Skocz do zawartości

Dampening Link Filter

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

intru to nie akurat ten filtr o którym ty myslisz, sandbox ktory ty sugerowałeś wyłapałoby się przy 300 linkach nagle.

A jednak tu chodzi o coś bardziej złożonego żeby wyłapać taki filtrek

Żeby kogoś filtrować musisz dysponowac odpowiednio słabymi stronami, tzn takim śmietnikiem który jest mało ważny dla google.

Taka sama ilość linków z dobrych domen reperuje sytuacje

poszukaj Home.pl na hosting w google

A mówiłem: nie pijcie przed weselem ;) Stało się to szybciej niż zakładałem. Nie życzę mojemu providerowi źle, ale...

podążają w górę, czy już wracają

W sumie bez znaczenia - istotny jest fakt strącenia z pozycji w następstwie "bezpłatnego i szybkiego" pozycjonowanka.

W sumie bez znaczenia - istotny jest fakt strącenia z pozycji w następstwie "bezpłatnego i szybkiego" pozycjonowanka.

Sztuczne, systemowe pozycjonowanie tak się skończy, to tylko kwestia czasu, kiedy wylecą z wysokich pozycji wszystkie strony używające DP, linkora etc.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

ja myśle że to dopiero początek wylotek,

a szczeg z powody wyindeksowywania stronek z Google

tzn na site:domena może ilość się zgadza :-) ale z przykrością można stwierdzić że jak jeden z drugim webmaster przeleci te site:domena to zobaczy że w indeksie pozostały im tylko marne URL ;-) które ani ruchu ani tymbardziej linków systemowi nie dodają.

Wzmacnia ten system jeszcze pewna część nowych stron które nie wyleciały z indeksu.

Niech ludzie czekają dalej w linkorze aż im wyindeksuje podstrony do 1 ;-).

Pytanie tylko kiedy się obudzą i jak często sprawdzają site:domena i czy porównują wyniki, sprawdzają czy strony są w cachu, a może to wynik taki jak na tym forum czyli zmiana strony stąd takie przeindeksowanie, choć ja nie pamiętam na forum jakiś większych zmian, poza czarnym kolorem ostatnio. Widać google nie lubi czerni.

Tak czy tak lecą fajnie strony z darmowego pozycjonowania, a kilka na dokładke podlinkowałem i ściągne linki żeby nie odczuwali takiego spadku teraz tylko jak jebutnie wsio. Wtedy pozycja 1040 powinna być dobrą pozycją.

Moj hosting ma sie znowu bardzo dobrze w google.pl z hl=pl, bo jak sie wybierze tylkok polskie to juz gorzej.

Pozycjonowanie zawsze zajmowalo duzo czasu i na ustabilizowanie sie wynikow trzeba czekac kilka miesiecy jak nie dluzej. Dziwne w tym jest to, ze bardzo zmniejszylem liczbe linkow prowadzacych do hostingu a strona po krotkim spadku znowu sie pojawia od jakiegos czasu wyzej.

Sztuczne, systemowe pozycjonowanie tak się skończy, to tylko kwestia czasu, kiedy wylecą z wysokich pozycji wszystkie strony używające DP, linkora etc.

Watpie i podejrzewam, ze Ty i szook i jez i inni bedziecie za rok czy dwa lata dalej pisali to samo, ze to sie zaraz skonczy itd. a tymczasem czas leci strony ida w gore, odwiedzajacych jest wiecej, produktow sprzedanych, emaili zarejestrowanych, newsletterow wyslanych, reklam wyswietlonych itd. rowniez wiecej. A jezeli to sie skonczy za jakis czas to prawdopodobnie bedzie to efekt a la florida update i poleca przerozne strony, zrobi sie straszny balagan i przez nastepnych kilka miesiecy Google zacznie pomalutku cofac zmiany i indeks wroci do prawie starego stanu.

nie sądze michale nie sądze a o ruch się nie muszę martwić obecna ilość ponag 8000 unikalnych dziennie mi wystarcza na prezentowanie oferty i zarabianie na niej. Czego nigdy bym nie uzyskał targetując się na hasło POZYCJONOWANIE.

Jak wiadomo każdy walczy o ruch, i napewno go dzięki pozycją zdobywa to jest nie zaprzeczalne i nawet się z tym nie spieram.

Ale poza tym moja głowa to wielki notatnik, i staram się uświadamiać ludzią - nie kupuj pan w dom bo to niby marka a musiała na spamie jechać.

Pytanie czy marka DOM na słowo HOSTING jest wstanie zdobyć większe zainteresowanie niż MARKA JAKAŚ przy 8000 unikalnych wyświetleń.

Ja myślę że dla Marki DOM jest to tylko strata na wizerunku a nie zysk na klientach.,

Skoro z braku chleba zaczynają się dopuszczać do uczestniczenia w takich systemach to widać iż nieźle po tyłku dały im zachodnie hostingi gdzie równie dobre serwery są za 1/10 ceny.

Pytanie tylko do kogo co dociera

Jeden lubi płacić 10 razy więcej za wcale nie lepsze usługi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności