Skocz do zawartości

Dziwne zachowanie google...

kggsm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moja strona ktora pozycjonuje https://hurtownia.kg-gsm.pl

Jest w google ale:

- jest to strona swieza ale miala pare mocnych linkow i po paru dniach wskoczyla w okolice 11-15 miejsca. Po paru nastepnych dniach spadla ponizej 100. Nastepnie wypadla z indexu na haslo pod ktorym ja pozycjonuje: "hurtownia akcesoriów gsm". Po paru dniach pojawila sie znowu pod tym haslem z tym ze pod adresem https://hurtownia.kg-gsm.pl/index.php i na miejscu okolo 150.

Kiedy wpisze w google hurtownia.kg-gsm.pl to wyglada jak by google dawalo wieksza wartosc stronie z index.php, czy to moze byc wina tego ze dodalem mape w ktorej byla strona z index.php i bez?

Na dodatek google nie pokazuje backlinkow do tej strony.

Od czasu wypadniecia strony caly czas linkuje ale strony pod pozycjonowanym haslem nie ma (jest tylko ta z index.php).

Co to moze byc i co mozna zrobic?

Pozdrawiam,

Krzysiek

Zachowanie Google jest jak najbardziej normalne. Nadal linkuj i badz cierpliwy.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Sam napisales "jest to strona swieza". A z takimi stronami to jest roznie - raz dostaja FSB, raz jest problem z indeksacja. Linkuj do strony (racjonalnie) i zglos sie za miesiac.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zeby nie zakladac nowego tematu zapytam tu.

Zrobilem stronke (tydzien temu) , google ja zaindexowalo. Bylem na 7 miejscu.

Przed chwila zauwazylem ze google mnie juz wcale nie widzi. wpisuje site:www.... i nie ma nic!

O co chodzi?

(strona nie zawierala spamu, jedynie co to dodalem ja do okolo 3-4 katalogow i umiescilem jeszcze moze ze 2 linki do niej na innych stronkach).

Dostalem za cos bana?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=3807

Google zaindeksował tylko główną stronę mojego serwisu. Czy Google mnie nie lubi?

To nie ma nic wspólnego z emocjami. Dogłebne zaindeksowanie serwisu trwa do 3 miesięcy. W tym czasie należy się starać o jak największą ilość linków, gdyż to przyspiesza czas indeksacji.

haslo pod ktorym ja pozycjonuje: "hurtownia akcesoriów gsm"
OT

Nie warto sprobować w tej branże samodzielne: konkurencja jest bardzo mocne i bez dużego zaplecza, nie ma szans - co najmniej wg mniej i na tej branże znam sie akurat dobrze.

Jeśli myślisz poważne, poszukaj profesjonalnej firmy (ale to wydatek od co NAJMNIEJ 1500 netto miesieczne).

PS: Popatrz np na to, jak nr 1 (poltelkom) jest pozycjonowane, masz co najmniej 100, lepiej kilkaset fraz do pozycjonowanie, bo nawet z nr1 na hurtownia gsm nie będą duże wejscia.

haslo pod ktorym ja pozycjonuje: "hurtownia akcesoriów gsm"
OT

Nie warto sprobować w tej branże samodzielne: konkurencja jest bardzo mocne i bez dużego zaplecza, nie ma szans - co najmniej wg mniej i na tej branże znam sie akurat dobrze.

Jeśli myślisz poważne, poszukaj profesjonalnej firmy (ale to wydatek od co NAJMNIEJ 1500 netto miesieczne).

PS: Popatrz np na to, jak nr 1 (poltelkom) jest pozycjonowane, masz co najmniej 100, lepiej kilkaset fraz do pozycjonowanie, bo nawet z nr1 na hurtownia gsm nie będą duże wejscia.

Przez rok utrzymywalem witryne pod anchorem "praca" w pierwszej 10 wiec znam sie troszke na tym...

Moja fraza akurat jest bardzo prosta. Na pierwszym miejscu mi nie zalezy bo wiem jak sie szuka hurtowni. Mialem problem bo nigdy nie "bawilem" sie ze swiezymi domenami. Zreszta strony dalej nie ma w indeksie pod glownym adresem!

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności