Skocz do zawartości

Dziwne linki z SERPS

michal

Rekomendowane odpowiedzi

przejdą gdzie łątwiej ;-).

Ale i MSN nie pozostaje w tyle, dba o zwiększanie bazki.

Pozatym pewna cześć ludzi powie że przechodzi na MSN ;-) bo akurat tam mają wysoką pozycje.

To ja też przechodze :-).

Tak czy tak, linkor jak widać powoli zaczyna padać, strony z linkora spadną mocno, już widać straszne spadki nawet dla silnie pozycjonowanych domen jak home.pl która z pięknego miejsca na hosting leci :-).

Tylko jak pierdutną to już nie wstaną.

A ja na koniec im przygotowałem nie spodziankę :-) w postaci ustawienia tym co byli w linkorze rel=nofollow na katalogach - więc odejdzie im wtedy jeszcze kolo 60 linków stałych.

A jak widać nowy filtr googlowski robi czystkę ;-) poczynając od Yahoo które tam go testowało.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

gazy - strony w katalogu.szookacz wszystkie mają nofollow łącznie z moją bowiem ten katalog nie służy budowaniu LP tylko wyszukiwaniu i takie jest jego założenie. Strony można dodawać, ale ani nie zmuszam ani nie proszę.

Tworzenie katalogu stron nie musi być równoznaczne z opcją FALLOW LINK - jedni tworzą katalogi dla linków inni dla wyszukiwania, ja na szookacz wybrałem sobie opcje 2

Dla LINK POPULARITY przygotowałem kopie

Wpisując sie do katalogu automatycznie dostajesz wpisy w ponad 30 innych katalog które nie maja ustawienia nofallow.

Np. tutaj: www.szukaj.augustow.pl

domeny są na różnych IP więc dodanie się do katalogu jest opłacalne mimo iż na głównym gdzie się dodajesz jest nofollow.

Teraz dojdzie następne ponad 30 serwisów partnerskich które będą korzystały z katalogu i będzie FOLLOW LINK

Więc matematykę widze tutaj prostą. Dodając wpis do katalog.szookacz.pl tylko można zyskać,

Choć za 30 min zobaczysz rozwiązanie które przygotowuje dla katalog.szookacz.pl - będzie pewna częśc linków z follow - ale tylko takie które odwzajemniają LINK ale o szczeg. napisze za 30 min jak zakończę.

pzdr

ze moga sie przesiasc na msn

Oj, nie traktuj tego tak dosłownie ;) Pozycje w msn (na dzisiaj) "robia się same" jeżeli walczysz na terenie G. Nie mniej, "nastroje i klimat" wokół googlowskich wyników pogarsza się - za sprawą samego google, które co chwilę trafia w śepą ulicę. To irytujące dla pozycjonerów, którzy w skali globalnej są siłą, z którą należy się liczyć.

przejdą gdzie łątwiej

To pewnie kwestia czasu. O udziale w polskim rynku MSN zdecyduje samo, bez naszych sugestii. I prawdę mówiąć nie mam nic przeciwko temu, by relacje zmieniły się na niekorzyść G. Niezależnie od tego na ile wzrośnie poziom trudności związany z pozycjonowaniem w msn.

szookpl

Rozumiem, ze to wszystko o czym piszesz to sa Twoje domysly tylko przedstawione jako zalozenia Google. Tak twierdze, bo nigdy nie odnosisz sie do zadnych zrodel.

Podobno ma losowo obliczać czas przebywania na stronie tj.

szukasz w google wchodzisz na wyniki widzisz stronę podoba ci sie wchodzisz na nią.

Okazuje sę że jest badziewna to robisz wstecz - i google podobno ma zliczać czas pomiędzy powrotem ze strony na google.

Tzn - jak na stronie jest spam bądź mało interesująca zawartość to użytkownik który wszedł na strone szybko z niej wyjdzie.

To bylo testowane juz dawno temu i z tego co pamietam to zrezygnowano z tego bo nie jest to wiarygodne z powodu wlasnie Alt+F4 i otwierania w nowym oknie.

Nie wiem co chcą uzyskać tym badaniem, ale prawdopodobne są 3 tezy:

1. Mogą chcieć namierzyć lub obciąć systemy, choć ja robiłbym to w zupełnie inny sposób.

2. Mogą chcieć rozstrzelić ceny AdWords, ew. sprawdzić czy strona zyskuje z SEO tyle co z AdWords.

3. Mogą badać zależność klikalności od pozycji, tytułu i opisu (to na pewno tym zbadają).

Wydaje mi sie, ze to jest bardzo prawdopodobne, ze sprawdzaja cos zwiazanego z Adwords w koncu na tym zarabiaja i na tym musza sie bardzo koncentrowac. Statystyki AdWords sa coraz bardziej rozbudowywane, wiec jest to bardzo mozliwe.

Rowniez 3 wersja do mnie przemawia.

A jezeli chodzi o wspolprace Google i MSN to wedlug mnie jest to niemozliwe.

P.S. Tych linkow w ywnikach juz teraz nie ma. Jeszcze raz chce zwrocic uwage na to, ze korzystajac z google.com z hl=en prawie codziennie przez jakis czas pojawiaja sie linki przez proxy google. Ten watek zaczalem dlatego, ze zaczeli dodawac na koncu url'a jakies nowe parametry zliczajace... Na google.pl lub na google.com z hl=pl nigdy nie widzialem linkow przez proxy. Polecam sprawdzenie wynikow na rozne popularne hasla w https://www.google.com/webhp?hl=en miedzy godzinami 22 a 2. Powinniscie zobaczyc tego rodzaju linki.

zgadza się: graff powiedz mi jak wygląda kwestia Twojego systemu, czytałem że ma być alternatywą, czy możesz na PRV przybliżyć troszkę więcej na jego temat,

Gazy tak jak obiecałem jest rozwiązanie które proponuje w alternatywie nofollow.

Z uwagi na to iż samo dodanie się do katalog.szookacz.pl jest atrkacyjne poprzez uzyskanie wpisów w wielu innych katalogach automatycznie sam wiesz zablokowałem chodzenie po linkach dla katalog.szookacz.pl

Zablokowałem co to oznacza oznacza że wszystkie dodane wpisy tylko na tej domenie są niewidoczne dla Google,Yahoo,MSN.

Ale widoczne są na pozostałych 30 domenach.

Lecz dla osób zainteresowanych przygotowałem coś sensownego: tj LINK pt. LINK SPONSOROWANY

jego zalety: to na podane hasła ściśle powiązane z tematyką dzięki google sugest keywords można zdobyć na katalog.szookacz.pl LINKA który jest indeksowany przez wyszukiwarkę.

Taki link cechować się będzie dużo większą mocą bowiem nie towarzyszą mu inne linki wychodzące lub towarzyszą lecz też wzmacniają LINK.

Jak zdobyć link sponsorowany na www.katalog.szookacz.pl

zasada jest taka: należy napisać do mnie, wyrazić taką chęć.

Umieścić LINK ZWROTNY.

I wygląda to następująco

Link zwrotny z PR 5 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 100 słów pasujących do strony

Link zwrotny z PR 4 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 50 słów pasujących do strony

Link zwrotny z PR 3 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 25 słów pasujących do strony

Link zwrotny z PR 2 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 15 słów pasujących do strony

Link zwrotny z PR 1 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 10 słów pasujących do strony

Link zwrotny z PR 0 - jako jedyny link wychodzący do strony www.katalog.szookacz.pl

daje przypisanie do 5 słów pasujących do strony.

Dzięki takiemu rozwiązaniu - zyskujesz mocne linki, które także wzmacniasz, bo poza zbudowaniem dużego PR dla domeny który zaczełem budować , budują go też użytkownicy co dzięki zastosowaniu nofollow rozniesie się na podkategorie i także będzie tam wysoki PR.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany zapraszam.

jak wygląda LINK

dopasowany słowami do wyszukiwania i do kategorii więc łącznie na np. 50 słów zdobywa się linka nawet na 300 podstronach.

tak wygląda dla przykładowej kategorii

https://www.katalog.szookacz.pl/szookacz3069.htm

tak wygląda dla wyszukiwania

https://www.katalog.szookacz.pl/wynikipozyc...ycjonowanie.htm

gazy generalnie chodzi o budowanie stałych linków, mocnych i tematycznych.

Teraz pracuje nad bazą contentu tematycznego, jeżeli ją zakoncze będę mógł zaoferować pobieranie tematycznego contentu do stron i katalogu.

Wtedy możliwości tego rozwiną się dużo bardziej niż teraz.

Już teraz nie wyrabiam przy moderacji stron dlatego też napisałem bardzo wymagający regulamin względem opisu strony i moge powiedzieć że na 100 wpisów akcpetuje tylko 30 co jest bardzo smutne - że nie cchą czytać co tam napisane a wyraźnie napisałem że nie będę moderował tylko nie będę dodawał. Są to gratiosowe linki a nie będę zatrudniał moderatora tylko dlatego że ktoś niema ochoty czytać bądź dostosować się do regulaminu - nie ja trace

To się niemart i dodaj stronę do www.szukaj.szczecin.pl to inna baza, tutaj taka sama zasad jest ta baza na jeszcze innych domenach, tutaj dopuszczam słowa kluczowe w tytule

odn. katalog.szookacz.pl

ale to tylko :-) dla linków nofollow osoby wymieniające się podają ANCHOR a nawet kilka dla poszczególnych słów powiązanych tematycznie.

Tzn. można sobie robić nawet 15 anchor tekstów po 50 słów - jak ma się serwis z 15 podstronami z PR4 i brakiem innych linków wychodzących i na każdym da się linka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności