Skocz do zawartości

sandbox sponsored by konkurencja

asteroth

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eddy ja już wczesniej także skasowałem.

Pewno jakieś te filtry istnieją.

Przeprowadziłem wszelkie możliwe testy od prostych słów kluczowych do naprawde bardzo trudnych gdzie w Adwords za klik płaci sie po 4-7 zł cpc w celu uniknięcia sytuacji że filtrem dotknięte mogą być www o niskim stażu, na topowe słowa, na mniej topowe słowe, stare domeny, domeny ze skokiem linków np. 10 K za tydzień 10 K mniej.

Testy przeprowadziłem bo wydawało mi się że istnienie aż tak delikatnych filtrów sugerowałoby sporo błąd w algorytmie wyszukiwarki.

Zakładając sytuacje że jest np. jakiś fajny koncert - powstaje www i nagle wszyscy maniacy do niego linkują, następnie na ich blogach pojawia się notka, post wędruje do archiwum bądź w inne miejsce - to pokazuje że nawet naturalne linki nie są stałe, zmieniają położenie w domenie, potrafią mieć nagły przyrost i spadek.

Drugim założeniem podczas testów była sytuacja że skoro wszyscy uważają inaczej to należy być przekornym ;).

Kiedyś gdy SEO stało się oczywiste i podczas optymalizacji podstawą było umieszczenie tagu TITLE i h1 tak automatycznie te elementy straciły na swojej mocy.

Trzecie założenie - przyrost witryn www jest tak duży, że moc obliczeniowa nie pozwala na karanie neutralne algorytmem za przyrost linków, kontrole nad linkami i ew. filtry, dziś jest to manipulacja przez człowieka od poprawy jakości wyników.

Gdy 2 lata temu nie było tyle witryn, wszelkiego rodzaju operacje miałby większe szanse na kontrole.

czwarte założenie.

Popularnośc stosowania systemów i innej wymiany linków przez webmasterów zmusiłaby wyszukiwarki opierające się o linki do działań mających na celu ignorowanie Anchor tekstu. Jest to na chwile obecną mało realne, a linki tekstowe pokrywające się z zawartością można uznać za bezpieczne. Sytuacja wygląda inaczej w momencie gdy link nie pokrywa się z zawartością www = google bomb.

Ostatecznie uznałem że nie chodzi o różnicowanie Anchorów - a równowagę linków - przeprowadzałem testy przy stosowaniu anchora w postaci https://www.forum.optymalizacja.com zamiast Pozycjonowanie i optymalizacja. Uznając że anchor odpowiadający urlowi będzie jak najbardziej naturalnym linkiem i wzmocni treść na stronie www - efekt był piorunujący.

Dzięki zastosowaniu linków bez anchora, linków na obrazkach treść strony została tak wzmocniona, że strona w krótkim czasie zdobyła dobre pozycje na niszowe słowa kluczowe.

Tak czy tak dalej testuje różne rozwiązania, warto wyłamywać nowe drzwi. Często to co wydaje nam się oczywiste jako działania złe może działać, jednak często staramy się unikać pewnych zachowań uznając je za zbyt banalne i oczywiste i wykonujemy coś co wydaje nam się mniej oczywiste i oczywiście trudniejsze.

W obecnych systemach brakuje mi jeszcze pewnej rzeczy by przeprowadzić fajne testy, narazie punktowanie i umieszczanie linków jest typowe przez co ryzykowne - jednak licze że i systemy to kiedys bedą zmieniac.

Szook ty jak zawsze dobrze myślisz :)

hehe, proste i logiczne :D

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności