Skocz do zawartości

Czy to jakiś filtr? Oco chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję nową stronę z nowinkami technologicznymi. Po dwóch tygodniach byłem już w top15 pod główne frazy które pozycjonuje, nagle jednak zniknąłem z google pod każdą 'główną' frazą. Pierwszy tydzień linkowałem tylko artykuły (długi ogon), aby nie przesadzić z linkami na nowej domenie, dopiero później zacząłem linkować frazy na których mi najbardziej zależało. Tak więc byłem raczej ostrożny.

Czym to może być spowodowane? Czy możliwy jest taki filtr ?

Dodam że strona generuje odwiedziny z długiego ogona, więc całkowicie z google nie zniknęła

Mayko.pl - skuteczne pozycjonowanie stron www

• 2 miesiące temu...

Moją stronkę pozycjonuję od trzech miesięcy. Na początku, czyli trzy pierwsze tygodnie raz byłem w top 10, potem na parę fraz wylatywała poza pierwszą setkę. W końcu jak wszystko się ustabilizowało wróciłem do pierwszej dziesiątki. Zawirowanie z młodymi domenami są chyba jak najbardziej normalne. Trzeba spokojnie i konsekwentnie starać się o nowe linki i czekać na efekty.

Wojciech Zakrzewski - remonty Warszawa

• 3 tygodnie później...

Zastanawiam się czy nie mam podobnego problemu.

Pozycjonowałam swoje forum (www.ang-forum.pl) na frazę: forum języka angielskiego. Po pewnym czasie była na 1 stronie w google i utrzymywała się tak koło tygodnia, 2 dni temu tak jakby wyleciała z indeksu google...

Mogę ją znaleźć tylko gdy wpiszę w wyszukiwarce ang-forum.pl itp...

Domena jest młoda (coś ponad miesiąc). Czy to jest ten sam problem o którym tu piszecie?

Przy okazji czy klikanie na swoją stronę z wyszukiwarki google, może wpłynąć negatywnie na pozycję strony? czy google to sprawdza? lub "nagradza" za takie działania?

Forum języka angielskiego

Zawsze uzyskasz tutaj pomoc w języku angielskim (prace domowe, problemy lingwistyczne, tłumaczenia).

www.ang-forum.pl

Lutnik. Budowa i naprawa instrumentów smyczkowych

www.lutnik.net

Zastanawiam się czy nie mam podobnego problemu.

Pozycjonowałam swoje forum (www.ang-forum.pl) na frazę: forum języka angielskiego. Po pewnym czasie była na 1 stronie w google i utrzymywała się tak koło tygodnia, 2 dni temu tak jakby wyleciała z indeksu google...

Mogę ją znaleźć tylko gdy wpiszę w wyszukiwarce ang-forum.pl itp...

Domena jest młoda (coś ponad miesiąc). Czy to jest ten sam problem o którym tu piszecie?

Przy okazji czy klikanie na swoją stronę z wyszukiwarki google, może wpłynąć negatywnie na pozycję strony? czy google to sprawdza? lub "nagradza" za takie działania?

Tak, sądzę, że jest to ta sama sprawa o której oni tutaj piszą.

A co do klikania w swoją stronę w szukajce to G nie ma nic do tego, z resztą jakby miało to sprawdzić (no, może gdybyś był zalogowany w GWC :) ).

Buffy a jaki procent wszystkich linkow do strony ma anchor "forum języka angielskiego" bo jak 100% to moze byc filtr mocniejszy anizeli opisane zjawisko w tym temacie:]

Mhm.., każda podstrona ma tag 'forum języka angielskiego, ale to logiczne' ;) (chyba, że nielogiczne :jezyk1: ).

Z tego co widzę to większość na ten anchor hyh.. 90%? :)

P.S.

Teraz moje forum jest na 9str google.. :)

Zawsze uzyskasz tutaj pomoc w języku angielskim (prace domowe, problemy lingwistyczne, tłumaczenia).

www.ang-forum.pl

www.lutnik.net

No już drugi dzień stronka utrzymuje się na 9str google.. porażka :) czekać dalej czy działać (w sensie pozycjonować)?? :) Bo już w sumie nie wiem czy to filtr.. :)

www.ang-forum.pl

www.lutnik.net

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności