Skocz do zawartości

Słabe indeksowanie mojej strony

Gość Feniks01

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Feniks01

Witam!

Pozycjonowaniem zajmuję się od niedawna, czytam o tym może od 1-2 miesiącach gdy tylko mogę, czyli wraz ze startem mojej strony, aby poszerzać swoją wiedzę, którą przy niej wykorzystuję, www.codserwis.pl - aktualnie uzyskuję średnio 150-200 wizyt dziennie z czego 30-45% to wyszukiwarki, głownie google.

Co już wiem, z czego i jak korzystam?

- aby korzystać ze znaczników tj. strong, wypełniać pola title przy obrazkach, linkach itp.

- linkme.pl; mam swoją stronę od ok. 1 miesiąca w tym systemie, zaczynałem od 5 linków dziennie (domyślnie), po 2-3 tygodniach się dowiedziałem, że należało zacząć od 3 więc na na wszelki wypadek zniżyłem dodawanie i tak co tydzień podnoszę o 1 link, aktualnie mam dodawanych znów 5 dziennie.

- linki w stopkach innych stron. Tego mam niewiele, może kilka-kilkanaście. Staram się zdobywać jak najwięcej linków w stopkach na stronach z jak największą liczbą wizyt, mam na 1-2 stronach co mają po 5tyś wizyt, a reszta to jakieś małe stronki. Nie wiem czy buttony w panelach dają to samo bo co do tego to mam na jakiś 7-8 stronach z nie najgorszymi wizytami i dobrej jakości mój button.

Moje pytania:

1. Od około 1-2 tygodni indeksacja mojej strony nie może wejść powyżej 910 linków. Dlaczego dziennie dodaje mi marne 5-10 linków, a na dodatek tyle samo na drugi, trzeci dzień odbiera?

2. Mam w nazwie strony wpisane CoDSerwis.pl - Call of Duty 4 | Call of Duty 3 | Call of Duty 2 | Call of Duty United Offensive | Call of Duty. Czy wygląda to na jakąś zastrzeżoną metodę, która mi może tylko zaszkodzić?

3. Czy jest jakieś ograniczenie co do słów kluczowych? Aktualnie mam aż 40, sam nie wiem czy to nie za dużo. Są to wyrazy występujące na stronie oraz najbardziej związane z tematyką serwisu.

Poniżej podaję całą listę, proszę o jakieś informacje w jaki sposób jeśli jest taka potrzeba mogę je poprawić:

artykuły,

call of duty 2,

call of duty 3,

call of duty 4,

call of duty 5,

call of duty 6,

call of duty,

cod 1,

cod 2,

cod 3,

cod 4,

cod 5,

cod 6,

cod serwis,

cod uo,

cod,

cod1,

cod2,

cod3,

cod4,

cod5,

cod6,

codserwis,

coduo,

demko,

demo,

download,

filmik,

fps,

galeria,

game,

gry,

hamashi,

kody,

mapa,

mody,

multi,

multiplayer,

online,

pam,

patch,

ping,

pliki,

screeny,

servis,

serwis,

stawianie serwa,

united offensive,

4. Pod jedną z najbardziej pozycjonowanych przeze mnie fraz czyli Call of Duty 4 jeszcze 2 dni temu nie byłem wyżej niż na 15 pozycji, aktualnie z zadowoleniem stwierdzam, że jestem już na 9, a ze statystyk najpopularniejszego jak na razie serwisu w tym temacie można wywnioskować, że z 1 miejsca można z samej tej frazy uzyskać 10tyś wizyt miesięcznie. Ja dzisiaj z niej miałem zaledwie może ze 3.

Boję się, że zamiast iść w górę, nagle spadnę.

Co mogę zrobić, aby się na niej utrzymać a nawet piąć się dalej w górę, oczywiście moim celem jest i myślę, że osiągalne 1 miejsce.

Pozdrawiam!

Ad 1 - Czasami są skoki duże w ilości zaindeksowanych podstron. Powinieneś być nawet zadowolony, że codziennie jednak masz więcej. Wiele serwisów stoi w miejscu przez kilka tygodi a nawet dłużej. Spróbuj linkować także wewnątrz serwisu, na podstrony, może na te które nie są jeszcze zaindeksowane.

Ad 2 - Trochę za często jest wyrażenie, ale jeśli nic się jeszcze nie stało to zostaw. Jedyne o co powinieneś zadbać to rózne title dla każdej podstrony.

Ad 3 - Wyrażenia OK, ale zastanowiłbym sie nad takimi: "stawianie serwa" "download" "filmik" "demko" "demo" - czy nie lepiej byłoby sie skoncentrować na tego typu: "demo Call of Duty 4" "download Call of Duty 4"... Występowanie rożnych kombinacji ze słowem głównym powoduje, że słowo główne staje się mocniejsze. Połącz zatem niszowe hasła z głównym.

Podlinkuj kilkadziesiąt podstron na frazy z nimi związane eweblinkiem po 1000 pkt na frazę oraz pinguj ją. Po kilku tygodniach site skoczy do góry na 100%

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czasami są skoki duże w ilości zaindeksowanych podstron. Powinieneś być nawet zadowolony, że codziennie jednak masz więcej. Wiele serwisów stoi w miejscu przez kilka tygodi a nawet dłużej.

hmm no to czyli nie mam się co przejmować? Dzisiaj już jest 888 a wczoraj było ponad 890, a więc niewiele ale jednak coś spadam.

Kiedy indeksacja znów mi zacznie piąć się w górę?

W dłuższej perspektywie czasu, ilość zindeksowanych podstron nie spadnie a wzrośnie (o ile zachowasz zmienne title dla każdej podstrony i nie wpadniesz w jakiś filtr czy inne dziadostwo, ale jeśli masz oryginalną treść to Ci to nie grozi). To tak jak z giełdą - dziś spada, jutro rośnie ale porównując notowania z początku i z końca roku jesteś do przodu (z giełdą to różnie bywa :D ale zasada ta sama.

Spróbuj linkować także wewnątrz serwisu, na podstrony, może na te które nie są jeszcze zaindeksowane.

Nie do końca rozumiem. Linkować na podstrony czyli np. w linkme.pl dodać adresy popularnych podstron takich jak np. Download, Forum itd.? Czy oprócz pozycji danej podstrony pomoże to również w indeksacji?

Nie koniecznie z systemu wymiany, ale linkować właśnie działy czy nawet poszczególne pojedyncze podstrony w głębi serwisu.

Trochę za często jest wyrażenie, ale jeśli nic się jeszcze nie stało to zostaw.

Czyli mówisz, że mam czekać aż mnie coś wyłapie i spadnę na ostatnie pozycje czy jak to jest?

Zbyt częste powtarzanie jednego wyrażenia może zostać uznane za spamowanie robotów. Nie twierdzę, że wyłapią i ukarają a jedynie że może. Ja zmniejszyłbym ilość tego wyrażenia, lub ubrał to w sprytnie skonstruowane zdanie.

Jedyne o co powinieneś zadbać to rózne title dla każdej podstrony.

Nazwa strony głównej automatycznie generuje się również jako dopisek na wszystkich podstronach.

Google, ale i zasady funkcjonalności stron, sugerują by każda podstrona miała unikalny title. Warto o to zadbać. Nikt nie określa jak ma się różnić - ważne aby były różne. Jeśli tak masz to OK.

Ad 3 - Wyrażenia OK, ale zastanowiłbym sie nad takimi: "stawianie serwa" "download" "filmik" "demko" "demo" - czy nie lepiej byłoby sie skoncentrować na tego typu: "demo Call of Duty 4" "download Call of Duty 4"... Występowanie rożnych kombinacji ze słowem głównym powoduje, że słowo główne staje się mocniejsze. Połącz zatem niszowe hasła z głównym.

hmm ok ale czy to nie będzie tak, że jeśli połączę np. Demko z Call of Duty 4, czyli wyjdzie Demko Call of Duty 4 to czy jeśli ktoś wpisze Demko Call of Duty 2 to pozycja nie będzie gdzieś daleko jeśli ta w pierwszym przykładzie będzie na miejscu 1?

aha no i przecież google wyłapuje strony na której słowa kluczowe się powtarzają. Tego też się obawiam gdyż nie mam pojęcia, czy Call of Duty 4 mapa, a Call of Duty 4 mody, google nie uważa za powtarzające się frazy?

Są to dla robota różne frazy dające część mocy na każde z tych słów zawartych we frazie i moc największą dla połączonych słów czyli całego wyrażenia. Chodziło mi bardziej o "demko" - dlaczego nie "demo", "filmik" - dlaczego nie "film". Demko filmik, turtorialik... czy ktoś szuka po takich frazach?

• 2 tygodnie później...

nie chce zakładać nowego tematu więc tego użyję na podobny wątek:

ILE TRZEBA CZEKAĆ na pierwszą, głębszą indexacje łaskawego googlebota ? chodzi mi o nową strone, 2 tygodnie na rynku i póki co od 10 dni stoi na 7 zindexowanych stronach (i to dziwnych, dalszych podstronach) mimo ze strona ma 4000 unikalnych linkow wewnatrz zasobów.

Ile zwykle sie czeka i jak to wygląda z google i nowymi stronami zanim zostanie zindexowane i wczytane w wyszukiwarke chociaz 3000 stron?

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności