Skocz do zawartości

Licencja a sposob wykorzystania skryptu otwarty

promyk23

Rekomendowane odpowiedzi

Zadam prawdopodobnie głupie pytanie, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć !

W sieci znalazłam , ze skrypt katalogu mini otwarty jest na licencji GNU/GPL, chociaż w kodzie tego nie zauważyłam a powinno być chyba raczej tam nadmienione.

Jednak pytanie moje dotyczy , czy można użyć, po pewnej oczywiście modyfikacji tego skryptu do innej formy niż jako katalog stron, bo przecież licencja GNU/GPL na to chyba zezwala - a może źle ja rozumie.

Oczywiście wszystko przy zachowaniu informacji o autorze skryptu itd . itp.

Dzięki za ewentualne odpowiedzi , a jeżeli temat już był poruszany to Wielkie Przeprosiny .

Na odpowiedź Piotrka chyba nie ma co liczyć, na forum był "ostatnio widziany: 4.07.07 - 15:26".

Jak nie miał nic przeciw udostępnianiu modyfikacji z dodatkowymi linkami w stopce, to pewnie nie miałby też nic przeciw temu co piszesz.

Zwłaszcza że na tym skrypcie stoi sporo zupełnego śmiecia, więc stawiając coś dla ludzi wpłyniesz raczej tylko pozytywnie na wizerunek otwartego mini ;)

Btw ciekaw jestem, czy Piotrek wykorzysta kiedyś te linki w stopce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności