymś nie wiem, heh)

Gugiel dba o rozwój - zatrudniają najlepszych z najlepszych, są zawsze do przodu o krok, zwiększają przychody co 50% o kwartał i ta dynamika się utrzymuje już chyba z 10 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności