Skocz do zawartości

Szablon xhtml i css

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

robię szablon pod skrypt ogłoszeń który właśnie piszę, i chciałbym się dowiedzieć co zmienić w wyglądzie aby to jakoś wyglądało. Szablon można zobaczyć tu https://exploitek.info/klik/2/

Środek jest narazie pusty ponieważ nie pisałem tam żadnego tekstu testowo. W menu górnym jest zrobiony efekt najechania w css, zresztą sami zobaczcie. Nie jest to jakiś cud technologi ale zawsze to bliżej końca.

Moim zdaniem: zanim przejdziesz do wyglądu zrób z semantyką kodu porządek.

Aktualnie zwalidowałem kod strony.

popraw hovera w menu zeby pozostale jego elementy sie nie ruszaly smile.gif

Zrobione, coś jeszcze? W hoverze miałem margines na -1, a w menu z linkiem nie miałem tego, dlatego wszystko się ruszało.

menu pionowe włóż w listę,

wywal hr, zamień na border w elemencie a lub li

w menu poziomym jednoczesne podkreślenie i zmiana koloru na hover uważam za zbędne. albo jedno albo drugie imo.

wywal br, stosuj margin lub padding.

zamiast

<span class="menu"><strong>Linki</strong></span> <strong>sponsorowane</strong><br /><br />

proponuje np

<h2><span>Linki</span> sponsorowane</h2>

:)

1. pod operą słabo widać te szare buttony w górnym menu

2. pod operą są bardzo duże odległośći między pozycjami w menu bocznym, przez to menu jest bardzo długie

3. pod ie w ogóle nie ma ramek górnych i dolnych w buttonach w górnym menu, ale boczne są podwójne

4. może jakiś formularz do logowania dostępny ze strony głównej?

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności