Skocz do zawartości

Ręczny filtr na główną domenę?

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

pozwoliłem się podłączyć do tego tematu.

konkretniej z moją sprawą, mianowicie po raz pierwszy zdarzyło mi się dostać filtra jedynie na stronę główną.

faktem jest, że strona główna była linkowana na najwiecej popularnych frazy, jakie mnie interesowały, niestety postanowiłem posłuchać rady jednego z kolegów z forum, i wrzucić do "dodawarki" katalogów ok. 1000 katalogów i w ciągu dwóch dni dodałem stronę do tych katalogów.

została dodana do ok. 400, jednak po tygodniu dostała już filtra.

stronę przestałem linkować(tutaj nie wiem czy to było dobre posunięcie) i odczekałem miesiąc, na razie nic się nie zmienia i strona główna nadal jest w filterku.

czy macie jakiś pomysł co można zrobić aby z filtra wyjść?

chyba nie zadziała kupienie nowej domeny i przerzucenie strony za pomocą 301 prawda?

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
stronę przestałem linkować(tutaj nie wiem czy to było dobre posunięcie) i odczekałem miesiąc

To najgorszy błąd - spanikować z powodu filtra i przestać linkować. Od zawsze na tym forum pisano, aby robić zupełnie na odwrót i dalej linkować, aby pokazać, że dotychczasowy przyrost linków był naturalny.

stronę przestałem linkować(tutaj nie wiem czy to było dobre posunięcie) i odczekałem miesiąc

To najgorszy błąd - spanikować z powodu filtra i przestać linkować. Od zawsze na tym forum pisano, aby robić zupełnie na odwrót i dalej linkować, aby pokazać, że dotychczasowy przyrost linków był naturalny.

Zgadzam się, tutaj najlepiej sprawdza się zasada/powiedzenia : "A niech sobie G nie myśli i dolożyć 2 razy tyle linków":)

Eh te filtry....

Różniste są i reguły nie ma.

U mnie jest np. tak:

Domena ponad 4 lata, od 4 lat nie schodzi poniżej PR4 (było PR5 i 6), domena w DMOZ!

I od 8 miesięcy jest filtr na kluczowe słowo. W przypadku tego słowa to 60% mniej trafficu!!!

Żadne updaty, żadne lisciki do Google nie pomagają (brak reakcji).

Zeby było jasno: w polskim indeksie nie ma bardziej wartościowej i unikalnej strony pod względem zawartości na kluczowe słowo.

Oczywiście, kiedyś była to strona no.1 lub no.2 w indeksie. Teraz otchłań (kilka miejsc od końca).

Trochę szkoda mi poświęcać tak starej i dobrze linkowanej (naturalnie) strony...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

czy dla google stanowi jakąś poważną różnice jak są strony osadzone na 1 domenie, zamiast na wlasnej nowej głównej ?

chodzi mi o to jak google traktuje:

nazwa_strony.domena.pl

zamiasta kupic nową strone nazwa_strony.pl

czy Google po macoszemu potraktuje taką subdomene, czy jak tam jest osadzona zupelnie nowa i niezależna strona, to jako nową domene ją zindexuje i osadzi w wynikach?

Myśl i bogać się

A jak to pytanie ma się do tematu filtrów?

a po co zakladac nowy temat na pojedyncze banalne pytanie? zeby potem wisial pusty jak wiele innych?

pytanie jest i tak na temat, chodzi o roznice dla google miedzy stroną na wlasnej domenie a zupelnie nową stroną na subdomenie.

Myśl i bogać się

a po co zakladac nowy temat na pojedyncze banalne pytanie?

Może po to, żeby nie robić z forum śmietnika? Ja obserwuję ten temat, bo interesują mnie filtry, a nie to o co pytasz.

chodzi o roznice dla google miedzy stroną na wlasnej domenie a zupelnie nową stroną na subdomenie

Po 1. pytanie jest nie na temat, a po 2. pytanie jest zbyt ogólne i nie wiadomo o jakiego rodzaju różnice chodzi.

Zamiast się kłócić, załóż temat w odpowiednim miejscu, a na przyszłość zapoznawaj się z regulaminami zanim zaczniesz się udzielać na forach.

Po dwoch tygodniach filtra wrocilem :rolleyes: gdzies tak po okolo 10 dniach na slowa kluczowe na ktore pozycjonowalem domene glowna pojawily sie podstrony ale na odleglych pozycjach, a wczoraj wrocila domena glowna na pozycjach wyzszych niz byla przed filtrem.

Co zrobilem? W zasadzie to do konca nie wiem :) Zdjalem kilkanascie linkow, zaczalem tez codziennie dodawac nowe z naprawde duzo bardziej zroznicowanymi anchorami niz wczesniej, oprocz strony glownej podlinkowalem troche podstron, no i dodalem linki do katalogu WP i Onetu. Albo przypadek i tak czy siak by wrocilo, albo cos z tego co zrobilem mialo wplyw na wyjscie z filtra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności