Skocz do zawartości

Dampening Link Filter

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro z braku chleba zaczynają się dopuszczać do uczestniczenia w takich systemach to widać iż nieźle po tyłku dały im zachodnie hostingi gdzie równie dobre serwery są za 1/10 ceny.

A dla kogo innego uczestnictow w *takim* systemie moze byc powodem do dumy ;)

A tak wogole to pozycjonowanie na haslo hosting mija sie z celem, bo z pierwszego miejsca wejsc jest kolo 200 dziennie (w jezyku polskim), wiec szkoda na to baterii. Mi chodzilo o inne frazy ktore sa duzo bardziej oplacalne...

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a to pewnie michale

ja zawsze mówiłem że spam jest opłacalny ;-)

Bo jest i wcale nie będe temu zaprzeczał, i nawet nowe etico kodeksy nic nie pomogą z prostego rachunku

Nawet jak w najgorszym wypadku zbanują ci 5 domen tygodniowo a nie zbanują tyle ;-) to dobry biznesmen internetowy w tym czasie zarobi na 100 nowych :-).

Więc pewni klienci sa tego świadomi i niektórzy mówią a spamuj Pan rób co chcesz ja chcę mieć ludzi na stronie a jak i co to już mnie nie interesuje, a ja mówię a jak będzie BAN, a klient mówi BAN nie BAN liczy się ruch i pytanie jest tylko takie czy możemy przygotować jakąś rezerwe :-).

Więc nie mówię michale o pewnych stronach które zarabiają na spamie czy na takiej formie pozycjonowania lecz o stronach userów którzy w większości dają moc linkorowi :-) oni raczej sądząc nie posiadają zaplecza i wylatka takiego systemu nie jednego wykluczy na spory czas z rynku :-)

Przyznasz że nie wielu się zabezpiecza przed spadkiem czy banem a bana można dostać nawet nie zasadnie czy od tak a szczeg. w polskich wyszukiwarkach więc alternatywe należy mieć zawsze :-)

Przyznasz że nie wielu się zabezpiecza przed spadkiem czy banem a bana można dostać nawet nie zasadnie czy od tak a szczeg. w polskich wyszukiwarkach więc alternatywe należy mieć zawsze :-)

Rzadko kiedy mysle o polskich wyszukiwarkach, a z alternatywa sie zgadzam. Z tym ze to musi byc alternatywa o ktorej nawet diabel z kulwa noga nie wie...

hehe dokładnie tak ;-)

ja takie zawsze robię dlatego też korzystam z róznych resellerów gdzie znają mnie inne ludki jako innego ludka :-) mam innego rejestranta domen, inne DNS, inne dane na domenach itd. zero powiązań linkowych itd.

Uciążliwe ale skuteczne zabepieczenie

Dziwne w tym jest to, ze bardzo zmniejszylem liczbe linkow prowadzacych do hostingu a strona po krotkim spadku znowu sie pojawia od jakiegos czasu wyzej.

Kiedyś jedna z moich podstron poszła dużo wyżej niż była wcześniej, po usunięciu linków do niej; w ogóle usunąłem z niej słowa kluczowe, itp.

W sumie to kiedyś to opisałem na forum:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic2593.html

A tak wogole to pozycjonowanie na haslo hosting mija sie z celem, bo z pierwszego miejsca wejsc jest kolo 200 dziennie

Kiedyś wypozycjonowałem mój blog na 2. miejsce pod "komputery" (zasługa starego RotMistrza). Miałem około 20 wejść dziennie.

A teraz strony linkorowe biją się o to słowo, nie wiem po co...

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

intru to nie akurat ten filtr o którym ty myslisz, sandbox ktory ty sugerowałeś wyłapałoby się przy 300 linkach nagle.

wiem, wiem ze to nie chodzi o sandbox ;)

tutaj chcialbym sie powolac na Pana Wayna Hulberta - jednego z wspolzalozycieli seochat którego kiedys zapytalem o to w mailu i po 2 dniach mi odpisal ze wlasnie nie zden sandbox tylko to co oni nazywaja "Dampening Link Filter" - pisal ze to polega na tym ze nowe linki do jakiegos czasu nie otrzymuja pelnej mocy i nie jest liczony PR ani nie maja wiekszego wplywu na pozycje. Z drugiej strony to by przeczylo zasadzie dzialania i mocy linkora wiec trudno powiedziec co to wszystko ma byc, ja filozoficznie stwierdzam ze jezeli fitry istnieja to maja jakis algorytm losowy który nie pozwala wykryc prawidlowosci stąd roznie sie dzieje, czyli jedna strona oberwie, druga nie, a trzecia oberwie bez powodu :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nie zaprzecza,

a wskaż mi moc linkora ? home.pl wyleciał z pozycji

sam linkor niema już 7 pozycji na google na słowo pozycjonowanie, strony bujają się po 5 stronie wyników

Na 1 została jedna która dostała pełną moc, a 2 pozycja używa spamu czyli cloakingu.

Linkor celowo wstawia nowe domeny na to haslo by wykazać swoją skuteczność licząc że dostanie boosta od google..

Pozniej domeny spadają i dają nowe.

Zwróc uwagę że jak na super power linkora to za wysoko już nie są :-), mimo że niby tyle milionów stron wyświetla linka.

Zwykła sztuczka marketingowa by podkręcić userów jakie to skuteczne.

Errata: na upartego mają 450 tysięcy linek. Zamiast powalać, sięgnij do swojego archiwum X i powiedz, ile mieli miesiąc, dwa, trzy temu. Konfrontacja dynamiki wzrostu z liczbą zwracanych wyników mogłaby prowadzić do ciekawych wniosków. Łatwiej się liczy na hurcie niż na drobnicy ;)

Moj hosting ma sie znowu bardzo dobrze w google.pl z hl=pl, bo jak sie wybierze tylkok polskie to juz gorzej.[/quote=michal]

bo tutaj działa filtr geolokalizacji

Sztuczne, systemowe pozycjonowanie tak się skończy, to tylko kwestia czasu, kiedy wylecą z wysokich pozycji wszystkie strony używające DP, linkora etc.

Watpie i podejrzewam, ze Ty i szook i jez i inni bedziecie za rok czy dwa lata dalej pisali to samo, ze to sie zaraz skonczy itd.

Jasne Michał, tylko ślepy nie przyzna racji, że systemowe pozycjonowanie NA RAZIE działa.

Akcentuję NA RAZIE; ale to igranie z ogniem bo nie masz absolutnie żadnej kontroli: gdzie, kiedy i w jakim otoczeniu Twoje linki się wyświetlają. To trochę jak jazda F1 bez prawa jazdy po autostradzie.

Czytam posty uczestników systemów i widzę: "tu mi spadło, tu wyleciało, tu mnie nie ma". jakaś przyczyna musi być, a Google tego tak na pewno nie zostawi.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Racja, racja, widzę to także po moim 'wewnętrznym Linkorze'. Oparty

na rotowanych linkach w obrębie jednego serwisu nie działa jak kiedyś.

Btw, od trzech tygodni chyba nie korzystam z Linkora. Już wtedy na moje

najważniejsze słowa moje serwisy spadły do pozycji sprzed systemów.

Szy.

szy o właśnie widzisz to lepszy temat :-)

też mam swoje wewnętrzne systemy i rotacyjne zaczeły mi padać :-)

Zaczełem budowac system przypisujący linka na stałe wzależności od kontentu, bo rotacja zaczeła źle działać na google.

Powiedz mi czy ty też spotkałeś się może z cześciowym wyindeksowaywaniem stron z yahoo ? a po ściągnieciu rotatorów ponowny wzrost ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności