Skocz do zawartości

Dziwne zniknięcie

Salek1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Otóż jedna z pozycjonowanych stron zniknęła z wyników na wszystkie frazy.

Na www.adresstrony.pl pojawia się na pierwszym miejscu, ale tylko w wynikach z całego google. Dla tylko polskich wyników jej nie ma.

Strona jest silnie podlinkowana, jednak google zapisał kopię strony dnia 9 lutego. Strony na których są linki do niej kopiuje poprawnie i regularnie.

Co to może być ? Gdyby to był ban, to chyba strona nie pojawiałaby się nawet po wpisaniu jej adresu ?

multikonto

Cześć,

Podejrzewam, że to nowa domena, która jest dopiero pozycjonowana krótki okres czasu (1-3 miesiace). Czasem zdarza się tak, że strona leci ze wszystkimi frazami na koniec. Ale nie przejmuj się, poczekaj z 2-4 tygodnie i wróci. Sam miałem taki przypadek na przełomie grudnia/stycznia.

Pozdrawiam :)

IMO filtr, jak powiedział Intruder, poszperaj w tematach z grudnia 2006, w tym czasie było masowe filtrowanie :).

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Jeśli to filtr to czemu strona pojawia się po wpisaniu jej adresu ? Nie ma jej przy wynikach polskich, ale w ogólnych jest.

I filtr dotyczy chyba określonej frazy, lub kilku fraz. Ale na pewno nie wszystkich.

Anchory były prawidłowo różnicowane.

multikonto

Niestety mam ten sam problem co założyciel tematu, czyli strona na wszystkie pozycjonowane frazy znajduje się na ostatniej stronie wyników. Niestety trwa to znacznie dłużej niż 2-3 tygodnie. W niektórych przypadkach nawet dłużej niż pół roku. Czasami niektóre strony wyskoczą (update linków ?) na jeden dzień na pozycje które były przed filtrem, aby po dokładnie jednym dniu z powrotem wrócić w filtr.

Czy jest jakieś lekarstwo (metoda) na ten rodzaj filtra ? Co trzeba robić, gdy się już wpadnie ? Czy robić dokładnie to samo z tym samym nasileniem co przed filtrem, czy może tak jak niektórzy polecają w innych tematach o filtrach dowalić linkami ?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

KAŻDA wiedza na temat pozycjonowania jest g***o warta ...

Usunąłem prawie wszystkie linki prowadzące do tej strony i wskoczyła na pierwsze miejsca na wszystkie frazy ...

Kolejny raz google udowadnia, że po co mamy się uczyć skoro i tak nas zaskoczy :D

multikonto

ja mam identyczną sytuację, strona www.e-bukmacher.eu poleciała na wszystkie frazy, subdomena www.betgun.e-bukmacher.eu to samo, teraz sie zastanawiam co zrobić, czy usunąć wszystkie linki(z systemów też) czy dalej czekać. Przed tym spadkiem pozycji w google dodałem kilka linków na stronach z (PR2 - PR4) a pkt w systemach bez zmian od kilku miesięcy.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności