Skocz do zawartości

Przenoszenie bazy danych, jak to dobrze zrobić

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie próbuję przenieść serwis z boo.pl na neteasy.pl - teraz chyba najtrudniejsza część - przeniesienie bazy przez krzaczków...

W bazie boo.pl mam:

sql.png

W NetEasy.pl to samo, ale mam krzaki, m.in. ??

Co najlepiej zrobić by eksporcie/imporcie by było dobrze?

nie , wersja bazy nie powinna mieć znaczenia. szczegolnie z wcześniejszej na nowszą , w drugą stronę to już może być różnie.

Zobacz w Twoim backup czy są polskie znaki , warto by było też sprawdzić w jakim kodowaniu są i czy to kodowanie zgadza sie z nagłowkami które sa w backup. Obsługa bazy mysql przez stronę www to porażka , ja używam jedynie mysqldump i mysql.exe i w życiu nie słyszałem o problemach z importem bazy

Dla przykładu opis Twojego programu:

Program GoogleSite jest darmowym programem przeznaczonym dla osĂłb zajmujÄ?cych siÄ? zawodowo tematykÄ? SEO jak i tych ktĂłrzy posiadajÄ? strony WWW i sÄ? zainteresowani stopniem za indeksowania strony przez wyszukiwarkÄ? GOOGLE.\r\n\r\nGĹ?Ăłwne zadanie programu to zbieranie informacji o liczbie stron w indeksie google badanej domeny. (site: domena) lub strony internetowej (site:domena/strona). Program przechowuje wyniki w bazie danych i umoĹźliwia generowanie wykresĂłw przedstawiajÄ?cych iloĹ?Ä? za indeksowanych stron w funkcji czasu. MoĹźna wiÄ?c obserwowaÄ? zmiany w dowolnym okresie czasu. Program posiada moĹźliwoĹ?Ä? ustawienia wideĹ?ek czasowych w jakim chcemy obserwowaÄ? zmiany naszego site: tygodnie, miesiÄ?ce, lata.\r\n\r\nSerwery wyszukiwarki google sÄ? rozsiane po caĹ?ym Ĺ?wiecie, program posiada kilka ciekawych funkcji umoĹźliwiÄ?jÄ?cych monitorowanie rĂłwnoczesne strony na wielu serwerach (DC Data Center) moĹźemy dziÄ?ki temu czasami wczeĹ?niejsze zaobserwowanie zmian ktĂłre pojawiÄ? sie w najbliĹźszych dniach w wynikach wyszukiwarki (google.com google.pl) i moĹźemy przedsiÄ?wziÄ?Ä? kroki zaradcze.

Na drugiej bazie są te same znaczki co na boo, te samo kodowanie - więc o co chodzi? :|

Dla ułatwienia kopia downloadu na nowym serwerze: https://195.24.77.247/~gigad/

Taaa... a wtedy kopia bazy będzie sprzedawana na Allegro jako zaplecze :]

Wolę jednak o podpowiedź, ten kto się na tym zna to wie co zrobić...

Niestety problem mam nadal, a Maximus Marius niestety nie zdołał przenieść... ktoś ma jakiś pomysł?

Za pomoc w poprawnym przeniesieniu dam 10k pkt w livelink na 3 miesiące :)

Generalnie operacja eksportu z phpmyadmin i importu do niego na innym serwerze jeszcze nigdy mi się nie udała. Ten skrypt coś miesza i zawsze wychodzą krzaki. Ja bym proponował albo mysqldumpa albo własny skrypcik, który zrobi co trzeba.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności