Skocz do zawartości

Dziwne linki z SERPS

michal

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno ma losowo obliczać czas przebywania na stronie tj.

szukasz w google wchodzisz na wyniki widzisz stronę podoba ci sie wchodzisz na nią.

raczej jest to prawda, podam ten wątek większego artykułu, który to opisuje:

"... The final notable item seems to me to be the clickthrough data that Google sees to sites from their own search results. They will rank sites higher that get significant clickthrough rates from the Google SERP's."Google may monitor the number of times that a document is selected from a set of search results and/or the amount of time one or more users spend accessing the document. Search engine may then score the document based, at least in part, on this information."

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego wynika ze po wejsciu na strone

aby zatrzymac uzytkownika trzeba by

zamknac mu przegladrke (jS) ;) ...

i taka stronka bylaby najwyzej bo

uzytkownik nie wraca juz na strone google...

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

ja wiem, ze to co piszesz może dziwić, i nie chce mi sie tego tłumaczyć bo to tylko wątek mówiący o tym właśnie zliczaniu czasu pobytu od wejścia z wyników wyszukiwania. Tylko jak się zabezpieczyć i jak się rozwinie ten pomysł z Google to nie wiem.

Tylko jak się zabezpieczyć i jak się rozwinie ten pomysł z Google to nie wiem.

Buduj dobry content! Przykuj wzrok ciekawą treścia!

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

zamknięcie przeglądarki heh,

to użytkownik już do Ciebie nie wróci, a i tak zaraz ten sam referef powróci do Google poszukiwać wyników.

Nie znasz czasu jaki będą obliczać, moga założyć że np. nie szybciej niż 5 min i największe kręcenie kogoś po gł.... nic nie pomoże bo żaden user nie będzie miał cierpliowści na łażenie po stronie.

To tylko kwestia ile czasu Google algorytm zaliczy do rankingu w sek, minutach itd.

Tak czy tak jest to do zrobienia ;-)

time N/A :-) bynajmniej ja tak będe robił - poszedł z Google i już nie wrócił w ten dzień

poszedł z Google i już nie wrócił w ten dzień
ja jednak myślę, że nie tedy droga aby zawsze coś kombinować. Stronka pod google będzie miała pełno niezrozumiałego kodu i może się to tylko źle odbić na innych szukarkach.

to użytkownik już do Ciebie nie wróci

dlatego napisałem, ze taki algorytm nie pomoze w polepszeniu wyników.

Pojawią się na górze wyników strony, które będą tam dzięku oszukiwaniu na "długości" wizyty i tyle. Wyniki beda jeszcze gorsze. A tym co będą "przytrzymywać" użytkownika to mocno nie zaszkodzi póki będą na górze wyników.

I naprawdę czy google zainwestuje w rozwiązanie, które największy konkurent moze mu zablokować w jednej sekundzie ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

Google konkurent MSN ? bo rozumiem że to miałeś na myśli.

Z założenia MSN będzie wprowadzać nowe rozwiązania, i myślę że w tych rozwiązaniach nie będzie konkurowało z Google a wręcz połączy siły.

Należy sobie jasno powiedzieć iż Google dla MSN nie jest konkurnecją.

MSN z założenia woli współpracować z Google.

W innej sytuacji zbudowanie i opracowanie dobrewgo algorytmu i wykoszenie Google nie byłoby niczym trudnym.

Powodu:

MSN i IE - przeważająca częśc ludzi korzysta z IE

możliwości FINANSOWE i sprzętowe przemawiają na korzyść MSN

Możliwość Marketingu i inwestowania w nowe technologie - MSN znowu tutaj wyprzedza Google - generalnie chodzi tutaj o finanse i markę.

i najważniejszą rzecz IE jest dominującą przeglądarką a w sytuacji gdy wyjdzie planowana wersja IE z nowymi opcjami jeszcze bardziej poprawi swój wizerunek.

Toolbar szukania ;-) w XP przy zegarku - i kto wtedy będzie szukał w Google :-).

Pozatym IE jest wstanie zbadac dokładniej zachowanie użytkowników niż Google na bazie Google Toolbar czy innych skryptów..

Nie będzie działała kwestia przeczymania uzytkownika na stronie z pewnych względów - że taka strona szybko straci powracających uzytkowników a co za tym idzie i odwiedzalność.

Z założenia MSN będzie wprowadzać nowe rozwiązania, i myślę że w tych rozwiązaniach nie będzie konkurowało z Google a wręcz połączy siły.  

Należy sobie jasno powiedzieć iż Google dla MSN nie jest konkurnecją.  

MSN z założenia woli współpracować z Google.  

W innej sytuacji zbudowanie i opracowanie dobrewgo algorytmu i wykoszenie Google nie byłoby niczym trudnym.

Odważne wnioski, masz na myśli jakiś alians strategiczny MSN i Googla ?? ;) a moze fuzję ??

Dlaczego MSN miałby wspomagać google w tworzeniu lepszego algorytmu ??

Nie będzie działała kwestia przeczymania uzytkownika na stronie z pewnych względów - że taka strona szybko straci powracających uzytkowników a co za tym idzie i odwiedzalność.

Będzie będzie, większość ze stron w które miałaby uderzyć zmiana algorytmu raczej nie buduje odwiedzalności, dzięki powracającym użytkownikom

To tylko kwestia ile czasu Google algorytm zaliczy do rankingu w sek, minutach itd.

No właśnie ile ??

Albo co z ludźmi ( a myślę, ze ich jest sporo ) którzy porównują oferty, czyli wchodzą na kilka stron np z aparatami praktycznie w jednym czasie ??

Skomplikowane to wszystko i sorki, ale mało realne.

Jak pisałeś w innym wątku można wprowadzać rózne rzeczy do algorytmu i dużo rzeczy przeliczać, tylko jakie byłyby tego kosztu i czy korzyści byłyby większe ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

malo prawdopodobne, zeby msn w jakikolwiekj sposob zwiazal sie z google a to z tej prostej przyczyny ze rynek caly czas sie powieksza, msn ma zaplecze technologiczne i finansowe i nie potrzebuje dzielic sie tortem z kimkolwiek.

Msn nie musi tez z nikim wspolpracowac. To jest nawet sprzeczne z filozofia uprawiania biznesu przez Microsoft ;)

pozdr

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

petross dobra współpraca jest tylko wtedy kiedy się nie musi !

Ani MSN z Google ani Google z MSN nie musi - tyle że walczenie pomiędzy 2 dużymi firmami to zbędny wydatek kasy.

Myśl ekonomiczna mówi że współpraca 2 takich dużych już napewno zabezpiecza im pozycje na rynku i blokuje 3.

Zapamiętaj powiedzienie gdzie 2 się bije tam 3 korzysta.

Google i MSN to doskonale wiedzą i wolą myśleć o współpracy niż o walce.

To nie podwórko ;-)

Niektorzy wspominają o tym, ze moga sie przesiasc na msn, ale co z tego jak ludzie nei przejda. Ja np. nie wiem czemu ale jestem #1 w msn pod danym haslem a w google to latam od 4 do 12 pozycji codziennie, chodz z msn to moze mi kilka osob dziennie wchodzi a z googla kilkaset.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności