Skocz do zawartości

sandbox sponsored by konkurencja

asteroth

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tematu

Własnie zaliczyłem strzała od konkurencji i moja strona poleciała ...

Więc można zasponsorować fitr / sandbox (mogę to potwierdzić z całą pewnością)

Co lepsze to to że wiem kto co kiedy i jak ...

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co do tematu

Własnie zaliczyłem strzała od konkurencji i moja strona poleciała ...

Więc można zasponsorować fitr / sandbox (mogę to potwierdzić z całą pewnością)

Co lepsze to to że wiem kto co kiedy i jak ...

Dziś ci znikło i już rzucasz oskarżenia ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Witam

obiecalem ze napisze jak sie cos wyjasni, no a wiec :

strona wrocila, znaczy w serpach bylo ale nie mozna bylo odnalesc na frazy (nawet niszowe) teraz juz smiga, wiec filtr (sandbox) byl jakies 2-3 tygodnie, co do sposobu zwalczenia wlasnie tego filtra/sandboxa :

1. po 7 dniach gdy strona wpadla , dowalilem 3x wiecej linkow (brak odpowiedzi przez google jakies 10dni)

2. postanowilem zdjac linki z systemu i dolozyc z kilku wartosciowych ston (po kilku dniach wrocila)

analiza: gdy strona wpadla w sandboxa miala 12k linkow

gdy znowu sie pojawila 30k linkow

wiec mozna mowic ze strona wrocila po zdjeciu linkow z systemu ?

oczywiscie ze nie, strona wrocila po dodaniu 3x wiecej linkow z systemow.

czemu tak sadze ?

poniewaz - google nie zdazylo wyindeksowac linkow w tak krotkim czasie , raczej zaindeksowac kolejne linki z systemow.

*chodz tak nie dokonca mozna mowic o "systemach"

poniewaz: w tym czasie dostala kilka mocnych linkow nie z systemu ( wiec moze dlatego wrocila?)

NIE - czemu ?

juz mowie, bo gdy zobaczylem czy google zobaczylo? te linki nie z systemow przez polecenie cache: to kopia byla stara, a gdy sprawdzalem przez polecenie link w yahoo tez tych linkow nie bylo.

wiec :D

wiec, strona wrocila po dodaniu 3x wiecej mocy z systemu ? TAK

p.s tylko niewiadomo jaki wplyw na to wszystko mial fakt ze trwa update PR.

Pozdrawiam

Kubap czyli można sądzić :) iż to co pisałem o dowaleniu się sprawdziło ?.

Oczywiście że google nie wyindeksowało linków, nawet jeżeli nic być nie zrobił i wróciło to także można śmiało powiedzieć że znaczny przyrost nie zaszkodził. Nawet jeżeli to nie on jest powodem powrotu, to jak widać nie jest powodem spadków.

Testy na filtry robiłem wszelkie, różne kombinacje. Stąd też tak czesto uważam że albo mam szczeście albo inni pecha dostając jak piszą np. filtr za 5 k pkt.

Mimo to, warto dyskutować o różnych przypadkach bo zawsze można wyciągnąć jakieś wnioski.

Najważniejszy jest cel. Wróciłeś to teraz do PZN na Seo party możesz jechać :) i stawiać kolejke ;)

Pisalem o tym w innym temacie

niecale 2 miesiace temu 8 stron na jedym serwerze zalapaly filtra

7 z nich bylo doladowane 600 k punktow z weblinka

1 z nich byla doladowana 1,2 miliona z weblinka

wszytkie mialy duplikat content

z tych 7 stron zdiolem linki calkowicie

do tej jednej doladowalm kilkanacie mocnych link z pr5 i 6 ale po miesiac temu zrobilem przekierunkowanie 301 na nowa domene (ale z wyjatkiem tego ze nowa domena nie miala filtra to nic ciekawego z tego nie bylo pozycjie nie wrucily )

2 dni temu z tych wszytkich domen filtr sie skonczyl

wniosek jest prosty

czy bym zdiol czy dodal linki filtr i tak sie skonczyl

Szooku :D oj chyba niee, bo zobacz - jednak po dowaleniu linkow strona zlapala filtra, - wiec z nowymi domenkami trzeba powoli ostroznie, stara z przeszloscia to mozna jechac na maxa itak sie nic nie stanie.

Picero - za malo danych zeby mowic o takich teoriach, ile miales BL na poczatku, w momecie kiedy zdjoles, a ile gdy dodales kilka PR, tak jak pisalem i mowil Szook ze google nie tak szybko robi wyindeksacje linkow, wiec z tymi filtrami to tak naprawde do konca nie da sie dowiedziec, okreslic jak z tego wyjsc :D

• 4 tygodnie później...

Edyy przez krotki okres seoparty wylądowało na 27.

Ogólnie przeprowadziłem test na nowej domenie - test trwa nadal.

Moge powiedziec ze po tygodniu domena 8 k pkt - (nadane w momencie zarejestrowania domeny)

efekt top 10 na proste hasło - chodziło o to by widzieć czy szybki przyrost zaszkodzi.

Oczywiście podam adres i zdaje sobie sprawe ze teraz poleci :rolleyes:, ale do momentu dziś nie poleciała.

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...i+optymalizacja

domena

www.optymalizacja-pozycjonowanie.pl/

To kolejna domena która przeszła testy na szybki przyrost linków dla nowej domeny i efekt był taki jaki widać.

Były opinie że po miesiącu wyleci itp.

Kolejna która od 2 tyg ma ściągniete linki a takze miala szybki przyrost:

https://www.google.pl/search?q=pozycjonowan...art=10&sa=N

www.5es.pl/

Obie robione e-weblinkiem i jak widac fakt szybkiego przyrostu i ich młodego pochodzenia nie miał żadnego wpływu na filtry.

Być może jutro ich tam nie będzie :) - jednak nie z tytułu filtrów za systemy, ew. z powodu że zostały tutaj podane.

Pozdrawiam

Mariusz

Edyy przez krotki okres seoparty wylądowało na 27.

Sam Ci zapodałem link z PR6 i śledzę pozycję, ale wg mojego softu to najwyżej byłeś na 50(+/-) pozycji. Pewnie różnica na DC.

Ale Szook przyznam Ci jedno - nie to żebym się zaraz zgadzał że za linki nie dostaje się filtrów - ale Twoje doświadczenia (mimo że nie top 10 w 3 dni :rolleyes: ) zmieniają troszkę moje postrzeganie tematu i wymuszają wyciąganie wniosków.

Pozdrawiam.

edited:

styl

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

:) na 5 stronie tematu przestałem czytać i przeszedłem na wyniki wyszukiwania. Skłaniam się ku zapodaniu w tym miejscu dowcipu, że Polacy to nieudacznicy i nic im nie wychodzi... łe, mam baseny w oczach. szook ty to masz chyba jakiegoś życiowego farta. chyba dobrze wybrałeś branżę.

a tak troche na serio to moim zdaniem albo cie nieumuejetnie blacklinkowali albo mieli za dobre domeny.

czyli widze nisze na rynku blackhat dla smieciarek :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności